Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Rimini

Rimini staat bekend om de mooiste badplaatsen in Italië en Europa. De stad bevindt zich aan de oostkust van Italië en is met zijn geweldige nachtleven en toeristische reputatie erg populair onder verschillende reizigers. Om de stad op een geweldige manier te ervaren raden wij aan een auto te huren. Lees vooral verder om meer te ontdekken over de mooiste bezienswaardigheden en de autoverhuurbedrijven die ervoor zorgt dat je overal naar toe kunt reizen. 

Rimini reisgids

Autoverhuur Rimini
Autohuur Rimini

Gelegen in Noord-Italië, net boven San Marino, is Rimini een karakteristiek dorp met ongeveer 145.000 inwoners. De stad is de hoofdstad van de Rimini provincie en heeft veel prachtige historische plekken om te bezoeken. De Grieken waren in eerste instantie neergestreken in dit gebied, maar de Romeinen hadden een colonie opgezet in het dorp in de derde eeuw v. Chr. Het waren de Romeinen die de basis legden voor de hedendaagse stad, en dat is duidelijk terug te zien in de prachtige gebouwen. 

Rimini is deel van de Emilia-Romagna provincie dat zich bevindt tussen de Appenijnen en Po rivier. Aangezien het aan de kust gelegen is heeft het gebied het hele jaar door te maken met heerlijk weer. Rimini heeft prachtige uitzichten omdat het gelegen is tussen de zee en de bergen. Het gebied heeft alles, uitstekende resorts en stranden, adembenemende landschappen en geweldige nabijgelegen steden als Riccione, Cattolica, Cervia en Cesena. 

De stad Remini staat bekend om de ondiepe en serene waters die perfect zijn voor ontspannen zwemmen. Daarnaast heeft het ook een levendig nachtleven door de grote hoeveelheid bars en strandclubs. Overgoten met prachtige antieke architectuur, inclusief een gerenoveerde vijftiende-eeuws Franciscaanse kerk, is de stad het ultieme paradijs voor de doorgewinterde cultuur fanaat. Dit zorgt ervoor dat de stad voor iedereen wat wils heeft, de geschiedenisliefhebbers en feestgangers kunnen beiden hun gang gaan. 

Veel van de meest adembenemende gebouwen in Italië werden gebouwd in Rimini. In 27 v. Chr. werd door de senaat de erepoort opgedragen aan keizer Augustus. De Boog van Augustus is de oudste staande Romeinse boog in de wereld. Daarnaast hebben een aantal belangrijke historische evenementen plaatsgevonden in Rimini. Rond 538 tijdens het beleg van het land was Rimini een van de meest tactische punten. In deze periode versloegen de Byzantijnen het Gothische volk en werden ze heersers over het gebied. 

Ontdek met een huurauto

Dus, als je van plan bent om een korte trip of uitgebreide vakantie te vieren, dan is Rimini de perfecte bestemming. De regio is thuis van ongelofelijke bezienswaardigheden die je zonder twijfel verliefd laten worden op Italië en zijn cultuur. Ten eerste adviseren wij de stranden te bezoeken aangezien dit is waar de regio het meest bekend om staat. Voor de beste strandclubs zijn Lungomare Augusto en Marina Centro de perfecte stranden. Lungomare Augusto ligt 2.2 km van Rimini af en Marina Centro slechts 0.9 km . 

Rimini heeft ook gigantisch veel indrukwekkende Romeinse monumenten. De meest opvallende is de Boog van Augustus, die in 27 v. Chr gebouwd werd op slechts 1.8 km van de stad. Een ander indrukwekkend monument is het 2e eeuwse amphitheater en de Tiberius’ brug, dat in 21 n. Chr. werd gebouwd over de Marrechia rivier om Borgo San Giuliano met het stadscentrum te verbinden. Je kunt natuurlijk ook naar het City Museum in Via Luigi Tonini op 0.9 km van Rimini. Het City Museum bevat een kunstgallerij met archeologische vondsten van Rimini. 

Aangezien het een van de meest polpulaire bestemmingen is voor toeristen heeft Rimini gigantisch veel winkeltjes. Het geweldige Le Befane winkelcentrum dat kort geleden is geopend is een van de meest populaire winkelcentra. Het winkelcentrum bevindt zich 5.2 km van de stad. Daarnaast zijn Corso d’Augusto en Marina Centro even goed, vooral als het aankomt op high-street mode. De lokale winkeltjes verkopen prachtige doeken en keramiek. 

Luchthavens

Federico Fellini International Airport bevindt zich ongeveer 8 km van het stadscentrum van Rimini. Het vliegveld dat ook wel bekend staat als Rimini Airport (RMI) is een vliegveld van medium grootte dat voornamelijk de kust van Rimini, Romagna en Emilia-Romagna bedient. Het vliegveld heeft speciale non-stop passagiersvluchten naar 19 bestemmingen in 10 verschillende landen. 

Op dit moment is er een enkele binnenlandse vlucht vanaf het vliegveld. Tien verschillende vliegmaatschappijen vliegen regelmatig naar Rimini. Deze maatschappijen brengen je naar populaire bestemmingen als Moskou, Londen, Luxemburg stad en Warschau. Het vliegveld heeft veel goede faciliteiten zoals parkeermogelijkheden, coffeeshops, restaurant, informatie punten, bagage opslag, voorafbetaalde taxi-stops, medische faciliteiten en cadeauwinkels. 

Als je van plan bent om naar Rimini te vliegen, dan is Federico Fellini International Airport een handige manier om aan te komen. Je kunt ook kiezen om naar Falconara Airport te vliegen, deze ligt 75 km van Rimini, of San Egidio Airport op 103 km van de stad. Er zijn taxi’s en bussen die je naar Rimini kunnen brengen. 

Verkeer

Rimini heeft een aantal van de meest indrukwekkende wegen in Italië. Er wordt net als in vele andere Europese landen aan de rechter kant van de weg gereden. De maximale snelheid verschilt per weg. De maximale snelheid in de stad is 50 km/u. Daarnaast zijn er een aantal andere snelheidslimieten zoals 130 km/u, 110 km/u en 90 km/u. Dus zorg ervoor dat je kijkt de verkeersborden opmerkt langs de weg om zeker te weten wat de toegestane snelheid is op de weg waar je rijdt. 

Rimini heeft verschillende parkeerplaatsen die allemaal door Agenzia Mobilita worden onderhouden. De meeste parkeerplaatsen hebben parkeermeters. Er lopen controleurs rond die nakijken of er betaald werd, terwijl anderen om een bon of vergunning vragen. Om die reden kun je perfect parkeren in Piazza Valturio, Piazza Ferrari of Piazza Malatesta.