Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Santorini

Heb je ooit een eiland willen verkennen? Als dat het geval is, dan zou Santorini tot een van je topkeuzes moeten behoren. Het is een namelijk een plaats die veel toeristen bezoeken vanwege de geweldige monumenten en bezienswaardigheden. Het is tevens een prachtig eiland met een rijke cultuur en geschiedenis. Daarnaast vind je er verschillende autoverhuurbedrijven waar je tijdens je reis een auto kunt huren. In dit artikel zullen we ingaan op de topbestemmingen die je op het eiland kunt vinden. 

Santorini reisgids

Santorini
Autohuur Santorini

Santorini is een eiland dat in het zuidelijk gedeelte van de Egeïsche Zee ligt en het ligt ongeveer 200 km ten zuidoosten van het Griekse vasteland. De gemeente van dit eiland omvat zowel de bewoonde eilanden Santorini en Therasia en zelfs de onbewoonde eilanden Aspronisi, Palaia Kameni, Nea Kameni en Christiana. In totaal heeft Santorini een landoppervlak van 34.990 vierkante mijl, en het is een van de regionale eenheden van Thira. Hoewel Santorini een kleine bevolking van ongeveer 11.000 inwoners heeft, wordt het jaarlijks door ongeveer 500.000 toeristen bezocht. De mensen van Santorini worden Santorianen genoemd. 

De Santorianen zijn gastvrije mensen. De officiële taal op dit eiland is Grieks, maar vanwege de grote toestroom van toeristen naar het eiland is Engels de tweede taal geworden. In Santorini vond indertijd een van de grootste vulkaanuitbarstingen plaats. Deze uitbarsting wordt de Minoïsche uitbarsting genoemd en vond ongeveer 3500 jaar geleden plaats. Door de uitbarsting werd het centrum van het eiland vernietigd en je kunt tot nu toe verschillende lagen rode vulkanische rotsen in de stad zien. Tot op heden is dit eiland een actief vulkanisch centrum in de Zuid-Egeïsche vulkanische boog. 

  • De officiële taal op Santorini is Grieks 
  • De Euro is de officiële munteenheid die op het eiland gebruikt wordt 
  • Er wonen ongeveer 11000 Santorianen op het eiland 

Op economisch gebied is toerisme de primaire inkomstenbron van Santorini. Los van toerisme genereert het eiland inkomsten uit de landbouw en er is ook een wijnindustrie. Met een BBP van ongeveer $41.26 miljard is Santorini de afgelopen jaren blijven groeien. Het eiland kreeg zijn naam in de 13e eeuw en de naam verwijst naar Irene, een christelijke heilige uit Aquileia. Op het gebied van cultuur, houden Satorinians nog steeds vast aan enkele van de oude tradities. De cultuur van de mensen voegt aantrekkingskracht toe aan het eiland zelf, waardoor het een van de beste plaatsen is om te bezoeken. 

Het klimaat in Santorini is geclassificeerd als een semi-droog klimaat met kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van het mediterrane klimaat. De zomers in de stad zijn droog en gaan soms gepaard met harde winden. De temperatuur van de stad ligt meestal hoger van juni tot oktober en kan soms 28 graden Celsius bereiken. Regenval in Santorini volgt een mediterraans klimaatpatroon. Er vindt veel regenval plaats in het voorjaar en de winter en het eiland heeft een jaarlijkse gemiddelde neerslag van 371 mm. Tijdens de zomer is het zonnig in Santorini, waardoor de meeste toeristen het eiland tijdens dit seizoen bezoeken. 

Ontdekken met je huurauto

Op het eiland kun je de archeologische plek Akrotíri verkennen. Daar kom je overblijfselen van gebouwen in klei tegen, die gebouwd werden vóór de vulkaanuitbarsting die het eiland trof. De locatie is goed bewaard gebleven en beschikt over overblijfselen van aardewerk, gebouwen met meerdere verdiepingen en meer. Hier krijg je als toerist een beeld over hoe het leven was voor de mensen voordat het vulkanische incident plaatsvond. Red Beach is een andere geweldige plek die het bezoeken waard is in Santorini. Het heeft spectaculaire roodgekleurde rotswanden die leuk zijn om te verkennen. Om van de archeologische plek Akrotíri naar het rode strand te rijden duurt ongeveer 22 minuten rijden en beslaat een afstand van 11.7 km. 

Als je een liefhebber bent van archeologische collecties, kun je ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, Fira. Dit museum is klein, maar bevat verschillende archeologische vondsten uit de oude Thera tijdens de Hellenistische, Dorische, Byzantijnse en Romeinse periode. Je vindt er inscripties uit de archaïsche periode, keramisch aardewerk en kleibeeldjes van dieren. Profitis Ilias Monastery is een heiligdom gebouwd in het achttiendeeeuwse heiligdom en het heeft een prachtige iconostase. In het klooster kom je tevens een bibliotheek tegen, die je toegang geeft tot historische archieven. De afstand tussen het Archeologisch Museum en het klooster bedraagt 9.3 km en de rit duurt 24 minuten. 

