Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Bordeaux

Zodra je vakantie hebt, is er niets leuker dan reizen met familie en vrienden. Het maakt niet uit waar je naar toe gaat, je zult ongetwijfeld de mogelijkheid hebben om een auto te huren en zo de omgeving te ontdekken. Als je een van de gelukkigen bent om naar Bordeaux te reizen zul je een breed scala aan betaalbare huurauto’s tot je beschikking hebben. De hoofdreden waarom mensen graag naar deze havenstad reizen is omdat er gigantisch veel leuke uitstapjes zijn. 

Bordeaux reisgids

Bordeaux
Autohuur Bordeaux

Bordeaux is een havenstad in zuidwest Frankrijk. Sinds 2016 bedraagt de totale bevolking ongeveer 252.000 personen. Samen met zijn sattelietsteden en buitenwijken is het centrum van Bordeaux de metropool. Net als Marseille, Parijs, Lyon, Lille en Toulouse is Bordeaux een toeristische trekpleister. De stad is de hoofdstad van de provincie Nouvelle-Aquitaine; de inwoners worden ook wel Bordelais of Bordelaises genoemd. Er zijn ook een groot aantal wijnhuizen in de stad. De wijn is wereldberoemd om de geweldige smaak en prachtige kleur. Nabijgelegen steden bij Bordeaux zijn onder andere de Franse stad Toulouse en de Spaanse steden San Sebastian en Bilbao. 

Bordeaux is een van de steden waar een jaarlijkse wijn expositie georganiseerd wordt. De wijn expositie heet Vinexpo. Er wordt geschat dat Bordeaux jaarlijks bijna 14 miljard verdient aan de wereldwijde wijnverkoop. Het historische deel van de stad is opgenomen in het UNESCO Werelderfgoed door de prachtige 19e eeuwse architectuur. Net als Parijs heeft Bordeaux een groot aantal beschermede gebouwen die een groot aantal toeristen aantrekken uit verschillende delen van de wereld, zoals de Verenigde Staten, Canada en Azië. 

  • Bordeaux Een van de dichtstbevolkte steden in Frankrijk. 
  • Het staat bekend om wijn en de lokale keukens. 

De kades van deze stad zijn een belangrijke trekpleister geworden. Er zijn eeuwenoude gevels te vinden aan de ene kant, en de Garonne rivier aan de andere kant. Deze kades worden gezien als een grote aanwinst voor Bordeaux. Je kunt er hardlopen, fietsen en paardrijden. Mocht je deze activiteiten niet leuk vinden kun je altijd naar een dichtbijgelegen winkeltje, café, speeltuin of park. Cruises op de Garonne zijn ook erg populair, op deze manier kun je de stad en al het schoon van dichtbij bekijken samen met je vrienden en familie. 

Een aantal plaatsen in de regio zijn bekend voor verschillende dagtochten naar wijngaarden, chateaux’s en eetproeverijen. Als wijnliefhebber kun je de Route des Vins de Bordeaux nemen om prachtige wijnboerderijen als Haut-Médoc, Pauillac, Margaux en Saint-Estèphe te bezoeken. Daarnaast kun je in Bordeaux de grootste reflecterende plein in de wereld bekijken. Dit plein heet de Place de la Bourse en trekt veel toeristen aan in de zomer. ’s Nachts reflecteert het water op het plein de stadslichten als een spiegel. 

Ontdek met je huurauto

Mocht je nog niet eerder in Bordeaux geweest zijn maar van hetbezoeken van historische steden houden, dan is dit de perfecte bestemming voor je. De Saint Andrew kathedraal bevindt zicht ongeveer 2,3 km van het centrum, met een huurauto ben je er binnen ongeveer 14 minuten. De kathedraal was ooit onderdeel van de Saint James bedevaart voor alle pilgrims die jaren geleden naar Spanje trokken. Hedendaags is de kathedraal een populaire toeristische bestemming. Het heeft een prachtige gevel met beelden van de hemelvaart, Majestas Domini en het laatste avondmaal. 

De Grand Théâtre is het meesterwerk van de Place de la Comédie. Deze kun je makkelijk bereiken met een betaalbare huurauto. Het theater bevindt zich dicht bij een aantal van de fraaiste en meest iconische gebouwen van de stad. De afstand tussen Garde de Bordeaux-Saint-Jean en het Grand Théâtre is 2 km met een reistijd van ongeveer 10 tot 15 minuten. Het theater is gebouwd in een neoklassieke bouwstijl. Daarnaast staan er een aantal standbeelden van de godinnen Venus, Minerva en Juno. Je kunt hier genieten van een optreden van het Nationaal ballet van Bordeaux. 

