Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Valencia

Als je het type bent dat graag nieuwe plaatsen verkent, dan zou je als volgende bestemming Valencia moeten overwegen. Dit komt omdat de stad verschillende attracties heeft die toeristen een fantastische tijd bezorgen. Een van je grootste zorgen zou het vervoer in de stad kunnen zijn. Maar met autoverhuur in de buurt moet je je geen zorgen maken. In dit artikel bespreken we hoe autoverhuurdiensten werken in de stad. Lees dus zeker verder! 

Valencia reisgids

Autoverhuur Valencia
Autohuur Valencia

Valencia is de derde grootste stad in Spanje met zijn gemeentelijke gebieden die een oppervlakte van 51.99 vierkante kilometer innemen, terwijl het stedelijk gebied 242.78 vierkante kilometer beslaat. Het is ook de hoofdstad van de autonome gemeenschap van Valencia en er wonen meer dan 2.5 miljoen mensen in de stad. Op de kaart ligt Valencia aan de oevers van de Turia, een rivier aan de oostkust van het Iberisch schiereiland. Het heeft de grootste haven van de hele westkust van de Middellandse Zee. De haven handelt meer dan 20% van de export van Spanje af. 

Ondanks de gevolgen van de economische crisis van 2008 heeft Valencia een behoorlijk goede economie. Ongeveer 84% van de omzet die in de stad wordt gegenereerd, is afkomstig uit op diensten gebaseerde sectoren zoals telecommunicatie. Ondanks dit zijn er nog steeds verschillende kleine en middelgrote industrieën verspreid over de stad. Bekend om de productie van textiel, chemicaliën, scheepsbouw en brouwen, werd de stad aangewezen als de 29e snelst verbeterende stad in heel Europa. Het is ook een van de Beta-rang steden ter wereld vanwege zijn invloed op entertainment, mode, media en onderwijs. Het BBP van de stad per hoofd van de bevolking (voor de grootstedelijke) ligt rond de €28.000 terwijl het totale BBP rond de €52 miljard bedraagt. 

  • Valencia heeft een bevolking van 2.5 miljoen inwoners 
  • Het BBP van de stad, per inwoner, is ongeveer €28.000 
  • Valencia’s officiële talen zijn Spaans en Valenciaans 

De klimatologische omstandigheden in Valencia zijn goed omdat de stad een subtropisch mediterraan klimaat ervaart. De winters zijn meestal kort en mild, terwijl de zomers lang, warm en droog zijn. Er is een gemiddelde zonneschijnduur van 2.696 uren per jaar. De zomer in Valencia begint meestal vanaf april en duurt tot november. Vanwege het fenomeen van de Foehn en het feit dat de stad in het zuidelijke deel van de Middellandse Zee ligt, zijn de winters meestal erg mild. De koudste maanden zijn december, januari en februari, waarbij de temperatuur ’s nachts 8 graden Celsius bereikt. 

De inwoners van Valencia, Valencianen genoemd, zijn vriendelijk en gastvrij. De stad organiseert het hele jaar door verschillende evenementen die je tijdens je hele verblijf zullen vermaken. Valencia is een tweetalige stad en de officiële talen die in de stad worden gebruikt zijn Valenciaans en Spaans. Er zijn echter ook mensen in de stad die de Engelse taal machtig zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de communicatie met de inwoners. Valencia heeft een gastronomische cultuur en de Valencianen houden van eten en van sporten zoals voetbal en rugby. 

Op ontdekking met je huurauto

Er zijn verschillende geweldige plekken die je kunt verkennen in Valencia, en het goede nieuws is dat deze plaatsen niet te ver van elkaar verwijderd zijn. Een van de meest populaire toeristische trekpleisters in Valencia is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit is een indrukwekkend centrum gewijd aan zowel wetenschappelijke als culturele tentoonstellingen. Er is ook de kathedraal van Valencia, een gotische kerk uit de 13e eeuw. De afstand tussen de kathedraal en de Ciudad de las Artes y las Ciencias is 3.2 km, wat overeenkomt met ongeveer 9 minuten rijden. 

Als je een liefhebber bent van de natuur, dan kun je ook Bioparc Valencia bezoeken, een 25 hectare grote dierentuin met duizenden dieren. Voor degenen die van historische collecties en kunst houden, is het Palacio del Marques de Dos Aguas (Nationaal Keramiekmuseum) een goede plek om te bezoeken. Het werd geopend in 1947 en er zijn verschillende interessante items te zien. Het museum toont ook meer dan 5000 verschillende traditionele pottenbakkerijen van Valencia evenals die van de omliggende gebieden. De dierentuin en het museum liggen 5 km uit elkaar en de afstand tussen beide is 12 minuten rijden. 

