Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Lanzarote

Droom je ervan om Lanzarote te bezoeken en daarbij op je gemak te reizen? Dan vind je hier de juiste begeleiding om goed geïnformeerd te worden over het eiland, zelfs voordat je de reis maakt. Op het eiland zijn er verschillende geweldige locaties die je kunt bezoeken, ondanks het feit dat het land een kleine landmassa heeft. Je kunt gemakkelijk een autoverhuurbedrijf vinden om je te helpen aan een betaalbare auto. Kies je voor een huurauto, dan kun je gemakkelijk de stad verkennen en toch maximale privacy behouden. 

Lanzarote gids

Autoverhuur Lanzarote
Autohuur Lanzarote

Lanzarote is een eiland in Spanje, dat ligt in het noordoostelijke deel van de zelfbesturende Canarische eilanden. Het eiland ligt ongeveer 125 kilometer voor de noordkust van Afrika en beslaat een oppervlakte van zo’n 846 vierkante kilometer. Lanzarote heeft een bevolking van ongeveer 149.200 inwoners, wat maakt dat dit eiland kwalificeert als het derde meest bevolkte eiland in de archipel na Gran Canaria en Tenerife. Lanzarote is tevens het vierde grootste eiland van de Canarische eilanden. Aangezien dit eiland een cruciaal gebied is voor fauna en flora en andere kenmerken van speciaal belang, werd het door UNESCO gedeclareerd tot een natuurreservaat. 

Insula de Lanzarotus Marocelus was de eerste geregistreerde naam van deze stad, die opgesteld werd door een Italiaans-Mallorcaanse cartograaf genaamd Angelina Dulcert, die de stad vernoemde naar een Genuese Naviator, Lancelotto Malocello. De moderne naam “Lanzarotte” is afgeleid van deze eerste naam. De oorspronkelijke naam van het eiland was Tytheroygaka (iets dat volledig van oker is), wat verwijst naar de natuurlijke kleikleur, vanwege zijn vulkanische oorsprong. Simpel verwoord is Lanzarote een eiland dat ontstaan is door vurige vulkaanuitbarstingen en dat gedomineerd wordt door gestolde lava naast enkele rotspatronen. Het eiland heeft verschillende belangrijke gebieden en sommige van deze gebieden omvatten: 

  • Biodiversiteit 
  • Vervoer (Lucht, zee en weg) 
  • Festival (Maagd van de Vulkanen) 

Het eiland Lanzarote ligt dicht bij de eilanden Fuerteventura (11 kilometer ten zuidwesten van Lanzarote) en Gran Canaria (335 kilometer verder ten zuidwesten van Lanzarote). Echter, alle kanalen tussen de drie eilanden zijn enkel toegankelijke voor veerboten. De afmetingen van het eiland Lanzarote zijn als volgt: 60 kilometer van zuid naar noord en 25 kilometer van oost naar west. Het eiland bestaat uit een kustlijn van 213 kilometer, bestaande uit zandstranden en rotsen. Het algemene landschap bestaat uit bergketens – Famara en Ajaches, en een woestijn (El Jable-woestijn), die dwars door Montanas del Fuego en Famara loopt. 

Volgens de klimaatclassificatie van Koppen is de volledige klimatologische toestand van Lanzarote een subtropisch woestijnklimaat. Alleen tijdens het winterseizoen is er veel regenval en de zomer wordt gekenmerkt door droog weer. De gemiddelde neerslag tussen de maanden juni en augustus bedraagt maximaal 0.5 mm, terwijl men tussen december en februari minder dan 20 dagen te kampen heeft met neerslag. Daarom liggen de temperaturen in de winter en zomer meestal tussen de 18 en 25 graden Celsius. Ondanks dit alles heeft het eiland nog altijd een rijke biodiversiteit van flora en fauna. 

Ontdekken met je huurauto

Niemand gaat naar Lanzarote en vertrekt zonder het Nationaal Park Timanfaya te verkennen. Ben je bang voor vulkanen? Dat hoeft helemaal niet! De vulkanen in het park slapen sinds 1824, dus je hoeft niet te vluchten voor vurige lava. Het park ligt op ongeveer 21.5 kilometer van de luchthaven van Lanzarote en je kunt er in ongeveer 20 minuten naartoe rijden. Het is te riskant om dit spannende eiland te voet te ontdekken, maar in een tourbus of elektrische twizy-auto, die aan beide kanten open is, heb je een geweldig zicht op het gebied. 

