Autohuur Fort Lauderdale
Autohuur Fort Lauderdale

Ben je op zoek naar de goedkoopste huurauto in Fort Lauderdale? Misschien wil je ook je auto ophalen op het vliegveld? Het huren van een huurauto is populair in Florida. Door prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken, kun je het allerbeste aanbod vinden. Het wordt aanbevolen om je auto ruim van tevoren te boeken. Wanneer je aankomt staat je huurauto voor je klaar. 

Algemene informatie over Fort Lauderdale

De stad Fort Lauderdale ligt aan de Atlantische kust in de staat Florida, ongeveer 47 km ten noorden van Miami. Fort Lauderdale heeft ongeveer 171.000 inwoners en staat bekend om zijn bruisende cruisehaven en zijn mooie, uitnodigende zandstranden. 

De stad heeft veel grachten en kunstmatige meren en wordt vaak het ‘Venetië van Amerika’ genoemd. Fort Lauderdale is populair bij toeristen en ontvangt jaarlijks 13 miljoen bezoekers. De stad herbergt een aantal musea, waaronder een oldtimermuseum, een lokaal historisch museum, een kunstmuseum en het Museum van Ontdekking en Wetenschap. Je vindt hier ook veel hotels, restaurants, nachtclubs, winkels en winkelcentra in Fort Lauderdale. 

Het grootste vlinderpark ter wereld, Butterfly World, bevindt zich op 25 km ten noorden van het stadscentrum en is een populaire attractie. Hier kun je ook exotische vogels, een vlindermuseum en een botanische tuin bezoeken. 

Luchthaven

Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL) ligt 9 km ten noorden van het stadscentrum en verwerkt jaarlijks 24.6 miljoen passagiers. KLM biedt verschillende vluchten van Amsterdam naar Fort Lauderdale. De luchthaven heeft 4 terminals en naast Terminal 1 bevindt zich het autoverhuurcentrum, waar je verschillende bedrijven kunt vinden, waaronder Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Thrifty en Payless. 

Verkeer

De Verenigde Staten hebben een goed ontwikkeld netwerk van snelwegen en landwegen, met goede bewegwijzering. De Interstate Highways zijn snelwegen tussen staten en maken deel uit van het National Highways-netwerk. Het land heeft een aangename rijstijl. 

De snelheidslimieten in de V.S. worden bepaald door elke staat. De meeste snelwegen hebben een snelheidslimiet tussen 100 en 120 km/u. 

De verkeersregels in de V.S. worden door elke staat bepaald, maar zijn ongeveer hetzelfde als de Nederlandse verkeersregels. 

De alcohollimiet in het bloed in de V.S. is 0.8 promille, in vergelijking tot Nederland waar 0.2 promille geldt. 

Sommige snelwegen zijn tolwegen, dus vergeet niet om muntstukken mee te nemen wanneer je gaat rijden. 

Als je onderweg door de politie aan de kant wordt gezet, moet je kalm blijven en je handen duidelijk zichtbaar op het stuur houden. 

Houd er rekening mee dat de grotere steden vaak druk verkeer hebben, vooral tijdens de spits. 

Rijtips

Met een huurauto heb je veel meer mogelijkheden om meer van de staat te zien. Een voor de hand liggende roadtrip is om naar Miami te gaan, 47 km ten zuiden van Fort Lauderdale. Hier zie je de wolkenkrabbers in het centrum van de stad, Miami Beach, de welvarende stad Coral Gables, de Art Deco-architectuur bij South Beach en het winkelgebied Coconut Grove. Een bezoek aan Ocean Drive, de iconische straat vol cafés, pubs, winkels en restaurants, wordt ook sterk aanbevolen. Ocean Drive en Miami Beach liggen 14 km ten zuiden van de binnenstad en zijn een zeer populaire toeristische bestemming. De dierentuin van Miami en het Miami Seaquarium zijn ook populaire attracties bij toeristen. 

Vergeet ook niet om een uitstap met je huurauto te ondernemen naar het Everglades National Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Everglades liggen 117 km ten zuidwesten van Fort Lauderdale en werd opgericht in 1947. In dit park vind je een groot aantal zeldzame planten en dieren. ZO staat het park bekend om zijn vele alligators. In het nationale park vind je een alligatorboerderij, waar bezoekers een alligatorshow kunnen bekijken. Er zijn ook verschillende bezoekerscentra in het park, met cafés en toeristische informatie over de omgeving.