Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Straatsburg

Als u bij uw volgende bezoek aan Straatsburg gebruik maakt van de diensten van een autoverhuurbedrijf, kunt u de flexibiliteit krijgen die u nodig hebt om de stad te verkennen. Gelukkig hebben de meeste autoverhuurbedrijven websites die het gemakkelijk maken om voor uw aankomst een auto naar keuze te boeken. Dit artikel dient als een gids om u te helpen deze stad te verkennen met uw huurauto. 

Straatsburg reisgids

Straatsburg
Autohuur Straatsburg

Straatsburg fungeert als de hoofdstad van de regio Grand Est in Frankrijk. Hier zit het Europees Parlement en daarom een belangrijke stad, niet alleen voor Frankrijk, maar voor de hele regio. De stad begon als een Romeins Keltisch dorp en overleefde later twee invasies door Duitsland tijdens WOI en WO II, maar bleef deel van Frankrijk. Het grootste deel van de oude stad is te vinden op het Grand Île (Grote Eiland) dat zich in het centrum van de stad bevindt. 

Dit eiland is omgeven door de rivier de Ill, een belangrijke zijrivier van de Rijn. In 1988 werd dit eiland een UNESCO-werelderfgoed. Hier vindt u de beroemde kathedraal van Notre-Dame die werd gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw. Dit prachtige gebouw is een zeldzame tentoonstelling van de Franse gotische architectuur. De honderden sculpturen die de kathedraal sieren geven het een magische uitstraling. Het is gebouwd met roze zandsteen dat van kleur lijkt te veranderen afhankelijk van het tijdstip van de dag. 

Andere belangrijke structuren die u misschien wilt verkennen, zijn de Ravenbrug die in de 12e eeuw werd gebouwd, het Old Butchers House (1587), het Old Customs House (1358), het gebouw van de Kamer van Koophandel (1585) en Kléber Square. Deze monumenten dragen de geschiedenis van de stad uit het verleden en bezoekers hebben de mogelijkheid om het rijke erfgoed van Straatsburg te ontdekken. Elk monument heeft een uniek verhaal, maar het Old Butchers House herbergt de meeste verhalen over de oude stad. Meer dan 200.000 artefacten worden hier bewaard en misschien zullen ze worden getoond aan bezoekers. 

Tegenwoordig is Straatsburg een cultureel en zakelijk centrum. Het heeft een bevolking van 473.000 inwoners en beslaat een oppervlakte van 78.26 km². In de Elzas valt er veel te ontdekken. Met een huurauto kunt u een pauze nemen van het stadsleven en over het platteland rijden. Enkele van de middeleeuwse steden die u in de regio kunt verkennen, zijn Obernai, Guebwiller en Colmar, die respectievelijk 28,1 km, 103,9 km en 73,6 km van het stadscentrum liggen 

Verken met uw huurauto

In het verleden werd de controle over de Elzas gewisseld tussen de Fransen en de Duitsers. Maar de geschiedenis van deze regio dateerd uit de middeleeuwen. In de regio zijn meer dan 400 feodale kastelen ontdekt. Een huurauto tot uw beschikking hebben kan u helpen de regio uitgebreid te verkennen terwijl u geniet van verschillende lokale activiteiten. U kunt bijvoorbeeld beginnen door 55 km ten zuiden van de stad, te gaan naar kasteel Haut-Koenigsbourg. 

Vanaf dit middeleeuwse kasteel heeft u een magisch uitzicht op de Elzas-vallei, de Zwitserse Alpen en het dichte zwarte woud dat zich tot diep in Duitsland uitstrekt. Het gebouw dat hier nu staat, is niet het originele. Het is twee keer herbouwd in de 15e en 19e eeuw na vernietiging tijdens oorlogen. Het is een belangrijke toeristische attractie die elk jaar meer dan 500.000 bezoekers trekt. U kunt ook het kasteel van Wangenbourg verkennen, dat 77.1 km van kasteel Haut-Koenigsbourg ligt. 

Verken de 170 km lange wijnroute die begint bij het kleine stadje Thann en de Vogezen berg oploopt. Dit geeft u een uitzonderlijke rondleiding door het wijnbouwgebied van de Elzas. Er zijn andere kastelen die u in deze regio kunt verkennen, afhankelijk van hoeveel tijd u hebt voor uw vakantie. 

Luchthavens

De luchthaven van Straatsburg verbindt deze geweldige stad met de rest van de wereld. De luchthavenwebsite bevat alle essentiële informatie die een reiziger nodig heeft. Het biedt bijvoorbeeld informatie over hoe u naar de luchthaven kunt komen, informatie over parkeren en huren, evenals het koppelen van klanten aan hotels in de stad. 

Hierdoor wordt uw zoektocht naar een huurauto . Dit maakt uw zoektocht naar een huurauto en een accommodatie gemakkelijk. Omdat de website u opties biedt om uit te kiezen, kunt u tarieven vergelijken en een serviceprovider kiezen met positieve beoordelingen en betaalbare tarieven. Sommige van de autoverhuurbedrijven die vanaf de luchthaven opereren, zijn Avis, Sixt, Hertz en Thrifty. 

Enkele bestemmingen waar u vanaf de luchthaven van Straatsburg naartoe kunt vliegen, zijn Barcelona, Amsterdam, Bastia, Boedapest en Tel Aviv om er maar een paar te noemen. Er zijn ook veel luchtvaartmaatschappijen die vanaf deze luchthaven opereren. Dit zorgt ervoor dat klanten de meest concurrerende tarieven op de markt verkrijgen. 

Verkeer

Het is belangrijk om, terwijl u door Straatsburg rijdt, op de hoogte te zijn van de verkeersregels en -voorschriften. Hiermee kunt u voorkomen dat u onbewust de wet overtreedt. Neem ook de snelheidsbeperkingen in acht, namelijk 130 km/u op snelwegen en 110 km/u op tweebaanswegen. Let goed op andere verkeersborden en pas op voor fietsers, omdat veel mensen in deze regio van fietsen houden. 

De wegen in dit deel van de wereld zijn in prima conditie. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over hobbelige ritten. Terwijl u de stad verkent, is het goed om te weten dat parkeren duur kan worden als u niet zo kieskeurig bent over de plaatsen waar u uw auto parkeert en hoe lang. Ontdek de beschikbare optie voor zowel gratis als betaald parkeren en stem uw tochten hierop af.