Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Torrevieja

Ziet u er naar uit om tijdens uw volgende vakantie wat waardevolle tijd door te brengen in Torrevieja en heeft u misschien een autoverhuurdienst nodig tijdens uw verblijf? Maakt u zich dan geen zorgen, want er zijn hier tientallen autoverhuurders. De meeste van hen bevinden zich vlakbij de luchthaven en zijn vrij betaalbaar. Het proces van het huren van een auto is ook eenvoudig. 

Torrevieja gids

Autoverhuur Torrevieja
Autohuur Torrevieja

Torrevieja is een van de meest indrukwekkende steden in Spanje om te bezoeken. Deze kustplaats ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van het vliegveld van Alicante. Oorspronkelijk was deze stad een vissersdorpje dat floreerde door grote zoutafzettingen die in de stad konden gedijen. Torrevieja blijft inderdaad een van de grootste zoutproducenten van Europa. Bovendien heeft de stad een zeer uniek microklimaat, veelal omschreven als het gezondste van het hele Europese continent. 

Een van de aspecten die deze stad bijzonder maken, is haar verbazingwekkende geschiedenis. Hier zullen we even kort doorheen gaan. Tot 1802 was de stad niet echt een stad. Het was gewoon een locatie voor een wachttoren en vandaar de naam Torre (toren) en Vieja (oud). Rond 1803 introduceerden zakenlieden zoals Karel IV de zoutwinning en -verwerking in de stad. Hierdoor begon de infrastructuurontwikkeling binnen Torrevieja vorm te krijgen. In 1829 verleende Alfonso XIII aan Torrevieja haar stadsrechten. 

De meeste gebouwen in deze oude stad zijn gebouwd van bakstenen. Het ontbreekt de stad echter aan veel oude gebouwen, maar laat u zich niet ontmoedigen. Als u rondwandelt, komt u misschien gerestaureerde windmolens tegen die herinneren aan de krachtbronnen van de stad in haar jongere dagen. De stad geeft een prachtig uitzicht op de zee, zowel overdag als ’s nachts. Bovendien wordt het centrum van de stad gekenmerkt door een oude neoklassieke kerk, die naar verluidt in 1928 werd voltooid, ter vervanging van een tempel die door een aardbeving werd verwoest. 

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden hier is het roze meer. Het is een van de tientallen zoutmeren die zich rond deze stad bevinden. Het is een van de grootste zoutmeren ter wereld en zelfs het enige in Europa. Zoals de naam al aangeeft, is dit meer roze van kleur, dankzij de unieke micro-algen, schaaldieren en halobacteriën die hier leven. Deze kleur komt het meest tot zijn recht in de zomer. 

Op verkenning met uw huurauto

De stad Torrevieja heeft veel plaatsen waar u met uw huurauto naartoe kunt. U kunt bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de Mercadillo de Torrevieja, ongeveer 1,4 km van het centrum. De markt staat elke vrijdag en trekt honderden toeristen. Waarom? De geuren en kleuren van de markt zweven er in de lucht. U kunt hier lokale groenten of fruit proeven, die volledig uniek zijn in de wereld. Er is hier volop wijn, vlees, vis, souvenirs en kleding. Ook de prijzen zijn vrij laag. 

U kan er ook voor kiezen om wat meer tijd te nemen en de gebieden rond de zoutmeren te bezoeken, op ongeveer 4 km van Torrevieja. Dit is de thuisbasis van de gracieuze flamingo’s die u hier aantreft. Hoewel de vogels op verschillende plaatsen in Spanje te zien zijn, zijn ze alleen in Torrevieja roze. Flamingo’s zijn van nature wit, maar hun kleuring hangt voornamelijk af van hun dieet. Hier bestaat hun menu voornamelijk uit schelpdieren. Ze zijn ook in grote aantallen aanwezig in de zomer, wat dan ook de beste tijd is om Torrevieja te bezoeken. 

Als u een vakantieganger bent die de voorkeur geeft aan persoonlijke accenten en state-of-the-art dienstverlening, vindt u er ook verschillende drie-sterren hotels zoals het Cabo Cervera Hotel, Torre Joven Hotel en het Masa International Hotel. De hotelprijzen zijn over het algemeen vrij betaalbaar en kunnen variëren van slechts €22 tot €100 per persoon per dag. 

Luchthavens

Er is geen vliegveld in Torrevieja zelf. Er zijn er echter wel een aantal die de stad omringen. Een daarvan is het vliegveld van Alicante dat op ongeveer 36 km afstand ligt. Met een huurauto rijdt u in minder dan een uur van Torrevieja naar het vliegveld van Alicante. 

De luchthaven van Alicante behoort tot de vijf drukste luchthavens van Spanje. Vanaf Alicante Airport zijn er dagelijkse vluchten naar andere Spaanse steden (zoals Barcelona en Madrid) maar ook internationale bestemmingen (zoals Portugal, Italië, Engeland). Op het vliegveld zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig, waaronder Goldcar en Hertz. 

U kunt ook overwegen om te landen op de internationale luchthaven van Región de Murcia (RMU). Deze ligt op ongeveer 59 kilometer van Torrevieja. Ook hier kunt u terecht voor een huurauto, onder andere bij Europcar en Sixt. De rit van RMU naar Torrevieja duurt iets minder dan een uur en voert u door een bijzonder mooi landschap. 

Verkeer

Een van de beste aspecten van deze stad is de onberispelijke staat van de wegen. De kans op oncomfortabele ritten door oneffenheden in de weg is klein. Om deze reden verloopt het verkeer relatief vlot, maar in de spitsuren kan het van tijd tot tijd in het gedrang komen. Als u de stad bezoekt voor sightseeing, zorg er dan voor dat u de stad tijdens deze uren vermijdt. 

Om uw bezoek hier naadloos te laten verlopen, kunt u de GPS-functie van uw telefoon gebruiken om u door de stad te verplaatsen. Het stadsbestuur rekent een paar euro voor het parkeren. Het is dus mogelijk dat u uw parkeertickets online moet betalen als u van plan bent om hier met een huurauto te rijden.