Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Marseille

Als je volgende vakantie naar de prachtige stad Marseille gaat en je wilt tijdens je verblijf een auto huren, dan is dat vrij eenvoudig. Dit komt omdat je een breed scala aan autoverhuurbedrijven in de buurt of op de luchthaven vindt. Op die manier kun je eenvoudig kiezen uit de beschikbare opties voor autoverhuur. Je kunt ook gewoon een van de beschikbare websites van autoverhuurbedrijven bezoeken om een ​​auto te huren. 

Marseille reisgids

Marseille
Autohuur Marseille

Marseille is een van de meest interessante steden om te bezoeken in Europa. Het is gelegen in de Bouches-du-Rhône in het zuiden van Frankrijk. Historisch gezien maakte het deel uit van de regio, en er is veel geschiedenis aan de stad verbonden. Marseille is volgens veel historici de oudste stad van Frankrijk. Veel mensen geloven dat het rond 600 voor Christus werd opgericht door enkele Griekse zeelieden uit Foça, voorheen bekend als Phocaea. Ook is de commerciële haven van de stad een van de grootste in Frankrijk, en tegelijkertijd een van de meest essentiële in de Middellandse Zee. 

Met een bevolking van ongeveer 850.000 mensen is de stad de tweede grootste in Frankrijk. Qua landmassa beslaat Marseille een oppervlakte van ongeveer 241 km². Het grootstedelijk gebied strekt zich uit over meer dan 3.173 vierkante kilometer en is daarmee de derde grootste in Frankrijk na Lyon en Parijs. Het grootstedelijk gebied heeft bijna 2 miljoen inwoners. Als het gaat om de temperatuur in Marseille, is de hoogste temperatuur rond juli 40.6 °C. De laagste geregistreerde temperatuur ligt echter rond 14.3 °C rond februari. 

  • De mensen van Marseille zijn vriendelijk en gastvrij 
  • Je zult genieten van het spannende nachtleven en de heerlijke Franse keukens 

In 1998, toen Frankrijk de Wereldbeker organiseerde, organiseerde de stad enkele wedstrijden. Ook werd de stad in 2013 Culturele Hoofdstad van Europa genoemd. In 2017 werd Marseille de Europese Hoofdstad van de Sport. Als je een fan bent van sport, met name voetbal, is de stad de thuisbasis van een reusachtige Europese voetbalclub die bekend staat ​​als Olympique Marseille. Je kunt meer te weten komen over de geschiedenis van de voetbalclub of zelfs een live-wedstrijd gaan bekijken. De stad is ook een belangrijk handelscentrum voor heel Europa. 

Marseille is een stad met een unieke cultuur. In de stad vind je dan ook verschillende monumenten en historische structuren die je bezoek spannend en onvergetelijk zullen maken. Tegenwoordig is de stad een regionaal centrum voor entertainment en cultuur geworden met belangrijke structuren zoals het populaire operagebouw en maritieme musea. Daarnaast vind je ook verschillende kunstgalerijen, talloze bioscopen, bars, restaurants, enzovoort. Daarnaast vind je ook verschillende theaters zoals La Criée, het Théâtre Toursky, Le Gymnase en meer. 

Op ontdekking met je huurauto

Je vindt veel interessante plaatsen om te bezoeken als je in Marseille bent, vooral als je een huurauto hebt. Dit komt omdat je gemakkelijk een uitstapje kunt maken naar het Musée d’Histoire de Marseille, een van de grootste musea voor stedelijke geschiedenis in Europa. Als je het museum bezoekt, leer je meer over de 26 eeuwen geschiedenis van Marseille. De geschatte afstand is 25.7 km als je vanaf de luchthaven van de provincie Marseille naar het museum gaat. Met een huurauto is de geschatte rijtijd 24 minuten. 

Een andere spannende plek in Marseille die je kunt kiezen om met een huurauto te bezoeken, is de oude haven. Dit is een van de oudste havens in Frankrijk. In de haven vind je een café, een bar of een visrestaurant op de begane grond van alle 18e-eeuwse pakhuizen. Vanaf het terras zul je het betoverende straatleven van de stad zien. De oude haven ligt niet ver van het Historisch Museum van Marseille. Met een huurauto ben je in ongeveer 5 minuten bij de oude haven, en tegelijkertijd op 1.5 km afstand van het museum. 

