Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Kopenhagen

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Kopenhagen zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Kopenhagen mini-gids

Autoverhuur Kopenhagen
Autohuur Kopenhagen

Ben je op zoek naar goedkope autoverhuur in Kopenhagen? Het is enorm populair om een ​​auto te huren in Kopenhagen. De meerderheid haalt ook hun auto liever op op de luchthaven. Met een huurauto in Kopenhagen kun je aangename daguitstappen maken op het omliggende platteland en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Door de tarieven van meerdere bedrijven te vergelijken, kun je veel geld besparen. Als je je huurauto liever in het stadscentrum ophaalt, is die keuze helemaal aan jou. 

Kopenhagen

Kopenhagen ligt op het eiland Zeeland aan de zeestraat Øresund. Het is de hoofdstad van Denemarken en heeft een bevolking van ongeveer. 670000 inwoners (2008), bijna 12 miljoen hiervan woont in het gemeentelijk gebied. De stad werd gesticht in de jaren 1100. 

Als hoofdstad met een geschiedenis die ver teruggaat, heeft Kopenhagen natuurlijk veel interessante bezienswaardigheden te bieden – zowel historische als andere soorten. Enkele van de meest beroemde zijn het beeldhouwwerk van de kleine zeemeermin op Langelinie Pier, de ronde toren (Rundetaarn) gebouwd in 1642 als onderdeel van de Trinitatis Kerk, en het Tivoli Gardens-pretpark (het beroemdste pretpark in Scandinavië, dat geopend werd in 1843). 

Kopenhagen is de thuisbasis van verschillende majestueuze kastelen. Amalienborg is het meest bekende. Het werd gebouwd in 1748-1760 om te dienen als de residentie voor de koninklijke familie. Ook de regerende vorst heeft sindsdien in Amalienborg gewoond. Het kasteel van Rosenborg wordt omgeven door een prachtig park met de naam The King’s Garden. Dit is de oudste van de vele kastelen in de stad. Het werd gebouwd in 1632 en tegenwoordig herbergt het paleis de koninklijke collecties. Christiansborg Palace, gelegen op het eiland Slotsholmen werd oorspronkelijk gebouwd in 1730 maar werd later twee keer afgebrand. Het Christiansborg-paleis dat we vandaag zien, was in 1907 gereed en het is de zetel van het Deense parlement (Folketinget), het Hooggerechtshof van Denemarken en het kantoor van de Deense premier. 

Andere historische gebouwen zijn de oudste delen van de Universiteit van Kopenhagen, gesticht in 1479 (dus ook de oudste in de Noordse landen). Vlakbij vind je de kerk Sankt Petri, gebouwd in 1586. Kopenhagen heeft veel mooie en weelderige parken. Het grote Ørstedsparken is een van de meest geliefde recreatieve locaties in de stad. 

Daarnaast heeft Kopenhagen een rijke culturele scène en biedt het verschillende interessante musea. Het Nationaal Museum van Denemarken, de Nationale Galerij van Denemarken (SMK), De Ny Carlsberg Glyptotek en Thorvaldsens Museum (gewijd aan de wereldberoemde beeldhouwer Bertel Thorvaldsen) zijn allemaal een bezoek waard. De nieuwste toevoeging aan de culturele scene is het indrukwekkende operagebouw van Kopenhagen. Het ligt op het eiland Holmen. 

Kopenhagen biedt ook een groot aantal mogelijkheden om te winkelen en een verscheidenheid aan uitstekende cafés, restaurants en een bruisend nachtleven. De belangrijkste winkelstraat Strøget is de bekendste winkelstraten in Scandinavië. In het oude havengebied van Nyhavn (ooit met een slechte reputatie) liggen restaurants langs het kanaal. 

De luchthaven van Kopenhagen, Kastrup, is de drukste luchthaven in de Noordse landen. Het bevindt zich op het eiland Amager, 8 km (4.9 mijl) ten zuidoosten van het stadscentrum. Alle autohuurprijzen in Kopenhagen zijn inclusief een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, verzekering voor botsschade, diefstalverzekering en luchthaventarieven. Een auto huren in Kopenhagen is nooit goedkoper geweest. We omvatten prijzen van bekende bedrijven zoals Sixt, Alamo, Hertz, Budget en Europcar. 

Verkeer

De wegen in Kopenhagen zijn goed onderhouden en de snelwegen zijn tolvrij. Zoals in elke stad van deze omvang kan er tijdens de spits echter veel verkeer zijn. Betaald parkeren is in en rond het stadscentrum van toepassing. Kopenhagen heeft drie parkeerzones; de binnenstad is het duurst. Als je in een hotel in het centrum van Kopenhagen verblijft, is het een goed idee om te controleren of ze parkeergelegenheid bieden voor hun gasten. 

Als je een auto huurt in Kopenhagen, kun je kortere of langere ritten door de stad maken en zo nieuwe en spannende plekken ontdekken. 

Op verkenning buiten Kopenhagen met een huurauto 

Een goede tip is om een ​​dagtrip te maken van Kopenhagen naar Malmö in Zweden. Dit is een rit van 42 km (26 mijl) – inclusief het oversteken van de Øresund-brug, ca. 16 km lang. Malmö heeft veel geweldige plaatsen om te bezoeken, waaronder het kasteel van Malmöhus gebouwd in de jaren 1530. Hier vind je ook een kunstmuseum en het natuurhistorisch museum van Malmö. Andere plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn de St. Petri-kerk uit de 14e eeuw, de Turning Torso-wolkenkrabber en het pretpark Folkets Park. In de zomer is het absoluut een must om het geweldige strand van Ribersborg te bezoeken. 

Als je met de auto de Øresund-brug oversteekt, moet je een brugtol betalen. Huidige prijzen zijn te vinden hier 

Met een huurauto is het ook mogelijk om naar de stad Odense op het eiland Fyn te rijden. Dit is de derde grootste stad in Denemarken. Odense ligt 165 km (102.5 mijl) ten westen van Kopenhagen en staat bekend als de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Het is mogelijk om het huis waar hij werd geboren te bezoeken. Vandaag is het een museum gewijd aan zijn leven en werk. De kathedraal van Odense uit de 13e eeuw is ook een bezoek waard. Hetzelfde geldt voor het openluchtmuseum The Funen Village. In Nonnebakken, een beetje ten zuiden van de stad, zijn overblijfselen van een duizend jaar oud Viking-fort te vinden.