Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Korfu

Denk je erover om je eerstvolgende vakantie door te brengen op Corfu, en maakt je je zorgen over hoe je je gemakkelijk in de stad zult kunnen verplaatsen? Maak je geen zorgen want er zijn autoverhuurdiensten waar je gebruik van kunt maken om zorgeloos de stad te verkennen. Op en nabij de luchthaven zijn er autoverhuurbedrijven die budgetvriendelijke autoverhuurdiensten aanbieden. Voor het gemak kun je online via de website van elk van de autoverhuurbedrijven je huurauto reserveren. 

Corfu gids

Korfu
Autohuur Korfu

Corfu is een van de mooiste, meest indrukwekkende en groenste eilanden die je in Griekenland zult vinden. Het eiland ligt in het noorden van de Ionische zee en het is de grootste in deze regio. De hoofdstad van het eiland is Corfu-stad. Deze stad heeft een oppervlakte van 585,3 vierkante kilometer en telt 39.330 inwoners. De naam Corfu is afgeleid van Corypho wat “plaatsen met een piek” betekent. Het ligt op een afstand van 600 km (372.8 mijl) van Athene en het is dichter bij Italië

Het eiland Corfu is meer westers dan Levantijns geworden door de overheersing van de Britten, Fransen en de Venetianen door de jaren heen. Ook werden ongelooflijke en belangrijke instellingen opgericht in deze stad. Sommige daarvan omvatten de eerste School voor Schone Kunsten, de eerste Griekse universiteit en het First Philharmonic Orchestra. De stad Corfu heeft een rijke historische achtergrond, die vol staat van veroveringen en veldslagen. De stad was een van de drie zeemachten van Griekenland in de 5e eeuw voor Christus, samen met Korinthe en Athene. 

De stad Corfu is een van de prachtige bestemmingen die de meeste mensen willen bezoeken. In 2017 werd de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je zult prachtige en aantrekkelijke plaatsen kunnen verkennen, zoals het ongelooflijke 15e-eeuwse fort, het Museum voor Aziatische Kunst, het Spianada, het Achilleion-paleis, het strand Myrtiotissa en nog veel meer. Ook vind je er geweldige restaurants waar je de traditionele keuken van de stad kunt proeven. 

Het klimaat van de stad is overwegend wild met hete en droge zomers en milde en natte winters. Het is niet gebruikelijk om sneeuw te ervaren in de stad Corfu, maar wanneer het sneeuwt, gebeurt dit alleen op de top van Mt. Pantokrator. Op Corfu is de warmste maand juli, terwijl de koudste maand januari is. In januari is de gemiddelde hoge temperatuur 15°C (58°F) en de gemiddelde lage temperatuur is 4-5°C (41°F). In juli is de gemiddelde hoge temperatuur 35°C (95°F) en de gemiddelde lage temperatuur is 20°C (70°F). 

Op verkenning met je huurauto

Vanwege het rijke culturele en historische erfgoed van de stad Corfu, zijn er veel plaatsen en attracties die je kunt verkennen. Het verkennen van de stad zal het echter aangenamer maken met behulp van een huurauto. Maak eerst een rit naar de kloof bij Agni Bay. Het is een historisch vissersdorp gelegen aan de noordoostkust van het eiland Corfu. De geschatte afstand van de luchthaven naar de locatie is ongeveer 29.7 km onderweg Palaiokastritsas, wat ongeveer 40 minuten duurt om er in je huurauto te komen. 

Een andere geweldige plek die je moet verkennen tijdens je bezoek aan het eiland Corfu is Cape Drastis. Cape Drastis is een van de attracties die je niet mag missen. De Kaap ligt op het noordelijke deel van het eiland Corfu. De geschatte afstand tot de locatie is 41.7 km via Palaiokastritsas en Epar.Od. Skriperou-Peroulades, het duurt ongeveer 58 minuten om daar in je huurauto te komen. Als je via Epar.Od. Paleokastritsa’s-Peleka rijdt, heb je meer tijd nodig om op de locatie aan te komen. 

Sluit het oude Venetiaanse fort niet uit van je verkenningstochten. Het oude fort werd gebouwd door de Venetianen in 1546 en geeft een geweldig uitzicht over het hele Corfu. De afstand van de luchthaven naar het oude fort is ongeveer 2.1 km via Leof Dimokratias en het duurt minder dan 3 minuten om er in je huurauto te komen. Ook mag je plaatsen als de Saint Spyridon-kerk, Georgios Theotokis ‘Stature, Wander Corfu-stad, Agia Triada, Agios Spyridonas, enzovoort niet missen. 

Luchthaven

De grootste dichtstbijzijnde luchthaven naar de stad is de Corfu Internationale Luchthaven. De luchthaven, die ook wel Loannis Kapdistrias Internationale Luchthaven of gewoon Ioannis Kapodistrias genoemd wordt, valt onder het beheer van de regering en ligt op het griekse eiland van Corfu in Kerkyra. De luchthaven ervaart meestal een piek tijdens het zomerseizoen, gewoonlijk tussen april en oktober. 

De luchthaven is vernoemd naar de eerste regering van Griekenland en ligt 2 km ten zuiden van Corfu. De luchthaven biedt een gratis draadloze verbinding en zorgt ervoor dat de brandveiligheidsnorm binnen de luchthaven en de omgeving wordt gehandhaafd. De luchthaven maakt gebruik van een Hold Baggage Inline Screening-systeem om de veiligheid en efficiëntie te verbeteren. 

Op de internationale luchthaven van Corfu vind je veel autoverhuurbedrijven die betaalbare huurauto’s- en autoverhuurdiensten aanbieden waaruit je kunt kiezen. Hierdoor wordt je bewegingsvrijheid op Corfu eenvoudig en soepel. Autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven zijn onder andere Sixt, Avis, Corfu Airport Car Royal, Thrifty, Budget, Hertz, enz. Op basis van je budget en voorkeur kun je kiezen uit een reeks autoverhuuropties zoals Economy, Luxe, Compact en veel meer. 

Verkeer

Als het grootste eiland beschikt Corfu over prachtige wegennetwerken die in goede omstandigheden verkeren. Het rijden en verkennen van de stad verloopt dus probleemloos. De stad heeft echter ook een tijd waarop het verkeer minder goed is. Om van voluit te genieten, moet je dus proberen om het spitsuur te vermijden. In de stad is de vroege spits van 07:00 tot 10:00 uur, terwijl de late spits van 16:00 tot 19:30 uur is. 

Bovendien wordt aanbevolen dat je een verkeers-applicatie probeert te krijgen om het je gemakkelijk te maken. Ook heeft elke stad zijn eigen snelheidsregels waaraan je je moet houden. Op Corfu is de snelheidslimiet op de snelweg 100 km/u op snelwegen, 50 km/u in steden en een snelheidslimiet van 80 km/u op open wegen. Je kunt ook kiezen uit verschillende parkeeropties, zoals lang parkeren en meer.