Een andere geweldige plek die je kunt bezoeken zijn de grotten van Jameos del Agua, die 25.1 kilometer ten noordoosten van de reeks Lanzarote liggen. De stad herbergt diverse lavagrotten. Daarnaast is de stad rijk aan cultuur, toerisme en kunst. In Jameos del Agua kom je verschillende soorten restaurants, tuinen, musea en een ondergronds zoutmeer tegen, waar je je ogen op kunt richten. De stad is tevens de thuisbasis van een unieke en zeldzame soort hurkende kreeft. Dit schaaldier heeft een geelwitte kleur en wordt over het algemeen niet langer dan één centimeter. 

Je kunt ook Playa Blanca bezoeken met je gehuurde auto. Deze stad ligt 35 kilometer ten zuidwesten van Lanzarote. Playa Blanca heeft een robuuste economie en brak het record in 2008 als de eerste stad te Lanzarote met een speciale lokale busdienst. Los van vervoer, heeft de stad ook andere functionerende infrastructuren met een openbare school, een privéschool, een notaris, de bruisende jachthaven van Rubicon, de kerk en een openbare bibliotheek. 

Nationaal park Timanfaya is ook een andere bestemming die je op dit eiland kunt bezoeken en die slechts 19.1 kilometer ten westen van Lanzarote ligt. Het park beslaat delen van de gemeenten Tinajo en Yaiza en is maar liefst 51.07 vierkante kilometer groot. Een leuk feit is dat de grond volledig uit vulkanische bodem bestaat. Het symbool van het park is een standbeeld “El Diablo”, gemaakt door de beroemde César Manrique. De toegang van het publiek tot het park is strikt gereguleerd, maar er is een populaire korte route waar men dit gebied per kameel kan bezoeken. 

Luchthavens

Er zijn een aantal luchthavens die je toegang bieden op het eiland, maar het eiland beschikt slechts over een grote commerciële luchthaven. Deze luchthaven dient als het belangrijkste toegangspunt tot het eiland en de luchthaven staat in de volksmond bekend als Lanzarote luchthaven, maar in 2019 werd het hernoemd naar César Manrique-Lanzarote Luchthaven – de naam van een populaire lokale kunstenaar César Manrique. Dat jaar werd ook zijn honderdste verjaardag herdacht. 

In 2018 registreerde de luchthaven zo’n 7.3 miljoen passagiers, wat een stijging van bijna 40% is vergeleken met 10 jaar eerder. Er zijn momenteel twee terminals gebouwd om passagiers van dienst te zijn. De luchthaven biedt tevens verschillende autoverhuuropties waar je uit kunt kiezen. sommige van deze opties zijn Top Car, Hertz, Goldcar en Cicar verhuurbedrijf. Passagiers bezoeken vaak Brussel, Wenen, Madrid en Londen vanuit deze luchthaven. 

Een andere luchthaven is de luchthaven van Fuerteventura. Hoewel deze luchthaven niet op het eiland is gebouwd, bedient het ook Lanzarote. De luchthaven verbindt meer dan 80 bestemmingen wereldwijd en is minstens 5.6 miljoen passagiers van dienst. Mensen bezoeken vanuit deze luchthaven vaak Berlijn, Dublin, Madrid en Helsinki. Met twee verschillende terminals is de luchthaven goed uitgerust om passagiers optimaal van dienst te zijn. Ook bij deze luchthaven kun je terecht voor verschillende autoverhuurbedrijven, zoals Interrent, Budget en Plus Car. 

Verkeer

Lanzarote heeft een goed verbonden wegennetwerk door de stad. De snelheidslimiet op snelwegen in de stad bedraagt 120 km per uur. In de bebouwde kom wordt de snelheidslimiet echter verlaagd tot 50 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid op landwegen 90 kilometer per uur bedraagt. Houd er rekening mee dat er vaste flitspalen zijn tussen Playa Blanca en Arrecife. Dit is gebruikelijk voor lange wegen zoals de LZ-2-route. 

Over het algemeen parkeert men hoofdzakelijk aan de straatkant of op vrije ruimtes. Waarschijnlijk vind je een gratis parkeerplaats, waar je veilig kunt parkeren. Vermijd echter plaatsen waar parkeren beperkt wordt door een geel bord. Rijden op het eiland is best gemakkelijk. Een van de redenen hiertoe is dat het eiland niet enorm groot is en de verschillende plaatsen worden duidelijk aangeduid om chauffeurs goed te informeren. Er is tevens weinig tot geen verkeer. 

Er zijn twee hoofdwegen die misschien wat moeilijker zijn te berijden tijdens het reizen. De eerste is de LZ-10-route, die afdaalt naar de stad Haria. Deze weg is een berghelling met 5 scherpe bochten. Als je echter geduld hebt, dan hoeft het niet moeilijk te zijn om verder te rijden. De andere route is de LZ-202, die naar Mirador del Rio gaat en die net groot genoeg is voor twee middelgrote auto’s. Het ingewikkelde gedeelte van deze rit is wanneer je de lus wil maken op het schilderachtige deel langs de klif.