Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Riga

Of je nu naar Riga gaat of naar een andere stad in Letland, je zult het gemakkelijk vinden om er een ​​auto te huren. Mensen kiezen voor de optie van autoverhuur wanneer ze op zakenreis zijn of tijd doorbrengen met hun familie en vrienden. Een van de belangrijkste voordelen van autoverhuur is echter dat je de hele stad kunt verkennen tegen betaalbare prijzen. Laten we eens kijken welke soorten huurservices beschikbaar zijn en hoe je de beste kunt kiezen. 

Riga reisgids

Riga
Autohuur Riga

Riga is de hoofdstad van Letland. Sinds 2019 wordt de totale bevolking geschat op 632.614 inwoners. De stad is aanzienlijk groter dan andere Letse steden en wordt beschouwd als een primaatstad. Bovendien is het de thuisbasis van een tiende van de bevolking van 3 Baltische staten. Het grondgebied van Riga beslaat ongeveer 117 vierkante mijl en ligt 1 tot 10 meter boven de zeespiegel, op een zandige en vlakke vlakte. Riga werd opgericht in de 12e eeuw en is een van de oudste steden van Europa. Het was ooit lid van de Hanseatic League. Het historische centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Het historische centrum van Riga is beroemd om zijn Art Nouveau-architectuur en houten structuren. De stad werd snel populair na het hosten van de NATO Summit 2006, het Eurovisie Songfestival 2003 en het Wereldkampioenschap Curling voor vrouwen. Bovendien heeft het een druk en groot vliegveld dat honderden mensen werk biedt. In 2016 bezochten meer dan 1.3 miljoen mensen Riga voor zakelijke en persoonlijke doeleinden. Het is lid van de Unie van de Baltische steden en de Unie van hoofdsteden van de Europese Unie. Meer dan 100 sportclubs vinden hier hun thuisbasis. 

  • De stad wordt bediend door Riga International Airport. 
  • Het is de drukste en grootste luchthaven in de Baltische staten. 

Pļavnieki is een wijk in Riga. Het is gelegen aan de rechterkant van de rivier Daugava. Het grondgebied wordt al vele jaren gebruikt voor agrarische doeleinden. Pļavnieki ligt op ongeveer 6.6 kilometer afstand van het centrum van Riga. In 1978 werden hier verschillende nieuwe woonkolonies en handelscentra gevestigd en het merendeel van de gebouwen die we momenteel zien, werd gebouwd in de jaren tachtig. Pļavnieki is dichtbevolkt en staat bekend om zijn rijke historische, culturele en economische leven. In 2018 werd de totale bevolking geschat op 47.185 inwoners. De wijk is verspreid en ligt in een gebied van 1.153 vierkante mijl. 

Dreiliņi ligt op ongeveer 8 kilometer afstand van het centrum van Riga. Het is aanwezig aan de oostelijke rand van de stad en is de thuisbasis van enkele van de mooiste gebouwen in landelijke stijl. Je kunt Baltinavas Street bezoeken om enkele van die gebouwen te bekijken. De bouw ervan begon in de jaren 1980, en de eerste bewoners verhuisden naar Dreiliņi in 2004. Vandaag wordt de reconstructie van verschillende gebouwen gedaan om Dreiliņi aantrekkelijker te maken voor toeristen. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Vrijheidsmomument, House of the Black Heads en de centrale markt van Riga. 

Op ontdekkingsreis met je huurauto

Een beroemd museum buiten Riga is het etnografische openluchtmuseum van Letland. Het ligt aan de oevers van het Jugla-meer. Het museum ligt op ongeveer 14 kilometer afstand van het centrum van de stad en je bent er met een huurauto in slechts 20 minuten. Dit museum werd in 1932 voor het publiek geopend en bestaat uit meer dan vijf gebouwen. Hier worden verschillende culturele evenementen georganiseerd, zoals ambachtelijke en traditionele festivals en volksconcerten. Het staat vooral bekend om het promoten van de traditionele Letse cultuur en Letse levensstijl met daarbij horende evenementen. 

De dierentuin van Riga ligt in Mežaparks, aan de westkant van het meer Ķīšezers. Het is de thuisbasis van meer dan 3500 dieren. Elk jaar bezoeken meer dan 250.000 mensen de dierentuin. De afstand van de dierentuin naar het centrum bedraagt 8.9 kilometer en kost je niet meer dan 15 minuten om er met een huurauto te komen. De dierentuin biedt tal van sponsormogelijkheden, wat betekent dat je een ere-voogd van een dier naar keuze kunt worden door wat geld te doneren. In 1988 introduceerde deze dierentuin de Europese boomkikker. De soort wordt nu in verschillende delen van Koerland gevonden. 

