Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Melbourne

Ga je binnenkort naar Melbourne? Ja? Gefeliciteerd met je geweldige vakantiekeuze! Heb je geen zin in de rompslomp van reizen met het openbaar vervoer, ontdek dan de stad snel en gemakkelijk door een auto te huren. Er zijn diverse betaalbare autoverhuurbedrijven die je hiermee kunnen helpen. En niet onhandig, veel van deze bedrijven bevinden zich op de luchthaven of in de buurt daarvan. 

Stadsgids Melbourne

Autoverhuur Melbourne
Autohuur Melbourne

Melbourne is de hoofdstad en dichtsbevolkte stad van de staat Victoria in Australië. Het telt 5 miljoen inwoners en bestaat uit een stedelijk gebied van 31 gemeentes. Een klein weetje – de inwoners worden Melburnians genoemd. Yep, echt waar. De economie van Melbourne is zeer gevarieerd, maar drijft vooral op de financiële sector, onderzoek, industrie, informatietechnologie, transport, onderwijs, logistiek en toerisme. Het hoofdkantoor van een van ’s werelds grootste mijnbouwbedrijven – BHP Billiton – is in Melbourne gevestigd, alsmede enkele grote corporaties op het gebied van belastingen en beurswaarden. 

Melbourne grenst in het noordwesten aan Sunbury, in het noordoosten aan Glen en Healesville en in het westen aan Beaconsfield. Alhoewel de stad vooral bekend staat om zijn commerciële uitstraling, kun je er toch veel van de beroemdste culturele instanties vinden, waaronder de Melbourne Cricket Ground, de National Gallery of Victoria en het Royal Exhibition Building, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het cultureel erfgoed van Melbourne is uitgebreid, zeker in de sport-, kunst-, museum- en theatersector. 

Waarschijnlijk hebben we je al een idee gegeven waar je heen wilt in Melbourne, maar er zijn nog meer interessante plekken die zeker een bezoekje waard zijn. De eerste op onze lijst is Federation Square. Dit plein werd in 2002 geopend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Australische federatie en is sindsdien volledig geïntegreerd in het stadsbeeld. Het is voor toeristen een geweldige plek voor sightseeing en ter verkenning. 

Je kunt ook de National Gallery of Victoria (NGV) bezoeken, die op 2 verschillende locaties in de stad meer dan 70.000 kunstwerken tentoonstelt. De collectie bestaat uit Australische en internationale kunstwerken, vooral uit Europa en Azië. Een van de beroemdste schilderijen in het museum is “De Huilende Vrouw” van Picasso. Het gebouw zelf is ook de moeite waard, vooral de centrale hal met een schitterend glas-in-loodraam in het plafond. Bezoekers kunnen het best even op de grond gaan liggen om dit pronkstuk te bewonderen. 

Op verkenning met je huurauto

Na bij aankomst in Melbourne een auto te hebben gehuurd kun je op eigen houtje lekker rond gaan toeren. Vanuit Melbourne kun je een tochtje maken naar Mount Evelyn, op 45.2 km ten noordoosten van de stad. Deze voorstad van Melbourne bestaat uit parken, natuurgebieden en sportevenementen. Populair bij wandelaars en fietsers is het park Warburton Trail, dat loopt van Lilydale en Warburton. 

Je kunt vanuit Melbourne ook 30 km naar het oosten rijden, naar Ferntree Gully. Het ligt aan de rand van Melbourne en heeft een stevige economie gebaseerd op treinvervoer, een winkelcentrum en sport. Bovendien is het de geboortegrond van bekende Australiërs als Pippa Black, Justin Huber en Michael Nakamura. Verwen jezelf met heerlijke delicatessen in de restaurants en cafés in het winkelcentrum. 

Als je nog tijd over hebt, ga dan ook naar Moorabbin op slechts 19.2 km ten zuidoosten van Melbourne. Het gebied bestaat sinds de jaren 60 van de vorige eeuw en biedt bovenal sport- en onderwijsvoorzieningen. Het kent tevens een belangrijke industriële sector en huizenmarkt. 

Luchthavens

In de buurt van Melbourne vind je diverse grote internationale luchthavens. De belangrijkste is de luchthaven van Melbourne, met 4 terminals. Op het vliegveld zelf bevinden zich verschillende autoverhuurbedrijven, zoals Alpha, Spendless en Hertz. Bij de meeste kun je eenvoudig online een auto huren. 

Een andere luchthaven is Avalon, een van de drukste van Australië. De terminal kan 6 binnenlandse vluchten per uur verwerken. Op de luchthaven kun je een auto huren bij onder andere Avis, Redspot en Europcar. Het vliegveld heeft 1500 parkeerplaatsen, een op- en afhaalzone en een taxistandplaats. 

Een andere populaire luchthaven is Moorabbin. Hoewel het dezelfde naam heeft als een eerder genoemd gebied ligt het in een andere wijk van Melbourne. Ook hier zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder Hertz en Budget car. Na een bezoek aan Melbourne gaan veel toeristen door naar Sydney, Brisbane en Adelaide. 

Verkeer

Melbourne heeft dankzij de industriële activiteit een uitgebreid wegennet. Hierdoor reis je eenvoudig van het ene naar het andere deel van de stad. Normaal gesproken is het redelijk rustig op de weg. Dit kan echter veranderen als er een groot sportevenement wordt georganiseerd, zoals de Australian Open. De hoofdwegen en straten van Melbourne kennen een maximumsnelheid van 40 km/u. 

Voordat je de auto pakt kun je bij je hotel informeren naar specifieke verkeersregels in de buurt. In het centrum van de stad zijn talloze parkeergarages, waaronder Queen Victoria Market Parking, Mint Car Park en Lonsdale Street Car Park.