Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Paphos

Paphos is een prachtige stad met een aantal mooie bezienswaardigheden en toeristische attracties. Het is een van de beste plaatsen om te verkennen en er te genieten van een leuke tijd. Van cultuur tot landschap straalt de stad schoonheid uit. En dat is nog niet alles! Er zijn tientallen autoverhuurbedrijven in de stad waar u tijdens uw verblijf kunt op vertrouwen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over vervoer. 

Paphos gids

Autoverhuur Paphos
Autohuur Paphos

Paphos is een kuststad in het zuidwesten van Cyprus, en het is ook de hoofdstad van het Paphos-district. In de klassieke periode werden twee locaties aangeduid als Paphos, het Oude Paphos in Kouklia en het Nieuwe Paphos. Verschillende mythen worden in verband gebracht met het ontstaan van de stad. Men gelooft dat de naam van de stad is afgeleid van Paphos, de zoon van Pygmalion. Het Nieuwe Paphos is een beroemd toeristenoord en het is rijk aan cultuur en geschiedenis. 

De bevolking van Paphos bestaat uit meer dan 36 duizend mensen en die zijn erg vriendelijk. De stad heeft een liberale markteconomie die vooral afhankelijk is van het toerisme. De landbouw is een van de belangrijkste activiteiten in Paphos en je vindt er bananen-, tabaks- en druiventeelt. Er is een 100 km lang waterdistributienetwerk in de stad dat wordt gebruikt voor de irrigatie van 5.000 hectare land. De stad heeft ook een haven die door de aanleg van de haven van Limassol minder belangrijk is geworden voor de internationale handel. 

Het klimaat in Paphos wordt geclassificeerd als mediterraan, met de meeste neerslag tussen november en maart. In de zomer heeft de stad te maken met een warme, hoge luchtvochtigheid. Sneeuw in Paphos is zeldzaam en de jaarlijkse neerslag (gemiddeld) is 46,6 mm. De temperatuur in de stad kan in juni tot augustus oplopen tot 30 graden Celcius, als gevolg van de hittegolven uit de Sahara-woestijn. Paphos registreert een gemiddelde zonneschijn van 3.414 uur per jaar, waarbij juni de maand met de meeste zonneschijn is. 

Hoewel er een paar talen worden gesproken in Paphos, is de officiële taal er het Cypriotisch. Toch kunnen veel Pafitis Engels spreken en dit maakt de communicatie tussen de lokale bevolking en de toeristen gemakkelijker. Als een van de Europese steden is de munteenheid die in Paphos wordt gebruikt de euro. Daarnaast staat de stad op de UNESCO-lijst van culturele en natuurlijke schatten van het werelderfgoed vanwege de indrukwekkende overblijfselen uit de oudheid. 

Op verkenning met uw huurauto

Een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Paphos is het Huis van Dionysus, dat bestaat uit mozaïekkunstwerken die enkele Griekse mythologische taferelen uitbeelden. Onder het mozaïek kunstwerk is een scène die de triomf van de Griekse god Dionysos toont in een wagen die door luipaarden wordt voortgetrokken. Agora & Odeon is een van de best bewaard gebleven overblijfselen uit de Romeinse periode van Paphos, en het dateert uit de 2e eeuw. Deze plaats wordt nog steeds door Pafitis gebruikt voor zomerfestiviteiten. Van het huis van Dionysus naar Agora & Odeon is het 1.2 km, een rit van 5 minuten. 

Tombs of the Kings is een indrukwekkend ondergronds graf dat in de 4e eeuw voor Christus werd gebouwd. Het graf werd uitgehouwen uit rotsen en versierd met elegante Dorische zuilen. Men veronderstelt dat het werd gebruikt als een graf voor Paphos belangrijke ambtenaren tijdens de Griekse en Romeinse periode. Als u van geschiedenis houdt, dan is het Archeologisch Museum van Paphos ook een plek die u moet bezoeken. Het omvat een collectie van Cypriotische antiquiteiten zoals afgodsbeelden, terracotta figuren en verschillende beeldhouwwerken. De rit van het graf naar het museum duurt zo’n 7 minuten en de afstand is 2.8 km. 

Natuurliefhebbers en wandelaars zullen het Akamas schiereiland een prachtige plek vinden om te verkennen. U zult verschillende soorten planten ontdekken die alleen op Cyprus te vinden zijn. Daarnaast zijn de paden goed gemarkeerd en dat betekent dat u geen doorgewinterde wandelaar hoeft te zijn om het schiereiland te verkennen. Paphos Castle is een andere populaire trekpleister in de stad. Het werd gebouwd in 1592 en was de verdedigingslinie van de stad in de 16e eeuw. De rit van Akamas Peninsula naar Paphos Fort duurt 1 uur 44 minuten en de afstand is 41.9 km. 

Luchthavens

Paphos International Airport is de enige luchthaven in de stad. Het is een gezamenlijke civiel-militaire luchthaven die wordt gebruikt voor zowel internationale als lokale vluchten. Gelegen in het zuidoostelijke deel van Paphos stad, is de luchthaven uitgerust met faciliteiten zoals wisselkantoren, geldautomaten enz. Enkele van de populaire bestemmingen zijn Brussel, Athene, Caïro en Londen. 

Terwijl u in de stad bent, kunt u gebruik maken van autoverhuur diensten zoals Europcar, Sixt, CTT Cae Hire, Budget en Savvas. Enkele van deze verhuurbedrijven zijn populair op de internationale markt. Autoverhuurbedrijven in Paphos staan bekend om de kwaliteit van hun diensten en hun prijzen zijn meestal niet te hoog. 

U kunt online een auto reserveren via de website van deze autoverhuurdiensten. Dit maakt het voor u gemakkelijk om een auto te vinden die past bij uw behoeften. Lees bovendien de T&C van de autoverhuurdienst vooraf om alle noodzakelijke vereisten te kennen. Daarnaast is het verstandig om de auto die u huurt te inspecteren voordat u er mee vertrekt. 

Verkeer

Paphos heeft enkele van de beste wegen in Cyprus en dit maakt het verplaatsen in de stad gemakkelijk. De wegen zijn uitgerust met zowel straatverlichting als verkeerslichten. Tijdens de spitsuren (openings- en sluitingsuren van de kantoren) is het verkeer soms overbelast, maar de meeste dagen zijn de wegen doorgaans vrij. 

De snelheidslimieten in Paphos zijn afhankelijk van het type weg. Op snelwegen is de maximumsnelheid 100 km/u en binnen de bebouwde kom 50 km/u. Andere wegen in de stad hebben een snelheidslimiet van 80 km/u. Let echter wel op de snelheidsborden, omdat de limiet voor sommige wegen anders kan zijn. Paphos heeft ook verschillende parkeerplaatsen in de stad waar u uw huurauto kunt parkeren. Als u echter in sommige delen van de stad geen parkeergarage kunt vinden, kunt u gebruik maken van straatparkeerplaatsen voor zover dat is toegestaan.