Het Riga Motor museum is een van de grootste antieke voertuigmusea ter wereld. Het ligt op 11.4 kilometer afstand van het centrum van de stad en je kunt er gemakkelijk binnen 20 tot 30 minuten komen, afhankelijk van het type auto dat je hebt gehuurd. Sinds 1992 is het museum lid van IATM-ICOM (International Association of Transport and Communication Museums). Een van de voordelen is dat het museum een ​​sportclub en een café heeft. Het gebouw is ontworpen door architect Viktors Valgums en wordt al vele jaren een staatsmuseum genoemd. 

Vērmane Garden is een populaire openbare tuin in de stad Riga. De tuin ligt verspreid over een gebied van 12 hectare en werd aangelegd in 1814. De oude naam van deze tuin is Wöhrmann Park. Het ligt op 2.8 kilometer afstand van het stadscentrum en een huurauto brengt je daar in 8 tot 10 minuten. Het park wordt geprezen om zijn lange en exotische bomen en prachtige bloemen. Bovendien heeft het een restaurant waar je kunt zitten en ontspannen terwijl je wat eet met je familieleden of vrienden. 

Luchthavens

Riga International Airport is de drukste internationale luchthaven in Riga. Het is de hub voor SmartLynx Airlines, RAF-Avia en airBaltic. Bedrijven zoals Sixt, Economy Bookings, EuropCar en Kayak bieden hier hun huurauto-diensten aan. We raden je echter aan hun officiële websites te raadplegen voor informatie over prijzen en boekingsvoorwaarden. De dichtstbijzijnde bestemmingen zijn Airport Hotel Mara, Wellton Riverside Spa Hotel, Grand Palace Hotel en Rixwell Elefant Hotel. 

Spilve Airport ligt op 5 kilometer afstand van het centrum van de stad Riga. Het werd de eerste internationale luchthaven in Letland in de jaren 1920. De nabijgelegen bestemmingen zijn The Fortress en Avitar Hotel Riga. Als je een auto wilt huren, raden we je de bedrijven ACE Rent A Car, Prime Car Rent, EuropCar Auto Noma of Discover Cars te proberen. Kijk op hun officiële websites voor meer informatie. 

Liepāja International Airport ligt in het westen van Letland. Net als Riga International Airport is het een grote luchthaven. Het ligt ongeveer 210 kilometer verwijderd van Riga en bijna 55 kilometer van de Litouwse grens. De dichtstbijzijnde hotels zijn Europa City Amrita Hotel, Liva Hotel en Art Hotel Roma Liepaja. Liepaja Airport Car Rental, Sixt en HotWire bieden betaalbare huurauto’s in dit gebied. 

Verkeer

Afhankelijk van de historische kenmerken, wordt Riga beschouwd als een monocentrische stad met meer dan 36% van de mensen die in het centrum werken. De toestand van de wegen is dus goed en het verkeerssysteem is eveneens goed onderhouden. Er zijn drie bruggen over de rivier Daugava die bijdragen aan het transitoverkeer via het centrum van de stad. Het verkeer in de stadskern omvat doorvoer door de stad en transport. 

Het dagelijkse verkeer over Daugava bedraagt meer dan 400 duizend bestuurders, en de helft van hen gebruikt huurauto’s en personenauto’s. Daarom zul je zien dat een opmerkelijk aantal voertuigen elke dag de straten van de stadskern binnenrijden. Er zijn echter enkele verkeersregels die je als bestuurder moet volgen. Je moet bijvoorbeeld een rijbewijs en een identiteitskaart als je gaat rijden op de drukke stadswegen. 

Als passagier moet je je identiteitskaart bij je hebben wanneer je het hotel verlaat om de schoonheid van de stad te verkennen. Het grootste deel van het binnenstedelijk openbaar vervoer heeft zijn thuisbasis in het centrale deel van Riga. Net als andere steden van Letland heeft Riga een aantal parkeerzones. Deze worden aangegeven met bepaalde P-zone tekens. Betaal- en parkeerautomaten zijn beschikbaar in verschillende delen van de stad. Bovendien zijn hier meerdere parkeerplaatsen aanwezig voor het gemak van automobilisten.