Bovendien kun je ervoor kiezen om ten noorden van de oude haven naar Le Panier te gaan. Dit deel van Marseille was een van de Griekse kolonies en het is bezet sinds 600 voor Christus. Le Panier is een trendy wijk met veel onafhankelijke ambachtswinkels, cafés, boetieks en veel indrukwekkende straatkunst. Vanaf de oude haven is de afstand slechts 1.6 km naar de wijk, en met een huurauto ben je er in ongeveer 7 minuten. 

Er zijn ook nog andere plaatsen die je kunt verkennen met je huurauto. Er zijn zoveel restaurants, bars, e.d. in de stad. Onder de restaurants in Marseille, is een van de meest populaire Café Bovo, gelegen aan de Rue Beauvau 9, Marseille. Vanaf de luchthaven is de geschatte afstand tot Café Bovo ongeveer 25.5 km en meestal kun je er in 25 minuten met een huurauto komen. Bovendien kun je ervoor kiezen om andere interessante plekken te bezoeken, zoals het Stade Vélodrome, de thuisbasis van Olympique Marseille FC, Boulevard Longchamp enzovoort. 

Luchthaven

In Marseille is er slechts één luchthaven en het is meteen de drukste luchthaven die je in Frankrijk zult vinden. Sommige van de andere drukke luchthavens zijn te vinden in Parijs, Lyon, Montpellier, enzovoort. De luchthaven van Marseille heeft vluchtbestemmingen naar veel Europese steden. Sommige van de veel voorkomende vluchten die vanaf de luchthaven vertrekken, zijn verschillende vluchten naar Parijs, Londen, München, Bordeaux en Madrid. 

De luchthaven van Marseille heet Marseille Provence Airport of MRS. De luchthaven heeft ook een zeer eenvoudige lay-out die het voor iedereen gemakkelijk maakt om zijn weg te vinden. Omdat de lay-out van de luchthaven perfect gestroomlijnd is, wordt het gemakkelijk om verschillende taken zoals inchecken en beveiliging uit te voeren. Op die manier verlies je minder tijd. Hierdoor kun je andere leuke en opwindende activiteiten doen, zoals ontspannen, winkelen, enzovoort, omdat je meer tijd hebt. 

Je vindt ook een breed scala aan autoverhuurbedrijven op de luchthaven Marseille Provence. Sommige van de beschikbare autoverhuurdiensten zijn Enterprise rent a car, Europcar, National, Firefly, Hertz, Goldcar, Avis, Interrent, Sixt en Alamo. Je kunt kiezen uit alle beschikbare services om de gewenste auto te huren. Er is veel keuze, variërend van economie tot familie, luxueus, enzovoort. 

Verkeer

Een van de indrukwekkende dingen van Marseille is dat de wegen geweldig zijn om op te rijden, omdat ze in perfecte staat zijn. Dus wat je ook besluit om te bezoeken, je zult er in een redelijke tijd naartoe rijden, zolang je maar de spits vermijdt. Zoals de meeste grote steden kent Marseille spitsuren tussen 8:00 uur tot 10:00 uur ochtends. Het is het beste om de wegen in die periode te vermijden. 

Het wordt aanbevolen om alleen huurauto’s met GPS-technologie en kaarten te gebruiken als je van plan bent om zonder hulp van een gids door het land te reizen. Op die manier heb je de volledige verkeersindex van de hele stad en zul je geen probleem hebben om de plaatsen te vinden waar je naartoe gaat. Daarnaast vermijd je ook overvolle gebieden en vind je gemakkelijk alternatieve routes. 

Er zijn verschillende snelheidslimieten in de stad, afhankelijk van de weg waarop je reist. Als je bijvoorbeeld binnen de bebouwde kom rijdt, is de snelheidslimiet 50 km/u, terwijl de snelheidslimiet van de stedelijke snelwegen 110 km/u is. Bovendien is er voor snelwegen met dubbele rijbanen die worden gescheiden door een centrale reservering een snelheidslimiet van 130 km/u. In de stad vind je ook verschillende soorten parkeeropties die u kunt gebruiken. Ze omvatten parkeergarages, veel en meer. De prijs voor het gebruik van een van de beschikbare parkeeropties begint vanaf € 2.