Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Lyon

Overweegt u een auto te huren terwijl u Lyon bezoekt? Geen zorgen, er zijn verschillende autoverhuurmogelijkheden waar u uit kunt kiezen in de stad. Veel autoverhuurbedrijven zijn betaalbaar en bieden een eenvoudig aanvraagproces. In feite vindt u veel van deze bureau’s direct op de luchthaven. Als je een auto huurt, kunt u gemakkelijk de stad in uw tempo verkennen. Het biedt u ook voldoende privacy om volledig van uw reis te genieten. 

Lyon reisgids

Lyon
Autohuur Lyon

Lyon wordt beschouwd de derde grootste stad en een van de grootste stedelijke gebieden in Franrijk te zijn. Het is gelegen in het oostelijk gedeelte van het land. Parijs 470 km ten zuiden van deze stad. Lyon ligt ook dicht bij Marseille op een afstand van 320 km naar het noorden en Sint-Étienne ligt 56 km ten noord-oosten. In 2015 had Lyon een bevolking van 513.275 inwoners. De stad heeft een robuuste economie met een BBP van 74 miljard euro in 2012 met een jaarlijkse geschatte toename. 

De sterke conomie is te danken aan het feit dat de stad de thuisbasis is van veel grote bedrijven zoals Groupe SEB, Descours & Cabaud, Sanofi Pasteur, Norbert Dentressangle en Renault Trucks om er enkele te noemen. De stad heeft ook een zeer gedegen onderwijsinfrastructuur met meer dan negenentwintig universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs, met verschillende basis- en middelbare scholen. Naast haar levendige economie heeft Lyon een grote culturele diversiteit die verschillende aspecten van het menselijk leven omvat. Enkele aspecten van culturen die u in Lyon zult observeren zijn: 

  • Opera 
  • Museum 
  • Sport (voetbal, rugby en zwemmen) 
  • Kunst 

Er zijn verschillende plekken die u tijdens uw verblijf in Lyon kunt bezoeken. U kunt enkele van onze suggesties overwegen als deze nog niet op uw lijst voorkomen. De eerste op onze lijst is het oude Theater van Fourvière. Het grootse theater werd gebouwd in 15 voor Christus en heeft een unieke cirkervormige architectuur, wat het een belangrijke toeristische attractie in Lyon maakt. Het theater betoverd zijn bezoekers met dans, circus, theater en muziek gerelateerde optredens tijdens het jaarlijks festival van Nuits de Fourvière, dat plaatsvindt van juni tot juli. 

Als u een geschiedenisliefhebber bent, zult u het Musée Gallo-Romain zeker interessant vinden. Het museum trakteert bezoekers op vertoningen van archeologische artefacten, zoals inscripties, sculpturen, sieraden en unieke objecten. Een ander bezienswaardigheid is het prachtige Aquarium de Lyon. Dit aquarium neemt u mee op een waterreis van de oceaanomgeving met meer dan 300 vissoorten in meer dan 45 tanks. Bezoekers komen naar deze plek om hun oog te laten vallen op de pracht en praal van meer dan 5000 vissen. Het aquarium verleidt bezoekers ook met zijn adembenemende interieurs, waaronder kunstmatige scheepswrakken en andere creatieve decoraties. 

Verkennen met uw huurauto

Nadat u succesvol een auto hebt gehuurd, kunt verschillende steden exploreren om een goed uitzicht op de omgeving te krijgen. Dit is een van de voordelen van een auto huren. U krijgt meer mogelijkheden om te verkennen wanneer het u het best uitkomt. U kunt beginnen met het verkennen door met uw auto naar Neuville-sur-Saône te rijden. Deze plaats is een nederzetting in de stad Lyon in de oostelijke regio van Frankrijk. De stad ligt 15 km ten noorden van Lyon. Het is de thuisbasis van verschillende opmerkelijke personen zoals Jacques Chauviré en Adrien Ducrot et Ambroise Pauffert. 

Als u meer wilt verkennen, kunt u ervoor kiezen om Saint-Romain-de-Jalionas te bezoeken, 43.5 km ten oosten van Lyon. De stad is een gemeente in het departement Isère in het zuidoosten van Frankrijk, in de regio Rhône-Alpes. Het is ook de thuisbasis van de archeologische overblijfselen van een Gallo-Romeinse villa. Bij het bezoeken van deze plek, zult u merken dat het een oude nederzetting is met een mix van het nieuwe tijdperk. De combinatie van de twee tijdlijnen presenteert de perfecte conditie om een gevoel van geschiedenis te krijgen met het bewustzijn van het heden. 

