Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Rhodos

Verlang je ernaar om te ontspannen op het strand waar er een kalmerende, koele bries waait over het kristalheldere zoute water van de zee ? Dan is een bezoek aan Rhodos – het smaragdgroene eiland van Griekenland, precies wat je nodig hebt. Als een bestemming met 300 dagen per jaar zon, is dit de perfecte vakantiebestemming voor Europese toeristen. Autoverhuurdiensten vergemakkelijken het ontdekken van het eiland. Bij aankomst vind je autoverhuurbedrijven op de luchthaven. 

Rhodos reisgids

Rhodos
Autohuur Rhodos

De geschiedenis van Rhodos gaat terug tot de prehistorie waarbij de eerste mensen die het eiland bezetten de Kretenzers waren. Vervolgens kwamen de Feniciërs en Doriërs voor de start van de Trojaanse oorlog. Na de oorlog kende het eiland een periode van snelle groei, die leidde tot de ontwikkeling van Ialyssos, Lindos en Kamiros – de oude steden die nog steeds de meest ontwikkelde steden van het eiland zijn. Zoals het lot zou hebben, werd het eiland in 2000 voor Christus een onderdeel van het Romeinse rijk. In 515 na Christus vond er een tragedie plaats en werd het eiland verwoest door een aardbeving. 

Hoewel het eiland werd herbouwd, markeerde deze aardbeving het begin van een donkere geschiedenis aan invasies. Het begon allemaal met de Perzen en daarna kwamen in 653 na Christus de Arabieren, die de historische monumenten op het eiland verwoestten. Hierna volgden de piraten van Saracenen, maar de Byzantijnse marine vernietigde hen in 714 AD vernietigen met “Vloeibaar Vuur”. De invasie van Seljuks van Haroun al Raschid in 807 AD was catastrofaal. Hij zorgde voor een barbaarse vernietiging van het eiland en plunderde daarbij de schatten. Maar ook zijn regiem kwam ten einde. We vertellen je hieronder over andere regeerders van het hoogland: 

  • Kruisvaarders 
  • De Genuees 
  • De ridders van St. John 
  • Turken 
  • Italianen 

De Italianen waren de laatsten die het eiland bezetten tot het einde van de Tweede Wereldoorlog, waarna het eiland een deel van Griekenland werd. Al deze indringers hebben bijgedragen aan de geschiedenis en de huidige cultuur van Rhodos. Tegenwoordig wonen 115.000 mensen op het eiland, waarvan er 60,000 in de stad Rhodos, of Ródos wonen. Het eiland heeft een kustlijn van 220 km in de Egeïsche Zee die bezoekers veel mogelijkheden biedt om plezier te beleven. Er zijn veel activiteiten die je op de stranden kunt ondernemen, zoals windsurfen, zwemmen, zonnebaden en zeilen. 

Het eiland is ook de thuisbasis van een zeldzame soort damherten genaamd Dama Dama. De dieren leven in de bossen van het eiland, aangezien 37% van de landmassa bedekt is met een dennen- en cipresbos. De bodem van het land bestaat uit een mengeling van valleien en heuvels en niet te vergeten de prachtige monumenten die over het eiland verspreid zijn. De oude steden bestaan nog steeds. Ialyssos ligt op 6.8 km van Rhodos, wat neerkomt op een korte rit van 13 minuten. Aan de andere kant liggen Lindos en Kamiros respectievelijk 50.1 km en 34.2 km van Rhodos. 

Ontdekken met je huurauto

Met een huurauto kun je het eiland op je eigen tempo verkennen. En als een goede toerist, vergeet je uiteraard niet om een camera mee te nemen zodat je de aangename herinneringen van deze reis kunt vastleggen. Het is bovendien een goed idee om in groepen te reizen. Echter, je hoeft je geen zorgen te maken als je het eiland alleen bezoekt. Er zijn namelijk ook andere groepen waar je je bij kunt voegen om samen met hen te genieten, als je het niet erg vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. Voel je vrij om via Google op zoek te gaan naar rondleidingen, vooral als je het eiland voor het eerst bezoekt. Hierdoor is het voor jou gemakkelijker om het eiland te ontdekken. 

Als je in de stad Rhodos logeert, kun je een rondrit naar Lindos maken. Hoewel het ongeveer een uur rijden is, kun je je tijd nemen om andere plekken te bezichtigen, zoals Faliraki, dat ongeveer 15.7 km van Rhodos ligt. Je hoeft niet rechtstreeks naar Lindos te rijden, want je kunt ook een omweg maken en naar Therme Kallithea rijden, dat 4.4 km van Faliraki ligt. Van daaruit kun je rechtstreeks naar het strand van Tsampika rijden, een rit van 15.5 km om van een verfrissende duik te genieten. Zo’n moment is bovendien perfect om te lunchen bij een van de eetgelegenheden aan het strand. 

