Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Berlijn

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Berlijn zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Berlijn mini-gids

Autoverhuur Berlijn
Autohuur Berlijn

Heb je een huurauto nodig in Berlijn? Misschien wil je je auto ophalen als je op het vliegveld aankomt? Met een huurauto hoef je je alvast geen zorgen te maken over het openbaar vervoer, omdat je tijdens je verblijf in Berlijn leuke dagtochten buiten het stadscentrum kunt maken met je eigen auto. Je kunt kiezen of je de auto liever op het vliegveld of in het stadscentrum ophaalt. 

Over Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland – en ligt aan de rivier de Spree in het noordwestelijke deel van het land. Met zijn 35 miljoen inwoners (45 miljoen inclusief de buitenwijken) is het de grootste stad van Duitsland. 

Berlijn is bovendien een afzonderlijke staat, die zich als geheel in de buurstaat Brandenburg bevindt. 

Tijdens de Koude Oorlog werd de stad in tweeën gesplitst – en het communistische Oost-Berlijn was een relatief afgesloten stad. Na de hereniging in 1990 is de toeristenstroom van de stad echter enorm toegenomen. 

Berlijn staat bekend als een stad met een rijk cultureel leven – met veel belangrijke en opwindende culturele instellingen, musea, galerieën, theaters, concertzalen en opera’s. En als het gaat om architecturale attracties, zijn je opties eindeloos. De meest bezochte attractie – en de meest bekende bezienswaardigheid in Berlijn is Brandenburger Tor (gebouwd tussen 1788 en 1791), dat terug te vinden is aan het einde van de beroemde straat Unter den Linden. Nabij vind je ook het operagebouw Staatsoper Berlin (1743), evenals de stadsbibliotheek Berlin (1774-1780). 

Naast dit alles, moeten we ook de hoog aangeschreven winkelstraat Kurfürstendamm vermelden – en de kerk Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, gelegen aan het einde van de straat, met zijn toren die verwoest werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De toren is nooit gerestaureerd en vandaag functioneert de kerk als oorlogsmonument. 

Luchthavens

Berlijn heeft twee internationale luchthavens, en de grootste daarvan is Berlijn Lufthavn – Tegel (TXL). De luchthaven ligt op 24 km (14.9 mijl) ten noordwesten van het stadscentrum. Nabij terminal E vindt u het autoverhuurcentrum waar Avis, Sixt, Hertz, Europcar, Enterprise en Terstappen hun kantoren hebben. 

Berlin Airport – Schönefeld (SFX) is op 17 km (10.5 mijl) ten zuiden van het stadscentrum. Net buiten terminal A zijn er een aantal autoverhuurbedrijven – waaronder Avis, Hertz, Sixt, Terstappen en Eurocar. 

Verkeer

Duitsland heeft een goed ontwikkeld wegennet met wegen van hoge kwaliteit en georganiseerde verkeersborden. Berlijn is omgeven door de snelweg A100, waarlangs je gemakkelijk andere steden en stedelijke gebieden kunt bereiken. Veel van de snelwegen hebben geen snelheidslimiet. Het wordt echter aanbevolen om de limiet van 130 km/u niet te overschrijden. In het stadscentrum is de snelheidslimiet meestal 50 km /u. 

Rijtip

Het is populair om met een huurauto naar de stad Potsdam te rijden, gelegen 39 km (24.2 mijl) ten zuidwesten van Berlijn. Potsdam is beroemd om zijn vele prachtige gebouwen en zowel zijn kastelen als de paleisparken staan ​​op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kasteel Sanssouci uit 1747 is het beroemdste en vroeger werd het gebruikt als zomerresidentie voor de Pruisische koninklijke familie. 

Om het beste uitzicht op Potsdam en zijn omgeving te krijgen, moet je het kasteel Belvedere bezoeken – gelegen op de heuvel Pfingstberg. Het kasteel werd gebouwd in 1863 en heeft twee observatietorens en een prachtige tuin. 

Met een huurauto in Berlijn kun je ook een dagtocht maken naar de stad Leipzig, 190 km (118 mijl) ten zuidoosten van de hoofdstad. Leipzig is een universiteitsstad met ongeveer 530.000 inwoners. In het centrum van de stad kun je het oude stadhuis uit 1557 bezoeken – waar je tevens een museum voor stedelijke geschiedenis vindt. Andere bezienswaardigheden in Leipzig zijn de Nikolai-kerk uit de jaren 1100, het 91 meter hoge monument “Folkeslagminnesmerket” – ter nagedachtenis aan de slag om Leipzig in 1813, het nieuwe stadhuis uit 1905, het museum voor kunst en ambachten, het spoorwegmuseum en het Bach-museum. De stad heeft ook een prachtige dierentuin en een botanische tuin.