De Basilica Saint Michael is nog een trekpleister in de stad. Je kunt hier binnen 15 minuten zijn met een huurauto. De kerk bevindt zich 305 meters van de Pont de Pierre. De in de 14e eeuw gebouwde kerk staat in het centrum van Saint-Michel. De glas in lood ramen waren compleet vernietigd in 1940. De kerk heeft een 110 meter hoge klokkentoren. Je kunt de toren bezoeken van april tot oktober. 

Het museum Beaux-Arts bevindt zich in het openbare park Jardin de la Mairie. In het museum kun je allerlei verschillende Europese en Amerikaanse kunststukken bekijken. De grote collectie bestaat uit kunst van de 16e tot 19e eeuw. De meest prominente werken die er hangen zijn gecreëerd door Veronese, Titian, Rodin, Rubens, Renoir en Delacroix. Alle schilderijen zijn per thema georganiseerd en per land en eeuw gegroepeerd, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse schilderijen uit de 17e eeuw. Het museum is 627 meter van het Le Boutique Hotel gelegen. 

Luchthavens

Het Bordeaux-Mérignac vliegveld is een internationaal vliegveld in Bordeaux en ligt 12 km van het stadscentrum af. Het vliegveld ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Je kunt voornamelijk vliegen naar grote steden en recreatieve bestemmingen in Europa en Noord-Afrika, de vaste airlines die vanaf Bordeaux-Mérignac vliegen zijn Ryanair, Volotea en EasyJet. Daarnaast kun je auto’s huren van AutoEurope, EuropCar, Avis, Kayak, AceRentACar en DiscoverCars. Een aantal van de meest populaire vluchten die vertrekken van het Bordeaux-Mérignac vliegveld zijn naar Parijs, Lyon en Amsterdam. 

Het Bergerac Dordogne Périgord vliegveld bevindt zich 95 kilometer van Bordeaux. Het wordt doorgaans het Bergerac-Roumanière vliegveld genoemd. Bedrijven als Rentalcars en Sixt verhuren er auto’s. Het fijnste is dat het ontzettend makkelijk is om online via de website van een van deze bedrijven een auto te boeken. Auto’s kunnen al vanaf 24 euro per reis, afhankelijk van de ophaallocatie, geboekt worden. 

Het Agen La Garenne vliegveld bevindt zich in La Passage. Dit vliegveld ligt 127 kilometer van Bordeaux. Nationale en internationale vluchten vertrekken vanaf dit vliegveld. De beste autoverhuurbedrijven zijn Agen en VIP Cars. Agen is bekender dan VIP Cars, zij verhuren auto’s die door het hele land gereden kunnen worden. Het vliegveld ligt in het zuidwesten van Agen, binnen 20 minuten ben je in de stad. 

Verkeer

Net als andere grote steden in Frankrijk is het in Bordeaux niet toegestaan om onder invloed van alcohol of drugs te rijden. De wegen zijn van goede kwaliteit, maar er zijn bepaalde regels die iedereen moet opvolgen. De maximale BAC is 0.05%. Onthoud dat de politie een bestuurder van de weg mag halen wanneer zij dat willen. 

Wijntours behoren tot de meest populaire activiteiten in de stad, maar het is belangrijk om je te realiseren wat de consequenties zijn mocht je de maximale snelheid van 80 kilometer per uur overschrijden. Daarnaast is het niet toegestaan dat de bestuurder onder invloed rijdt. Rijden onder invloed kan resulteren in gigantische boetes en zelfs confiscatie van de huurauto. Dus, wees voorzichtig. 

De stad heeft vier verschillende parkeerzones: rood, oranje, groen en zwart. Het is verboden om een headset te dragen terwijl je aan het rijden bent. Dit betekent dat de bestuurder gearresteerd en beboet kan worden wanneer hij of zij de telefoon opneemt via de headset tijdens het rijden. Parijs en Bordeaux hebben een lage uitstoot zone geïntroduceerd om de luchtkwaliteit te verbeteren. Let hier goed op voordat je een reis plant. De belangrijkste regel in het verkeer is dat elke persoon zijn of haar paspoort bij zich moet hebben evenals een V5C-certificaat en verzekeringspapieren.