Een ander geweldig museum in Valencia is het Museo de Bellas Artes met archeologische vondsten, sculpturen en schilderijen die dateren uit de 14e eeuw. In dit museum vind je kunst van bekende Valenciaanse kunstenaars. Oceanogràfic Valencia is een andere mooie plek om te bezoeken. Het herbergt het grootste aquarium van Europa met meer dan 500 verschillende mariene diersoorten. Je kunt binnen 14 minuten van het Museo de Bellas Artes naar de Oceanogràfic Valencia rijden, aangezien de afstand tussen de twee trekpleisters slechts 6.2 km is. 

De Mercado Central is een ruime markt gebouwd in 1928 en het is ook een geweldige toeristische attractie. Er zijn 1300 marktkramen in het gebouw waar je fruit en voedselingrediënten kunt verkrijgen om enkele van de lokale delicatessen van de stad te bereiden. Naast de Mercado Central zijn er ook verschillende restaurants en hotels in de stad, zoals het Sercotel Sorolla Palace, een viersterrenhotel voor toeristen. Onder de lokale gerechten in Valencia vind je Paella, Bunyols en Turrón. De afstand tussen het Mercado Central en Sercotel Sorolla Palace is 5.8 km en het duurt ongeveer 12 minuten om er te geraken. 

Luchthaven

De stad heeft slechts één luchthaven, de luchthaven van Valencia (ook bekend als de luchthaven van Manises). Het is een internationale luchthaven die ongeveer 8 km ten westen van Valencia ligt en ook binnenlandse vluchten van de stad naar andere delen van Spanje verzorgt. Er zijn drie terminals op de luchthaven van Valencia, samen met verschillende faciliteiten en diensten, waaronder gratis Wi-Fi-verbinding, apotheek en rolstoelverhuur. Een van de meest populaire plaatsen waar mensen naartoe reizen vanaf deze luchthaven zijn Madrid, Amsterdam, Parijs en Frankfurt. 

Op de luchthaven vind je ook verschillende autoverhuurdiensten zoals Europcar, Avis, Hertz, Sixt, Goldcar en Enterprise. Dit zijn internationale autoverhuurbedrijven met een goede reputatie over de hele wereld. Hoewel je een autoverhuurservice kunt boeken wanneer je op de luchthaven aankomt, raden we je aan om dit vooraf te doen. De meeste autoverhuurbedrijven in Valencia hebben online websites waar je gemakkelijk een huurauto kunt boeken. 

Het voordeel van online boeken is dat het gemakkelijk is en je eenvoudig het automodel kunt opgeven dat je wilt. Bovendien staat de informatie die je nodig hebt al op deze autoverhuurwebsites. Het is aangeraden om elke auto die je huurt grondig te controleren en alle schade te melden voordat je met de auto vertrekt. Bovendien moet je de algemene voorwaarden van de autoverhuurdienst goed lezen, zoals bijvoorbeeld de boete voor het te laat inleveren van een auto. 

Verkeer

Valencia heeft een goed wegennet en dit verklaart de reden waarom er minder verkeer in de stad wordt ervaren. In de meeste delen van de stad bevinden de wegen zich in goede staat met geïnstalleerde straatlantaarns en verkeerslichten. Alle wegen in het stadscentrum hebben een snelheidslimiet van 30 km/u. Voor snelwegen is de toegestane standaard snelheidslimiet 120 km/u voor auto’s, terwijl bussen en bestelwagens een limiet hebben van 100 km/u. 

Valencia gebruikt dezelfde snelheidslimiet als bij andere steden in Spanje. Als je op een standaard landelijke wegen rijdt, is de snelheidslimiet 90 km/u voor auto’s en 80 km/u voor bestelwagens en vrachtwagens. Houd er echter rekening mee dat sommige wegen verschillende snelheidslimieten kunnen hebben. Controleer dus altijd de verkeersborden voor de snelheidslimiet die van toepassing is op de wegen die je gebruikt. 

Op het gebied van parkeergarages zijn er veel openbare parkeergarages in Valencia. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over waar je je auto kunt parkeren tijdens je verblijf in de stad. De prijs van parkeren kan echter verschillen van het ene park tot het andere, maar ligt meestal binnen het bereik van € 1 per uur. Op sommige plaatsen in de stad, waar je geen parkeerplaats in de buurt van je bestemming kunt vinden, kun je zoeken naar een parkeerplek op straat of naar het dichtstbijzijnde park rijden en van daar het openbaar vervoer naar je bestemming nemen.