Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Stavanger

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Stavanger zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Stavanger mini-gids

Stavanger
Autohuur Stavanger

Ga je op vakantie of op zakenreis naar Stavanger en heb je een huurauto nodig? Misschien ben je op zoek naar een bijzonder goed aanbod voor een huurauto, op de luchthaven van Stavanger? Hier kun je alvast de prijzen van huurauto’s in Stavanger vergelijken – je kunt de huurauto ophalen op het vliegveld of in het centrum van Stavanger. Je kunt bovendien veel geld besparen door de huurauto online te boeken, waardoor je ook geen onnodige tijd aan de balie van je huurauto doorbrengt. 

Veel mensen kiezen ervoor om de huurauto op te halen op de luchthaven van Stavanger – Sola (SVG), op 14 km (8.7 mijl) ten zuidoosten van het stadscentrum. Buiten de aankomsthal vind je de kantoren van autoverhuurbedrijven zoals Avis, Hertz, Budget, Europcar en Sixt. 

Met een huurauto in Stavanger ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en heb je ook de vrijheid om de regio op eigen houtje te verkennen. 

Algemene informatie over Stavanger

Stavanger ligt in het noordwestelijke deel van het vlakke landschap van Jæren – tussen het Bokna Fjord en de Noordzee. Daarnaast is het het administratieve centrum van de provincie Rogaland. Stavanger heeft 121.610 inwoners (2009) en is daarmee de vierde stad van Noorwegen. Rekening houdend met het hele grootstedelijke gebied (waartoe ook de naburige stad Sandnes behoort), komt de populatie in de buurt van de 200.000. Stavanger wordt vaak het “Oliekapitaal van Noorwegen” genoemd – omdat in de jaren zeventig uitgebreide petroleumactiviteiten in de Noordzee werden opgezet. 

De geschiedenis van Stavanger gaat ver terug en de gerestaureerde binnenplaats uit de ijzertijd op Ullandhaug laat zien hoe mensen hier woonden tijdens de migratieperiode (350-550 na Christus). Sinds de jaren 1120, toen Stavanger tot bisschoppelijke zetel werd gekozen, wordt het als een stad beschouwd. 

Een van de beroemdste attracties van Stavanger is de kathedraal van Stavanger (Saint Swithun). Het werd vermoedelijk gebouwd in de jaren 1120 en is de oudste bewaarde kathedraal van Noorwegen. Het ligt prachtig gelegen aan het Breiavatn-meer in het stadscentrum. Verder moet worden gewezen op de bewaarde en gerestaureerde stedelijke omgeving “Old Stavanger” (173 houten huizen uit de late 18e eeuw tot de vroege 19e eeuw), de Valberg-toren (rond 1850) en het oude havengebied van Vågen. 

De stad heeft ook verschillende interessante musea – waaronder het relatief nieuwe Noorse oliemuseum, het archeologisch museum (dat deel uitmaakt van de universiteit van Stavanger), het Stavanger Art Museum en het Stavanger Museum, waar onder andere het Ledaal-landhuis zich bevindt, wat de status van een Koninklijke residentie heeft. 

Bovendien is Stavanger een actieve stad met een bruisend nachtleven, die vanwege zijn connectie met de enorme petroleumactiviteit in de Noordzee een internationale flair meekreeg. En voor gezinnen met kinderen, Kongeparken (een van de grootste themaparken van het land – gelegen 23 km (14 mijl ) ten zuiden van Stavanger), is een populaire bestemming voor excursies. 

De luchthaven van Stavanger – Sola ligt 16 km (10 mijl) ten zuidwesten van de stad. 

Het boeken van huurauto’s in Stavanger en op Stavanger Sola Airport is nog nooit zo eenvoudig geweest. Kies je bestemming in de bovenstaande zoekmachine, klik op de gewenste auto en voer je creditcardgegevens in voor onmiddellijke reservering. Je ontvangt binnen enkele uren een boekingsbevestiging met informatie en adres van de autoverhuurder. 

Rijtips

Bovendien heb je met een huurauto de vrijheid om leuke dagtochten in Stavanger en de regio te maken. In de zomer is het populair om naar het strand van Sola te rijden, gelegen 15 km (9 mijl) ten zuiden van het stadscentrum. Hier heb je de beste zon-, strand- en zwemmogelijkheden. Bovendien is deze plek ook populair voor wind- en watersportactiviteiten. 

Een andere geweldige excursietrip met een huurauto is om naar het spectaculaire uitzichtpunt Preikestolen (Preekstoelrots) te rijden, gelegen aan de Lysefjord – ongeveer 61 km (38 mijl ) ten oosten van Stavanger. Je neemt de landwegroute 13 (riksvei 13) naar de veerhaven van Lauvvik, en vanaf daar neem je de boot naar Oanes. Daarna kun je helemaal naar Preikestolen Fjellstue rijden en verder naar het eigenlijke uitzichtpunt wandelen. Preikestolen is een 604 meter hoge rotsformatie en is een van de belangrijkste attracties van Noorwegen.