Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Glasgow

Bent u van plan om Glasgow te bezoeken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor uw huurauto. Het huren van een auto geeft u de flexibiliteit om te gaan waar en wanneer u maar wilt. U hoeft zich geen zorgen te maken over het wachten op taxi’s of het tijdig halen van het openbaar vervoer. Dit artikel biedt u alle informatie die u nodig heeft over het huren van een auto en hoe u de weg kunt vinden in de stad. 

Glasgow Gids

Glasgow
Autohuur Glasgow

De geschiedenis van Glasgow dateert van voor 550 na Chistus. Pas in de 12e eeuw begon de stad echter snel te groeien. De stad is strategisch gelegen aan beide oevers van de River Clyde op ongeveer 32 km afstand van de monding in de Atlantische Oceaan. Als havenstad en productiecentrum heeft Glasgow grote economische schokken overleefd, vooral na de Eerste Wereldoorlog. Vandaag de dag is de stad nog steeds de thuisbasis van productie- en ingenieursbureaus in de zware machinerie en van de machine- en ruimtevaartindustrie. 

Daarnaast onderscheidt Glasgow zich als een centrum voor academische excellentie met drie universiteiten en verschillende hogescholen. Deze instellingen voor hoger onderwijs vormen de motor achter onderzoek en innovatie die de industrie in de stad ondersteunen. Met een bevolking van 611.748 mensen in 2019 is de stad trots op zijn positie als centrum voor Europese cultuur. Hier kunt u genieten van het Schottish Ballet en een grote verscheidenheid aan muzikale optredens. En als u een voetbalfan bent, bereidt u zich dan voor op wat actie. 

De dichtstbijzijnde grote stad bij Glasgow is Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Het ligt op slechts 67.3 km (41.8 mijl) afstand, waardoor u in minder dan een uur naar Edinburgh kunt rijden. Een bezoek aan deze heuvelachtige stad zal u niet teleurstellen. U krijgt de kans om de oude stad en de elegante moderne stadsdelen te verkennen. Een bezoek aan Edinburgh Castle geeft een adembenemend uitzicht over de stad. Het geeft u ook de mogelijkheid om iets te leren over de kroonjuwelen van Schotland. 

Stroomafwaarts van de River Clyde ligt een andere havenstad – Dumbarton, die u wellicht wilt verkennen. Het duurt ongeveer 24 minuten om het 24.1 km (14.97 mijl) lange stuk over de Great Western Road te rijden. Een bezoek aan de stad is niet compleet zonder een tour naar Dumbarton Castle. Dit oude fort, gelegen op de beroemde rots van Dumbarton, is één van de oudste bolwerken in Schotland. Hier duikt u de geschiedenis in en leert u over een aantal belangrijke gebeurtenissen die de vesting hebben getroffen, zoals het beleg van de Vikingen in 870 na Christus. 

Ontdek met uw huurauto

Als u eenmaal een verblijfplaats heeft gevonden, is het tijd om te profiteren van uw huurauto en de stad te verkennen. Het goede nieuws is dat er veel plaatsen zijn om te bezoeken. U zult verwend zijn met keuzemogelijkheden! U kunt uw dag beginnen met een ontbijt in de Willow Tea Rooms, 97 Buchanan Street, in de binnenstad. Hier kunt u de heerlijke Schotse keuken uitproberen voordat u de stad verlaat. 

Het Glasgow Science Centre is een plek die u zult doen verbazen. Het bevindt zich op 50 Pacific Quay, Glasgow G51 1EA, en ligt slechts 3.21 km (2 mijl) van het centrum en de Willow Tea Rooms. De autorit duurt ongeveer 12 minuten. Dit is een geweldige plek voor gezinnen, want het zit vol met verwennerijen voor iedereen. Een andere geweldige bestemming is het Sea Life Loch Lomond Aquarium. Deze faciliteit is de thuisbasis van meer dan 1000 zeedieren zoals haaien en verschillende vissoorten. 

Het duurt ongeveer 30 minuten om via de Great Western Road naar het centrum te rijden. Dit is een afstand van 30.42 km (18.9 mijl). Andere opmerkelijke plaatsen die u kunt bezoeken zijn onder andere de beroemde “High Kirk of Glasgow”, ook wel de Glasgow Cathedral, Glengoyne Distillery en SV Glenlee, ook wel bekend als The Long Ship, om er maar een paar te noemen. 

Luchthavens

De twee luchthavens die Glasgow bedienen, zijn Glasgow Prestwick Airport en Glasgow Airport. Beide zijn internationale luchthavens die de stad verbinden met populaire bestemmingen zoals Barcelona, Rome, Amsterdam en Antalya. Enkele van de luchtvaartmaatschappijen die op en vanaf deze luchthavens vliegen zijn British Airlines, Blue Air, Air Canada, Lufthansa en KLM. 

Het verkrijgen van een huurauto op de luchthavens Glasgow en Glasgow Prestwick is een fluitje van een cent. Er zijn veel bedrijven die 24 uur per dag en 7 dagen per week actief zijn en met behulp van het internet kunt u binnen enkele minuten een auto krijgen. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een compacte, gezinsvriendelijke auto of een premium auto. U zult een auto krijgen die aan uw wensen voldoet. 

U kunt gebruik maken van de diensten van zowel lokale als internationale autoverhuurbedrijven. De grote namen die op deze luchthavens opereren zijn onder andere Avis, Alamo, Devere Global, Sixt en Hertz om er maar een paar te noemen. Er zijn ook lokale autoverhuurbedrijven die diensten van hoge kwaliteit aanbieden zoals Celtic Legend, Clarksons en Aberdeen. 

Verkeer

Glasgow heeft een groot netwerk van hoofdwegen die de stad met andere steden verbindt. Over het algemeen zijn de wegen goed onderhouden en kunt u vrijwel probleemloze autoritten verwachten. Wanneer u door Glasgow rijdt, is het belangrijk om af te stemmen op live verkeers- en reisnieuwskanalen. Zo weet u of er incidenten op de weg zijn en kunt u eventueel een andere route kiezen. 

De snelheidslimieten op snelwegen, stadswegen en enkelbaanswegen zijn respectievelijk 113 km/uur, 48 km/uur en 97 km/uur. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de spitsuren in de stad. Deze zijn meestal tussen 7:30 – 9:30 uur en 15:30 en 18:30 uur op werkdagen. Weekenden zijn meestal minder druk.