Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Stuttgart

Raakt u enthousiast over de Duitse autotechnologie? Wat dacht u van een bezoek aan Stuttgart, waar zich het hoofdkwartier voor Mercedes-Benz en Porsche bevinden? Welnu, met autoverhuur hebt u de kans om de stad te ontdekken. Gelukkig is het niet moeilijk om hier een autoverhuurbedrijf te vinden. Lees verder om erachter te komen wat u kunt doen tijdens uw verblijf in de stad. 

Stuttgart reisgids

Autoverhuur Stuttgart
Autohuur Stuttgart

Stuttgart is de hoofdstad van Baden-Württemberg in Duitsland. Met een oppervlakte van 207,4km² telt deze stad 631.000 inwoners. De groei van Stuttgart is vaak gekoppeld aan de stoeterij van Duke Luitolf die hij meer dan 1000 jaar geleden in het gebied vestigde. Deze boerderij is voor altijd vereeuwigd in het wapen van de stad door de zwarte hengst. In de loop der jaren groeide de stad. Grote mannen en filosofen hadden hier hun geschiedenis geschreven. 

Georg Friedrich Wilhelm Hegel was bijvoorbeeld een groot filosoof die de Duitse filosofie vormde. Ingenieur Gottlieb Wilhelm Daimler maakte indruk in de stad door zijn uitvinding van verbrandingsmotoren die in de auto-industrie worden gebruikt. Een andere grote naam op het gebied van technische engineering in Stuttgart is Robert Bosch. Tegenwoordig is Bosch een gigantische multinationale engineering- en elektronicagigant die banen biedt aan meer dan 400.000 mensen wereldwijd. Hoewel de stad leed aan de littekens van de Tweede Wereldoorlog, hielp een scherpe focus op de productie en export van machines van topkwaliteit, Stuttgart terug op het pad van welvaart. 

Tegenwoordig staat Stuttgart bekend als de kracht van Europa als het gaat om innovatie en technologie. De regio heeft voor meer dan € 6.5 miljard aan investeringen aangetrokken voor onderzoek en ontwikkeling. De autobouwsector is nog steeds de belangrijkste werkgever in het gebied. Maar Stuttgart draait niet alleen om auto en elektronica. Het is ook een culturele krachtpatser. Voor degenen die enthousiast zijn over het nachtleven, zal Stuttgart u verbazen met onvergetelijke ervaringen. Er zijn veel live-optredens in clubs in de stad met jazz, blues en soulmuziek. 

De schoonheid van Stuttgart wordt bekroond door de groene ruimtes en parken. Hieronder vallen Schlossgarten en Rosensteinpark. Als u van dieren in het wild houdt, kunt u uw reis wat opfleuren door de dierentuin van Wilhelma te bezoeken. Er zijn hier verschillende dieren ondergebracht, zoals olifanten, apen en zeeleeuwen. Er zijn verschillende diersoorten die van nature thuishoren in verschillende ecosystemen zoals Afrika en Zuid-Amerika. Als u van roadtrips houdt, kunt u steden in de buurt van Stuttgart verkennen, zoals Karlsruhe en Mannheim, die respectievelijk 79km en 132km verwijderd liggen. 

Verken met uw huurauto

Met een huurauto kunt u de stad op uw tempo verkennen. U kunt met gemak van de ene plaats naar de andere rijden in plaats van het gebruik van het openbaar vervoer. Als het uw eerste bezoek aan Stuttgart is, is een korte rondleiding door de beroemde plaatsen in de stad ideaal. U kunt naar het stadscentrum rijden en uw tour starten vanuit het Landesmuseum en vervolgens rechtdoor gaan, een paar blokken verderop naar de beroemde Oper Stuttgart. 

Dit is een korte rit van 8 minuten over een afstand van 3.4 km . U kunt dan langs de Markthalle (markthal) komen die de bloeiende wijn- en landbouwtrends in Stuttgart weergeeft. Een bezoek aan Rathaus op slechts 600 meter van de Markthal geeft u de gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van de gemeenteraad van Stuttgart. Voelt u zich vrij om gezonde middelen uit te proberen bij Hans-im-Gluck-Brunnenas, op slechts 110 meter van het gemeenteraadsgebouw. 

Andere plekken die u zeker moet bezoeken zijn de Mercedes-Benz- en Porsche-musea in Stuttgart. Als u van spa- en warme baden houdt, plan dan een epische rit naar Baden-Baden (560km) door het Zwarte Woud. U krijgt de kans om prachtige bezienswaardigheden op het platteland te zien, zoals meren en watervallen. 

Luchthavens

Stuttgart International Airport verbindt de stad met verschillende bestemmingen over de hele wereld. Hieronder vallen Madrid, Londen, Wenen, Parijs en Rome, om er maar een paar te noemen. Het beste is dat u op de website van het bedrijf gedetailleerde informatie krijgt van het vluchtschema tot autoverhuurdiensten die op de luchthaven beschikbaar zijn. 

Aangezien alle luchtvaartmaatschappijen die vanaf deze luchthaven opereren op de website van het bedrijf worden bijgewerkt, kunt u eenvoudig beschikbare vluchten bekijken en vliegschema’s downloaden. Ook kunt u met de informatie over beschikbare autoverhuurbedrijven op de luchthaven online een auto boeken en deze bij aankomst ophalen. Voorbeelden van internationale bedrijven die u op Stuttgart Airport aantreft, zijn Hertz, Sixt en Avis. 

Er zijn lokale autoverhuurbedrijven zoals Car2Go die kwaliteitsdiensten aanbieden. Of u nu kiest voor internationale of lokale bedrijven, richt u op de kwaliteit van de diensten die u van het bedrijf ontvangt. Het is een goed idee om beoordelingen van de verschillende bedrijven op te zoeken om u een idee te geven van hoe ze werken en verschillende klantervaringen met de bedrijven. 

Verkeer

Het mooie van het rijden door de stad Stuttgart en omgeving is dat de wegen goed gebouwd en onderhouden zijn. Het is een goed idee om autosnelwegen uit te proberen als u een talent hebt voor snel rijden. Er zijn enkele delen van de snelweg die geen snelheidsbeperkingen hebben, maar de aanbevolen snelheid is 130 km/u. Kijk uit voor snelheidsbeperkingen op verschillende delen van de wegen. 

Het wordt aanbevolen om de verkeersregels van de stad te kennen zodat u weet wat er van u als bestuurder wordt verwacht. In de lage-emissiezone van Stuttgart zijn bijvoorbeeld auto’s met dieselmotoren niet toegestaan. Dit heeft invloed op het type auto dat u huurt. Doe uw best om deze voorschriften na te leven om onnodig ongemak te voorkomen.