Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Chicago

Ga je binnenkort naar Chicago? Dan kan het verstandig zijn een auto te huren. Op het vliegveld kun je kiezen uit verschillende autoverhuurbedrijven. Door een auto te huren bespaar je jezelf het gedoe van reizen met het openbaar vervoer. Bovendien kun je zo vrijelijk je eigen route uitstippelen en in je eigen tempo reizen. 

Stadsgids Chicago

Autoverhuur Chicago
Autohuur Chicago

Chicago is een stad in de staat Illinois, Verenigde Staten, en is een van de dichtstbevolkte steden van de staat. Het is zelfs de 3e stad van de Verenigde Staten. De stad ligt aan Lake Michigan en kreeg stadsrechten in 1837. Chicago kent 4 seizoenen, waarbij januari en februari de koudste maanden zijn. 

Chicago heeft een gediversifieerde economie, waardoor het een van de meest stabiele economieën van het land is. Volgens schattingen uit september 2017 had de staat een bruto binnenlands product van 670.5 miljard USD. Verder huisvest de stad belangrijke financiële en aandelenbeurzen, zoals de Chicago Board Options Exchange, de Chicago Stock Exchange en de Chicago Mercantile Exchange (CME). De CME is samen met de Chicago Board of Trade in handen van Chicago’s CME Group. 

Voor toeristen is er genoeg te doen in Chicago. Je kijkt je ogen uit dankzij het aanbod aan historische bezienswaardigheden en moderne gebouwen. Ten eerste kun je een bezoek brengen aan het Millennium Park, een prachtige structuur vol creatieve kunst, architectuur en landschapstuinen. In het park vind je de Crown Fountain van de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa, bestaande uit een 15-meter hoge toren aan beide einden van een ondiepe vijver met spiegelend water. 

Je kunt ook een bezoekje brengen aan het Field Museum. Dit museum herbergt unieke gebruiksvoorwerpen uit diverse tijdperken en continenten. Het meest geliefd is de expositie “Inside Ancient Egypt”, waar je de verschillende aspecten van de oude Egyptische cultuur leert kennen en meer te weten komt over duurzaamheid via interactieve activiteiten. Het museum is vooral interessant voor studenten en liefhebbers van geschiedenis, die historische activiteiten aan den lijve willen ondervinden. 

Op verkenning met je huurauto

Na het afhalen van je huurauto is het tijd om de stad en omgeving op je eigen tempo te gaan verkennen. Als je zelf nog geen lijstje hebt gemaakt, dan hebben we hier een aantal plaatsen voor je die een bezoekje meer dan waard zijn. Je kunt naar Westchester rijden, op 35.4 km ten westen van Chicago. Het brede culturele aanbod in Westchester bestaat onder andere uit muziek, vermaak en onderwijs. Bovendien is het een bruisende stad waar talloze internationale bedrijven zijn gevestigd. Je kunt ook een tochtje maken naar Oak Lawn, waar de beroemde rapper Kanye West heeft gewoond. 

Het kleine plaatsje is ontstaan aan het begin van de 20e eeuw en heeft talloze parken van verschillende grootte. Tegenwoordig beslaan parken 1.2 km² van het totale oppervlak van Oak Lawn. Een andere optie is een rit naar Naperville op 53 km ten westen van Chicago. Deze voorstad van Chicago is gesticht in de 19e eeuw. 

Naperville biedt standaard voorzieningen als gezondheidszorg, transport en parken. En wat te denken van Northbrook op 39.42 km ten noorden van Chicago? Niet alleen is het de geboorteplaats van diverse bekende atleten (vooral basketballers en ijshockeyers), het biedt de bewoners en toeristen bovendien talloze parken en golfbanen. 

Luchthavens

Chicago is voor toeristen via diverse luchthavens te bereiken. De belangrijkste is de O’Hare International Airport. Deze luchthaven is met 83 miljoen passagiers (2018) een van de grootste van de staat Illinois. Dit aantal betekent een groei van 4.4% ten opzichte van 2017. 

Passagiers vliegen vaak naar populaire bestemmingen als Dublin, Delhi, Auckland en Lissabon. Op de luchthaven zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder Avis, Enterprise Rent-A-Car en Hertz. Een ander vliegveld in de buurt van Chicago is Chicago Midway Internationale Airport. 

Chicago Midway International Airport bestaat uit een standaard structuur met 43 gates verdeeld over 3 terminals. Terminal A heeft de meeste gates. Passagiers vliegen vooral op Cincinnati, Zacatecas en Durango. Ook hier vind je verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder Hertz, Zipcar en Thrifty. 

Verkeer

Zoals eigenlijk alle wegen in de staat Illinois zijn de wegen van Chicago goed onderhouden en onderling verbonden, wat zorgt voor een goede doorstroom van verkeer. De wegen zitten echter vaak vast, waardoor de reis langer kan duren. Maar heb geduld, de reis maakt het de moeite waard. 

Binnen de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 48.2 km/h. Op de snelweg is dit 88 km/h, alhoewel er uitzonderingen zijn waar je maximaal 112 km/h mag op de snelweg. Je kunt de auto parkeren in diverse parkeergarages, waaronder Midway EZ Parking en Tower Self Park.