Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Ajaccio

Als mens houden we ervan om nieuwe plaatsen te verkennen en Ajaccio heeft talloze toeristische attracties. Om dit alles mogelijk te maken, moeten we soms afstanden afleggen. Omdat iedereen het zich niet kan veroorloven om een auto te kopen, lijkt het gebruik van autoverhuur of autoverhuur de beste optie. In dit artikel zullen we geweldige plaatsen bespreken die je kunt verkennen in en nabij Ajaccio; alsook hoe autoverhuurdiensten werken. 

Ajaccio gids

Ajaccio
Autohuur Ajaccio

Ajaccio is een Franse gemeente en als er een stad in Frankrijk is die je zou moeten bezoeken, dan is dat Ajaccio. Het is een prachtige stad, omringd door de schoonheid van de natuur, en de kosten van levensonderhoud zijn niet duur. Ajaccio is de hoofdstad van Corsica, een eiland in de Middellandse Zee. De strategische ligging van deze 31.67 vierkante kilometer grote stad maakt het een centraal punt voor toeristen over de hele wereld. Geen wonder dat de belangrijkste bron van inkomsten afkomstig is van het toerisme. Grote steden in de buurt van Ajaccio zijn Nice in Frankrijk en Genoa en Florence in Italie. 

Ajaccio is een stad die verschillende soorten mensen verwelkomt. Met een bevolking van meer dan 70.000 inwoners heeft de regio verschillende bergachtige gebieden waar u kunt wandelen, mountainbiken, kanoën, klimmen en wandelen. Er zijn verschillende buitenactiviteiten waaraan je kunt deelnemen, en je zult zeker veel plezier beleven in de stad. Wat het onderscheidt van de rest, is de diepgewortelde cultuur en de vriendelijkheid van de mensen. Hoewel het een Franstalige stad is, begrijpen veel van de mensen daar de Engelse taal, en dit maakt het misschien gemakkelijker voor je om te communiceren. 

Elk jaar worden er in de hele stad verschillende evenementen georganiseerd. Deze evenementen zijn populair in de hele regio en bieden toeristen de kans om meer te weten te komen over de cultuur van de mensen. Een van deze evenementen is de kastanjebeurs in Bocognano, die elk jaar in december plaatsvindt. Wat de commerciële activiteiten betreft, zijn er enkele industrieën en een commerciële haven in de stad. Het klimaat in Ajaccio is vrij goed, met gematigde zonneschijn en regenval tijdens de zomer en in de lente. 

Ajaccio, ook in de volksmond de keizerlijke stad genoemd, is de plaats waar de grote Napoleon Bonaparte, de Franse generaal en staatsman, werd geboren. Er zijn verschillende verbazingwekkende structuren verspreid over de stad. Deze structuren zijn aantrekkelijk om te zien en hebben historische waarde. Midden in het centrum van Place d’Austerlitz ziet u het standbeeld van Napoleon zelf. Er zijn ook verschillende marktplaatsen in de stad waar je verschillende soorten voedsel kunt krijgen, waaronder lokale ingrediënten. 

Op ontdekking met je huurauto

In Ajaccio zijn er verschillende mooie plekken die je kunt bezoeken. Het mooie van deze plaatsen is dat ze met de auto bereikbaar zijn. En aangezien er autoverhuurbedrijven zijn in Ajaccio, zul je er geen probleem mee hebben om ze te bezoeken. Als je een liefhebber bent van historische artefacten, kun je het Maison Bonaparte-museum bezoeken, dat het voorouderlijk huis was van de legendarische Bonaparte-familie. Andere musea die u ook kunt bezoeken zijn het Fesch-museum en de NapoRama. Van het Maison Bonaparte-museum naar het Fesch-museum is het ongeveer 700 meter en het duurt 3 minuten rijden. 

Ajaccio is ook de thuisbasis van verschillende hotels en restaurants waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten zoals Fium’Orbu en Jambon sec de Corse. Hoewel de hotels en restaurants verspreid over de stad liggen, geraak je er zonder problemen met een huurauto omdat het wegennetwerk goed is. Hotel Mercure Ajaccio is bijvoorbeeld een tophotel dat door verschillende toeristen wordt bezocht. Het heeft een goed uitzicht op de hele stad en de Golfe d’Ajaccio. 

De meeste toeristische hoogtepunten in de stad liggen dicht bij elkaar. Van het Maison Bonaparte-museum tot het Hotel Mercure Ajaccio is de afstand 1.8 km, en het duurt ongeveer 4 minuten voordat je er bent in een huurauto. Als je van stranden houdt, kun je je ook vermaken op plaatsen zoals Plage du Ricanto, Plage de Grand Capo Di Feno en Le Palm Beach. De afstand tussen Plage du Ricanto en NapoRama is 6 km en je legt de route af in 16 minuten. 

Luchthavens

De luchthaven Ajaccio Napoleon Bonaparte is de belangrijkste en enige luchthaven die de stad bedient. Het is een internationale luchthaven die dicht bij de rand van de stad ligt. Enkele van de meest populaire vluchten vanuit Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport zijn vluchten naar Parijs, Nice en Marseille. In de buurt van de luchthaven zijn er diverse autoverhuurdiensten waar je tijdens je verblijf gebruik van kunt maken. Onder de vooraanstaande namen vallen Europcar, Hertz, Alamo, Budget en Rent A Car Ajaccio. 

Veel van deze autoverhuurbedrijven hebben verschillende automerken die aan je behoeften kunnen voldoen. Ze hebben ook een website waar je gemakkelijk een auto kunt boeken. Wij adviseren echter om de algemene voorwaarden van elke autoverhuurservice die je kiest door te nemen. Je kunt ook recensies over hen lezen om te weten welke kwaliteit en service ze bieden. 

Een auto huren in Ajaccio is niet duur en het proces is meestal eenvoudig en duidelijk. Het is echter beter om rekening te houden met de duur van de periode waarin je de auto nodig hebt voordat je de auto huurt. Dit komt omdat autoverhuurdiensten een boete in rekening brengen wanneer je de auto niet zoals afgesproken aflevert. 

Verkeer

Ajaccio heeft goede wegen die met elkaar verbonden zijn en dit helpt het verkeer te verminderen. Verkeersopstopping wordt af en toe ervaren tijdens werkopening en sluitingstijden. De rijsnelheid is meestal gebaseerd op de toestand van de weg. In het ideale geval kun je op de snelweg 49 tot 68 mijl per uur rijden, terwijl in woonwijken de maximale rijsnelheid 37 mijl per uur is. 

Hoewel er verschillende parkeerplaatsen in de stad zijn, zijn de meeste in particulier bezit. Afhankelijk van de parkeerplaats moet je eerst een bepaald bedrag betalen voordat je je auto mag parkeren. Als je de oude binnenstad bezoekt, kan je misschien moeite ondervinden om een parkeerplaats te vinden. Je kunt echter op straat parkeren of naar parkeerplaatsen in de buurt van de haven gaan.