Na de lunch kun je rechtstreeks naar de stad Lindo rijden. Deze rit duurt ongeveer 34 minuten en beslaat een afstand van 26.7 km. Lindos is een stad, die versierd is met oude monumenten. Het is daarom een goed idee om de volgende twee dagen van je vakantie te wijden aan het verkennen van deze stad. Hierdoor heb je voldoende de tijd om het stadsbeeld ongehaast te bezichtigen. 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad is de Akropolis van Lindos. Daar, op de top van de heuvel Monte Smith, liggen de overblijfselen van het Hellenistische stadion dat ooit het centrum was van sportevenementen in de derde eeuw voor Christus. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een geweldig uitzicht op het witte dorp beneden, dat staat waar de oude stad Lindos was. Terwijl je de stad verkent, kun je volop genieten van diverse lokale activiteiten, zoals ezeltochten of een heerlijke duik in St. Paul’s Bay. 

Luchthaven

De internationale luchthaven van Rhodos verbindt dit prachtige eiland met de rest van de wereld. Zoals de meeste wereldklasse luchthavens, heeft de internationale luchthaven van Rhodos als doel om de behoeften van alle reizigers tegemoet te komen. Een snelle blik op hun zakelijke website verbind je met luchthavendiensten zoals bagageafhandeling, eerste hulp, een wisselkantoor en zakelijke zitkamers. Je krijgt tevens informatie over waar je kunt winkelen en dineren wanneer je op de luchthaven bent. 

Als het om je vluchtinformatie gaat, biedt het luchthavenmanagement realtime informatie over vluchtschema’s. Op deze manier weet je wanneer je zal landen of wanneer jouw toestel de stad zal verlaten. Enkele populaire bestemmingen vanuit de luchthaven van Rhodos zijn Parijs, Londen, Berlijn, New York Stad en Rome om slechts een paar te noemen. Het is ook belangrijk om enkele luchtvaartmaatschappijen te noemen die deze luchthaven aandoen. Hierbij kun je denken aan Air Mediterranean, British Airways, Danish Air Transport en nog vele anderen. 

Er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven die hun basis hebben op de luchthaven van Rhodos. Deze omvatten internationale bedrijven zoals Sixt, Budget, Hertz en Avis. Er zijn tevens Griekse autoverhuurbedrijven die werken vanafde luchthaven zoals Avance. Of je nu de voorkeur geeft aan een lokaal of internationaal autoverhuurbedrijf, zorg ervoor dat je hun algemene voorwaarden begrijpt. Controleer ook de staat van het voertuig voordat je ervoor tekent en ermee vertrekt. 

Verkeer

Terwijl je door het eiland rijdt, is het belangrijk om het verkeersnieuws te volgen. Profiteer daarbij van gratis online apps om je routes te plannen, vooral als je het eiland voor het eerst bezoekt. Het voordeel van deze apps is dat je van tevoren weet wanneer een weg is afgesloten of wanneer er een ongeval op komst is. Het andere voordeel is dat dergelijke apps je waar nodig alternatieve routes bieden. 

Het mooie van het eiland Rhodos is dat de wegen goed zijn aangelegd en dat je van probleemloze ritten zal genieten. Raak echter niet te opgewonden waardoor je op de maximale snelheid gaat rijden. Er zijn namelijk snelheidslimieten die je in acht moet nemen, zoals 40 km per uur in steden en 80 km per uur buiten de steden en dorpen. Zorg er ook voor dat je de algemene verkeersregels in acht neemt, aangezien de politie wegversperringen instelt om verkeersovertreders te pakken te krijgen. 

Probeer zeker het rijden onder invloed of het rijden zonder veiligheidsgordel te vermijden. Als er kinderen in je auto zitten, laat hen dan op de achterbank plaatsnemen. Dit bespaart je veel problemen als je de verkeerspolitie tegenkomt. Het is raadzaam voor alle bezoekers om vertrouwd te raken met de verkeersregels van Griekenland. Net zoals in Nederland rijd je hier rechts en haal je links in. Het is ook niet toegestaan om mobiele telefoons of GPS-apparaten te gebruiken tijdens het rijden. Zoals men zegt – informatie is macht en met deze kennis ben je beter in staat om de dingen goed te doen.