Als u het nog aankunt, kunt u ook Tignieu-Jameyzie toevoegen aan de lijst met gebieden die u gaat bezoeken. Het gebied ligt 41km ten westen van Lyon en het is heel eenvoudig met iets meer dan 2000 inwoners. Terwijl u Tignieu-Jameyzie bezoekt, kunt u de kerk van Saint-Antoine bezoeken, die bekend staat als een van de oudste gebouwen in de hele regio. 

Deze lijst zou niet volledig zijn als we Villefranche-sur-Saone niet hadden vermeld. Slechts 36.4 km ten noorden van Lyon, het gebied heeft een zeer gezonde economie die wijnhandel, textiel, metallurgie en chemicaliën omvat. De stad is ook sterk betrokken bij sport en heeft een eigen voetbalteam, FC Villefranche. Een verbazingwekkend bouwwerk dat uw aandacht zal trekken, is de kerk Notre-Dame des Marais. De bouw van de kerk begon aan het einde van de 14e eeuw en duurde bijna twee eeuwen om te voltooien. 

Luchthavens

Er zijn verschillende luchthavens om Lyon te bereiken en de grootste is de luchthaven Lion-Saint Exupéry. Dit is de internatinale luchthaven van Lyon en wordt beschouwd als de derde grootste in Frankrijk. Het ligt op 20 km ten zuid-oosten van Lyon’s stadscentrum. Met drie terminals, kan de luchthaven zeer effectief, lokale en internationale reizigers van verschillende delen van de wereld bedienen. Alhoewel de derde terminal is omgebouwd tot is basisfaciliteitsgebruik. 

Zo gauw u de terminal op de luchthaven bereikt, kunt u verschillende autoverhuurmogelijkheden vinden. Enkele hiervan zijn Europ Car, Avis Cab, and Thrifty. Mensen brengen vaak een bezoekje aan Athene, Dublin, Moskou en Casablanca (Marokko) vanaf de luchthaven Lyon-Saint Exupéry. Een andere populaire luchthaven is de luchthaven Alpes – Isère. Deze luchthaven ligt opeen afstand van slechts 71 km van Lyon-Saint Exupéry luchthaven en verwerkt tegenwoordig meer dan 450.000 passagiers in een jaar. 

Alpes – Isère Airport heeft ook verschillende autoverhuurbedrijven waar u een auto kunt huren. Veel van deze agentschappen zijn op de luchthaven en enkele hiervan zijn Hertz en Sixt onder andere. Het proces van het huren van een auto is snel en eenvoudig, in feite laten velen van hen bezoekers toe om online te huren. Ondertussen hebben passagiers vaak seizoensbezoeken aan Guernsey, Londen en Bristol vanaf de luchthaven. 

Verkeer

Over het algemeen heeft Lyon een goed verbonden wegennetwerk, grotendeels vanwege het feit dat de stad een handelsknooppunt is voor verschillende industrieën. De stad ligt in het centrum van een dicht wegennet en bevindt zich op het ontmoetingspunt van verschillende snelwegen. Bijvoorbeeld de route tussen A43 en Parijs en de route tussen A6 en Marseille. U kunt de stad ook vinden op de route die de A47 met Genève verbindt en de A6 met Grenoble. 

De maximale snelheid in Lyon is over het algemeen 70 km/u, zelfs op de snelwegen. Dit was voorheen 90 km/u echter, werd het verminderd om uitlaatgassen van auto’s te verminderen en de luchtkwaliteit in Lyon te verbeteren. U zult geen problemen ervaren als u deze snelheid en de standaard verkeersregels in acht neemt. Rijden in Lyon is niet moeilijk en waarschijnlijk ook niet helemaal verschillend van wat u gewend bent. 

Houd er rekening mee dat het belangrijk is dat u een uitgebreide verkeersgids doorneemt voordat u achter het stuur plaatsneemt. De regels zijn vrij eenvoudig; de auto die bergop rijdt, heeft voorrang op de auto die bergafwaarts rijdt, een bus heeft voorrang op een vrachtwagen, een groep auto’s heeft voorrang op een enkele auto en zware vrachtwagens krijgen voorrang op lichte voertuigen. Terwijl u rondrijdt, zijn er verschillende parkeeropties voor u beschikbaar en enkele daarvan zijn Parc Opéra bij Tolozan, Q-Park, Parking LPA en Parking Fosse aux Ours.