Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Dallas

Heeft u er ooit aan gedacht om een Amerikaanse stad te bezoeken? Dan zou Dallas bovenaan uw lijstje moeten staan. De stad beschikt over spectaculaire toeristische attracties. Daarnaast is het de thuisbasis van verschillende autoverhuurdiensten zodat u gemakkelijk een auto kunt huren tijdens uw verblijf in de stad. In deze gids worden enkele interessante feiten over Dallas besproken, evenals wat u kunt doen tijdens uw bezoek aan de stad. 

Dallas Gids

Autoverhuur Dallas
Autohuur Dallas

Dallas is een stad in de Amerikaanse staat Texas. Het is de grootste stad in Dallas County dat zich uitstrekt tot Denton, Collin, Rockwall en Kaufman counties. Anno 2018 telde de bevolking van Dallas meer dan 1.34 miljoen mensen, de op 8 na meest dichtbevolkte stad in de Verenigde Staten. Er zijn verschillende mooie bezienswaardigheden en geweldige plekken in de stad om te verkennen, met een mix van moderne en historische gebouwen en cultureel erfgoed. Dallas ligt niet ver van Fort Worth en Arlington en heeft uitstekende wegverbindingen met de rest van Texas en de naastgelegen staten. 

Dallas ontwikkelde zich oorspronkelijk als gevolg van de aanleg van spoorwegen door de regio om het transport van vee, katoen en olie naar het noorden en oosten van Texas mogelijk te maken. De stad kreeg meer bekendheid als transporthub na de aanleg van de autosnelwegen. Vier van de grote Amerikaanse autosnelwegen komen in deze stad samen. Door de bouw van de Dallas/Fort Worth internationale luchthaven kon Dallas zich tevens ontwikkelen tot nationale luchthaven die de handel binnen de Verenigde Staten vergemakkelijkt, wat de stad verder hielp om uit te groeien tot een sterk financieel en industrieel centrum. 

De stad beschikt over een diverse economie met onder meer defensie, informatietechnologie, telecommunicatie, financiële diensten en transport. Verschillende bedrijven en industrieën hebben zich in de stad gevestigd, waaronder de negen “Fortune 500” bedrijven. Dallas staat in op de eerste plek in de Forbes lijst van “the Best Place for Business and Careers” in Texas, en is het hoofdkwartier van grote bedrijven als Comerica, Atmos Energy, Mary Kay Cosmetics en Fossil, Inc. De kosten van levensonderhoud in de stad zijn gematigd en de arbeidsmarkt is de afgelopen jaren blijven stijgen. 

Dallas heeft een vochtig subtropisch klimaat. In de zomer is het weer vochtig en warm, vooral in juli en augustus. De temperatuur kan oplopen tot wel 41°C met een gemiddelde dagelijkste temperatuur van 36°C gedurende deze maanden. In de winter geniet Dallas van koel weer met een aantal koude periodes. De eerste vorst verschijnt in november en eindigt meestal in de tweede helft van maart. Delen van de stad kunnen in de winter sneeuwval ondervinden, hoewel dit meestal slechts enkele dagen duurt. De lente en de herfst zijn overgangsseizoenen met aangenaam en gematigd weer. 

Ontdek met uw huurauto

Eén van de meest populaire plaatsen om te bezoeken wanneer u in Dallas verblijft, is de Dallas Arboretum en Botanical Garden. Dit is een tuin van 66 hectare met sierheesters, bloemen, bomen en plantencollecties. De tuin wordt ook gebruikt voor seizoensgebonden buitenfestivals, kunstshows en concerten. Op ongeveer 13.5 kilometer afstand van de tuin vindt u de Sixth Floor Museum op Dealey Plaza. Dit bevat multimedia tentoonstellingen die het politieke klimaat van de V.S. in de jaren 60 beschrijven. U vindt tevens historische voorwerpen die in het begin van de 20e eeuw werden gebruikt. De autorit van de tuin naar het museum duurt ongeveer 13 minuten. 

