Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Carcassonne

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Carcassonne en moeiteloos rond te reizen? Je hoeft je geen zorgen te maken! Er bevinden zich voldoende autoverhuurbedrijven op en in de buurt van het vliegveld. Het is ontzettend makkelijk om de perfecte auto te huren. Daarnaast kun je ook via de website van de autoverhuur een auto online boeken zodat je hem bij aankomst alleen nog hoeft op te pikken. 

Carcassonne reisgids

Carcassonne
Autohuur Carcassonne

Carcassonne is een Franse stad, gelegen in de zuidelijke regio Occitanie. Er wonen ongeveer 50.000 inwoners in deze karakteristieke stad. Sinds het neolitische tijdperk is de stad bewoond, vroeger lag de stad perfect gelegen aan een van de historische handelsroutes die de Mediterraanse zee verbindt met de Atlantische zee en de Pyreneeën met de Massif Central. De stad bevindt zich ongeveer 80 kilometer ten oosten van Toulouse en heeft een grootte zo’n 65 vierkante kilometer (25 vierkante mijl). 

De stad dateert ongeveer van 3500 voor Christus, en is daardoor een van de oudste steden van Frankrijk. Daarnaast was de stad een belangrijke handelspost in 6 v. Chr. Wanneer je de stad bezoekt zul je een breed scala aan historische monumenten vinden die uit het Neolitische tijdperk komen. De stad is ook zeer bekend om de grote rol dat het heeft gespeeld in de Albigenzische kruistochten als burcht voor de Occitaanse katharen. 

De stad heeft een subtropisch vochtig klimaat, maar ook een opvallend heet en zomers Mediterraans klimaat. De winters zijn vrij mild en nat net als de zomers waar de gemiddelde temperatuur zo’n 28°C is gedurende de dag met minimale regenval. De hoogst gemeten temperatuur ooit in de stad is ongeveer 41°C. Over het algemeen zijn de heetste maanden in dit gebied mei tot oktober, de koudste maanden zijn meestal tussen december en maart. 

Wanneer het aankomt op sport in Frankrijk is Carcassonne een belangrijke speler. Het was het start- en eindpunt van etappe 15 en 16 tijdens de Tour de France in 2018. Daarnaast is rugby erg populair in de stad evenals de rest van het zuidwesten van Frankrijk. De stad staat bekend om zijn kunst, en zijn geschiedenis wordt op verschillende creatieve manieren vertegenwoordigd, zoals bijvoorbeeld door Stephen Eicher’s album “Carcassonne” uit 1993. 

Ontdek met jouw huurauto

Carcassonne is gevuld met talloze interessante plekken die je kunt bezoeken. Als toerist heb je een groot aantal activiteiten om van te kiezen. Een van de meest indrukwekkende plekken om te bezoeken is het School Museum, hier kun je ontdekken hoe het Franse schoolleven was tussen 1880 en 1960. Het museum bevindt zich ongeveer 7.4 km (4.5 mijl) van het vliegveld en is binnen 13 minuten te bereiken met een huurauto. 

Je kunt ook een bezoek brengen aan de vele restaurants en lokale keukens als je autenthieke Caracassonse keuken wilt proeven. De stad staat bekendt om de liefde voor vlees, en met name gevogelte. De Spaanse stijl gerookte ham is ook een bekende specialiteit in de stad. Een van de meest populaire restaurants is Restaurant Gastronomique La Barbacane. Met een huurauto ben je vanaf het vliegveld binnen 12 minuten bij het restaurant, wat ongeveer 7.2 km (4.4 mijl) er vanaf ligt. 

Nog een andere interessante bezienswaardigheid is het historische dorp Caunes-Minervois aan de voet van het indrukwekkende Montagne Noire. Het dorp heeft een rustgevende omgeving gevuld met idyllische stenen muurtjes, boomgaarden, olijfgaarden en de Minervois wijngaard. Vanaf het vliegveld ben je binnen 29 minuten met je huurauto in het dorp, wat gemiddeld 24.3 km (15 mijl) van elkaar vandaan ligt. 

Vliegvelden

Er is maar éen vliegveld in Carcassonne, beter bekend als Carcassonne Airport, dat verbonden is aan een groot aantal nationale als internationale bestemmingen. Een aantal van de meest populaire vliegbestemmingen zijn Glasgow, Dublin, Manchester, Londen, Edinburgh enz. 

Het zal je misschien verbazen, maar je zult een grote hoeveelheid autoverhuurders vinden op het vliegveld of in de buurt gelegen. Op die manier kun je de auto kiezen die het beste bij je past om zo relaxt door de stad te toeren. Een aantal populaire verhuurbedrijven zijn Europcar, Hertz, Budget, Sixt enz. 

Voordat je een autoverhuurbedrijf kiest is het belangrijk goed naar de voorwaarden te kijken. Op die manier zorg je dat je op de hoogte bent van het huidige beleid zodat nare situaties zoals boetes of contractbreuken verkomen kunnen worden. 

Verkeer

De wegen in Carcassonne zijn in goede staat, dit maakt door de stad rijden erg comfortabel en makkelijk. Het is overigens wel aan te raden om de ochtendspits tussen 08:00-09:00 zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast is het belangrijk om de maximaal toegestane snelheid niet te overschrijden en de verkeersregels te volgen. 

Op de snelweg geldt een maximum snelheid van 128 km/u (80 mph), op de regionale wegen is de maximum snelheid 79 km/u (49 mph). In woonwijken is dit 50 km/u (31 mph). Daarnaast zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Er zijn o.a. valet parking mogelijkheden, grote parkeerplaatsen en parkeergarages enz.