Vind je klifduiken leuk, dan kun je Ammoudi Bay bezoeken. Dit is een klein vissersdorpje dat net onder Oia ligt. Het dorp staat bekend om zijn tavernes en restaurants waar je kunt genieten van lokale delicatessen uit Santorini. Bovendien is er een geïsoleerde baai in het dorp, die ideaal is om te zwemmen. Behalve aan de Ammoudin-baai kun je ook een bezoek brengen aan de Santo Wijnen, waar de meeste wijn op Santorini wordt gemaakt. Rijden van Ammoudi Bay naar Santo Wines duurt ongeveer 31 minuten je overbrugt daarbij een afstand van 20 km. 

Het maakt niet uit of je Santorini alleen, met je gezin of als onderdeel van een romantische trip bezoekt, de openluchtbioscoop van Santorini is zeker een bezoekje waard. In de volksmond wordt deze bioscoop de Cinekamari genoemd en het is een openluchtbioscoop die zich midden in het bos bevindt. Er zijn verschillende hotels in Santorini waar je tijdens je vakantie kunt logeren. Een dergelijk hotel is het Memories Beach Hotel dat niet ver van het Monolithos strand ligt. De afstand tussen Cinekamari en Memories Beach Hotel bedraagt 6.5 km en de rit duurt 8 minuten. 

Luchthaven

In Santorini is er slechts één luchthaven en dat is de internationale luchthaven van Santorini (Thira). Deze luchthaven is zowel bestemd voor openbaar als militair gebruik en ligt in het noorden van het dorp Kamari. Op de luchthaven is er gezorgd voor diverse faciliteiten zoals een wisselkantoor, bagage-afgifte en geldautomaten. Vanuit deze luchthaven wordt Athene het meest bezocht, terwijl locaties zoals Madrid, Londen en Helsinki populaire seizoensbestemmingen zijn. 

Terwijl je in Santorini bent, kun je een auto huren om je gemakkelijker te kunnen verplaatsen. Zo kun je gebruikmaken van autoverhuurdiensten zoals Budget, Coolcars, VIP Car Rental, Hertz, Santorini Dream Cars, Europcar en Goldcar. Een aantal van deze autoverhuurbedrijven opereren op internationaal niveau en zijn een populaire keuze onder toeristen. De autoverhuurbedrijven op Santorini hebben websites waar je vooraf online je auto kunt reserveren. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om het type auto te krijgen waar je naar zoekt. 

Voordat je kiest voor een van deze autoverhuurdiensten, raden wij je aan om eerst de algemene voorwaarden van deze bedrijven te controleren. Zo weet je van tevoren wat de vereisten voor het huren van een auto zijn en weet je ook hoe je elk probleem, dat zich voordoet, kunt oplossen. We raden je tevens aan om de binnen- en buitenkant van elke auto die je huurt te inspecteren en de verhuurdienst op de hoogte te stellen van eventuele deuken of andere schade. 

Verkeer

De wegen in Santorini zijn van goede kwaliteit en zijn goed ingedeeld om verkeersopstoppingen te verminderen. Aangezien het hier om een eiland gaat, zijn er wel smalle en heuvelachtige wegen op bepaalde delen van het eiland. Desondanks zijn de hoofdwegen volledig uitgerust met straatverlichting en verkeersverlichtingssystemen. Je kunt bovendien GPS-locatie-applicaties zoals Google Map downloaden om tijdens het rijden je weg te vinden. 

De maximum snelheid in Santorini verschilt aan de hand van het type weg dat je berijdt. Op open wegen, zoals de belangrijkste tweebaanswegen, bedraagt de toegestane maximumsnelheid 65 km per uur. Echter, op de meeste smalle wegen wordt van je verwacht dat je langzamer rijdt, afhankelijk van de wegtoestand. Houd er wel rekening mee dat rijden op het strand in Santorini verboden is. 

Er zijn verschillende gratis parkeerplaatsen te Santorini. Als je echter op een verkeerde plek parkeert, ontvang je mogelijk een parkeerbon. Je kunt veel van deze plekken terugvinden op je locatie-app of aan de hand van wegwijzers. Als je je in een gebied bevindt waar er geen parkeerplaats is, kun je de lokale bevolking vragen waar parkeren op straat is toegestaan. Het verkeer te Santorini is rustig, vooral tijdens werkuren. De spitsuren zijn over het algemeen vroeg in de ochtend (tussen 8 en 10 uur) en ’s avonds (tussen 18 en 19u30).