Een andere interessante plaats om te bezoeken in Dallas is het Perot Museum of Nature and Science. Deze is ondergebracht in een stijlvol en architecturaal meesterwerk en is onderverdeeld in thematische ruimtes. U vindt hier interactieve educatieve onderdelen, high-tech tentoonstellingen, een 16.5 meter (54 voet) lange roltrap en een 3D theater. Voor kunst kunt u een bezoek brengen aan het Dallas Museum of Art dat in 1903 werd opgericht. Hier vindt u oude voorwerpen en klassieke kunst uit het oude Griekenland, Egypte en Rome. Het is ongeveer 1 kilometer van het Perot Museum naar het Dallas Museum, slechts 3 minuten met de auto. 

Dallas World Aquarium is een andere leuke plek om te bezoeken tijdens uw bezoek aan de stad. Het aquarium beschikt over een gevarieerd aantal zeedieren, zoals wiervissen, kwallen, zeeschildpadden, pijlstaartroggen, kaphamerhaaien en reuzenbaarzen, evenals verschillende vogels die vrij rondvliegen! Het Nasher Sculpture Center is een andere plek in Dallas die u kunt verkennen. Het beschikt over een collectie hedendaagse en moderne beeldhouwwerken in de openlucht. Het centrum wordt ook gebruikt voor concerten en lezingen. Het duurt 4 minuten om van het aquarium naar het Sculpture Center te rijden, de afstand tussen deze twee plaatsen is 1.1 km. 

Luchthavens

Dallas beschikt over twee commerciële luchthavens – het Dallas Love Field Airport en het Dallas/Fort Worth Interational Airport. Dallas Love Field Airport wordt enkel gebruikt voor nationale vluchten van Dallas naar andere regio’s in de VS. Dallas/Fort Worth is echter een internationale luchthaven en het op 10 na drukste vliegveld ter wereld. Populaire bestemmingen zijn onder andere grote Amerikaanse steden, Tokio en London. Beide luchthavens zijn volledig operationeel en uitgerust met de essentiële faciliteiten zoals geldautomaten en wisselkantoren. 

In Dallas bevinden zich talrijke autoverhuurbedrijven, zoals Enterprise, Europcar, Budget, Hertz, Exotic Cars en Sixt. Deze verhuurbedrijven zijn wereldwijd bekend, betrouwbaar en hebben een goede reputatie. U kunt bij één van deze autoverhuurbedrijven uw auto boeken wanneer u op de luchthaven aankomt of via hun website. Wij raden u het laatste aan omdat u dan vooraf kunt boeken en uw gewenste auto makkelijk kunt selecteren. 

Bij het beslissen voor welke autoverhuurdienst u kiest, moet u de tijd nemen om hun Algemene Voorwaarden te lezen. U moet er ook voor zorgen dat u alle documenten bij u heeft die nodig zijn voor het verhuurproces, inclusief uw rijbewijs. Inspecteer daarnaast de auto grondig om ervoor te zorgen dat deze in goede staat is en rapporteer onmiddellijk eventuele problemen die u opmerkt aan het verhuurbedrijf. 

Verkeer

De wegen in Dallas zijn in goede staat en makkelijk te navigeren. U kunt gebruik maken van GPS apps omdat de wegen zijn bijgewerkt op alle belangrijke online kaarten. De essentiële verkeersvoorzieningen zoals straatverlichting, verkeersborden en verkeerslichten zijn aanwezig. De stadswegen zijn onderhevig aan het gebruikelijke spitsverkeer tussen 6.30 en 8.00 uur en 16.30 en 18.00 uur, dus rijden op deze tijden kan beter worden vermeden. 

De snelheidslimieten in Dallas zijn afhankelijk van de weg. Als u in een voetgangersgebied rijdt, dan is de maximumsnelheid 25 km/u. Op wegen binnen de bebouwde kom is de maximale snelheid 48km/u, op snelwegen is dit 127 km/u. Check de snelheidsborden langs de weg waarop u rijdt voor de toegestane sneldheid. Dallas heeft ook verschillende parkeergarages die zich op strategische plekken in de stad bevinden. In sommige delen van de stad is parkeren op straat toegestaan.