Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Rennes

Als u van plan bent op vakantie te gaan of u wilt wat tijd in Rennes doorbrengen, wilt u uiteraard genieten van elk moment van uw verblijf. Dit is waar een autoverhuurservice van pas komt. Denkt u aan bedrijven die de beste autoverhuurdiensten aanbieden? U hebt geen reden om u zorgen te maken. Er is een assortiment van eersteklas autoverhuurbedrijven om uit te kiezen. Dit artikel onderzoekt de beste opties om te overwegen tijdens uw verblijf. 

Rennes reisgids

Rennes
Autohuur Rennes

Rennes is de hoofdstad van de regio Bretagne in Frankrijk. De geschiedenis gaat terug tot meer dan 2000 jaar geleden, toen het een van de belangrijkste steden van het oude hertogdom Bretagne was. Vanaf het begin van de jaren 1950 ontwikkelde Rennes zich tot een belangrijke stad in Frankrijk vanwege zijn moderne industriële ontwikkeling en landelijke vlucht. Op dit moment werd het de thuisbasis van meer dan 250.000 inwoners van Bretagne. In de afgelopen vier decennia heeft de stad zich ontwikkeld als een communicatiehub en is ze trots op de hoogwaardige technologische industrie. 

Sindsdien is de bevolking in Rennes gestaag gegroeid, waarna het 2015 is gestegen tot boven 720.000. Hiermee werd Rennes de tiende grootste stad in Frankrijk. Later in 2018 werd het door L’Express benoemd tot de best bewoonbare stad in Frankrijk. De stad bestaat uit twaalf delen namelijk Le Blosne, Cleunay-Arsenal-Redon, Francisco Ferrer-Landry-Poterie, Maurepas-Patton-Bellangerais, Le Center, Brequigny, Sud Gare, en Saint-Martin. Behalve dat hier zich de grootste vrouwengevangenis van Frankrijk bevindt, ligt hier ook de achtste grootste Franse Universiteitscampus. 

Dit historisch centrum is gebouwd op een heuvel waarbij de zuidelijke kant minder hoog is dan de noordelijke kant. Het ligt aan de samenvloeiing van de rivier de Vilaine en de rivier de Ille. Het is gelegen aan de Europese Atlantische boog en heeft een belangrijke groene gordel rond zijn ringweg. De stad heeft een oceaanklimaat, met minder overvloedige neerslag in vergelijking met de westelijke delen van Bretagne. De uren aan zonneschijn in Rennes variëren van 1.700 tot 1.850 per jaar. 

Glamoureuze buitenwijken, steden en dorpen omringen de stad Rennes. Het wordt omringd door Saint-Erblon, dat 7.81km ten zuidoosten is gelegen; Les Gaudinais, dat 6.68km in het noordoosten is gelegen en Saint-Jacques-de-la-Lande, dat 3.09km ten zuidwesten is gelegen. De stad onthult een ongekende diversiteit aan erfgoed. U zult genieten van de vele gebouwen met hoogwaardige architectonische ontwerpen. Eenmaal in Rennes wordt u snel meegesleept in een monumentale reis door de eeuwen heen. 

Verken met uw huurauto

Er zijn verschillende plaatsen in Rennes die u met een huurauto kunt bezoeken. Met slechts ongeveer 10 minuten rijden, kunt u de Jardin du Thabor bezoeken, een park van natuurlijke schoonheid met een prachtige verzameling planten, waaronder verschillende soorten tropische, Europese en Afrikaanse bomen en rozen. Ook zijn in de tuin honderden kleine grasparkieten en parkieten te bekijken. Dit alles, samen met andere sierbloemen en zeldzame planten, dragen bij aan het botanische belang van het gebied. 

De stad Rennes is er trots op een kunst- en cultuurbestemming te zijn. Het heeft een museum voor schone kunsten dat is gevestigd in de voormalige Rennes University Hall op 20 Quai Emile Zola. Dit museum heeft een uitstekende collectie aan schilderijen gemaakt door prominente artiesten zoals Veronese, Chardin, Rubens, en Picasso. De beroemde foto is “The Newbord” en die is gemaakt door Georges de la Tour. Bij het Museum van Bretagne, welke ook een toeristische attractie is in Rennes, zult u Les Champs Libres, een splinternieuw gebouw met drie permanente tentoonstellingen vinden. Deze fascinerende plek heeft veel debatten, tentoonstellingen en forum. 

Terwijl u van de rit in uw huurauto geniet, kunt u een tussenstop maken en een hapje eten in een van de luxe keukens van Rennes. De Le Galopin Cuisine ligt aan de 1 Avenue Jean en heeft een ouderwetse Parijse charme. Deze eersteklas brasserie serveert lokaal geproduceerde vis met een opwindend menu met een uitgebreide wijnkaart. U zult genieten van het traditionele warme welkom, evenals de uitstekende service die wordt geboden. Accommodatie in Rennes is ook overvloedig en van goede kwalitieit. U kunt ervoor kiezen om uw nacht door te brengen in het Mercure Rennes Centre Parlement, naast andere topfaciliteiten. 

Luchthavens

De luchthaven Rennes-Saint-Jacques ligt op ongeveer 5 km van het stadscentrum. Het ontvangt budgetvluchten vanuit onder meer steden in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, zoals Belfast, Southampton en Birmingham. De enige andere luchthaven met verbinding naar Londen die ook budgetvluchten aanbiedt, is de Saint-Malo Airport. Deze ligt op een afstand van een uur rijden vanuit de Rennes airport. 

Vanuit de Rennes-Saint-Jacques Airport kunt u ook een vlucht nemen naar andere toeristische bestemmingen en grote steden zoals Saint-Herblain (96.4 km); Laval (68.13 km); Reze (98,61 km) of Saint-Nazaire (97 km). Seizoensbestemmingen vanuit Rennes zijn onder andere naar Frankfurt, Palma de Mallorca, Marseille en Bastia. 

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven van Rennes-Saint-Jacques. De meeste van deze bedrijven staan bekend om hun uitstekende klantenservice en betaalbaarheid. Tot de toonaangevende autoverhuurbedrijven op deze luchthaven behoren Europcar, Avis, Hertz, Enterprise rent a car, Rentscape en Sixt. Het leuke aan deze bedrijven is dat ze 24/7 actief zijn en u altijd van dienst zullen zijn waar en wanneer u ze nodig hebt. Voor extra flexibiliteit en gemoedsrust bieden deze autoverhuurbedrijven bij de meeste boekingen gratis annulering. 

Verkeer

Hoewel Rennes een kleine stad is, heeft deze toch een metro. Het heeft een enkele lijn die van noordoost naar zuidwest loopt. De luchthaven is gemakkelijk te bereiken via het snelwegnetwerk. Terwijl u op de ringweg bent, kunt u overwegen de N08 afslag richting Saint-Nazaire te nemen. U kunt dan via de hoofdwegen D34 of D29 naar het vliegveld gaan. 

Eenmaal op de luchthaven kunt u parkeren op een van de drie beschikbare openbare parkeerparkings, namelijk P3 met 690 plaatsen, P2 met 70 plaatsen en P1 met 165 plaatsen. Alle drie openbare parkeerparkings werken voor dezelfde prijs en op dezelfde manier. De toestand van de wegen in Rennes is over het algemeen goed en u kunt met een gemiddelde snelheid van 130 km/u op de snelwegen rijden.