Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Bologna

Bologna is een geweldige bestemming in Italië voor toeristen die willen genieten van een onvergetelijke ervaring. De stad, in het hart van de regio Emilia-Romagna, is de zevende meest bevolkte regio in Italië. Autoverhuurdiensten zijn eersteklas en een geweldige manier om de geweldige bestemmingen in de stad te ontdekken. De luchthaven en treinstations hebben verschillende agentschappen die autoverhuur aanbieden. Dit is praktisch en neemt de stress weg van het moeten pendelen naar een van de agentschappen. 

Bologna Gids

Autoverhuur Bologna
Autohuur Bologna

Vanwege de grote activiteiten die in de regio plaatsvinden, kunnen toeristen gemakkelijk overweldigd raken door alles wat er in de stad gebeurt vanaf het moment van aankomst. De stad ligt in het noordelijke deel van Italië en fungeert als een belangrijke commerciële brug voor aangrenzende regio’s. In Bologna heeft u toegang tot belangrijke industriële, agrarische, financiële en transportinfrastructuur dankzij de activiteiten van verschillende grote elektronische, mechanische en voedingsmiddelenbedrijven. Dit draagt bij aan de grote economische groei van de stad. Recente studies beweren dat Bologna de op twee na grootste groeiende economie is onder Italiaanse provincies. Grote steden in de buurt van Bologna zijn Florence, Verona en Padua. 

Hoewel de stad vrij klein is in landmassa, is het de thuisbasis van een van de grootste permanente beurzen in Europa. Dit komt deels omdat er meer dan een miljoen inwoners in de regio zijn. Bologna vertoont een zeer robuuste cultuur die zich uitstrekt over verschillende gebieden van menselijk streven. De stad staat ook bekend om zijn beroemde keuken, bereid met zuivelproducten en rijk vlees. Vanwege de open cultuur van Bologna is de muzikale traditie geëvolueerd en breidt zich uit naar internationale genres. Er zijn nogal wat andere aspecten van de cultuur die gemakkelijk merkbaar zijn in Bologna. Waaronder: 

  • Sport 
  • Optredens Kunst 

Als u Bologna nog nooit hebt bezocht en van plan bent dit te doen, kunt u overwegen om voor autoverhuur te kiezen. Dit geeft u de vrijheid om de stad beter en in uw eigen tempo te verkennen. Bovendien kunt u van de gelegenheid gebruik maken om zo vaak als u wilt te stoppen. Daarnaast heeft u volledige controle over uw privacy, vooral als u op roadtrip bent met uw gezin. Het huren van een auto is heden uiterst eenvoudig gemaakt. Zo kunt u zelfs autoverhuurbedrijven vinden in de terminal van de belangrijkste treinstations in de stad, die betaalbare huurpakketten aanbieden. 

Een belangrijk advies voor toeristen is om niet overhaast een auto te huren. Het is belangrijk om de beschikbare algemene voorwaarden, autocondities en pakketten grondig door te nemen om te begrijpen wat nodig is. U kunt ook een kleine prijsvergelijking doen om de beste deals te vinden. Als dit echter vrij moeilijk is om te doen, zijn er online boekingssites die u kunnen helpen om auto’s te huren nog voordat u op reis gaat. Dit is handiger en bespaart tijd. U kunt eenvoudig prijzen vergelijken, de beschrijving van de auto en de aangeboden pakketten bekijken. 

Op verkenning met uw huurauto

Voordat u de reis naar Bologna maakt, zult u eerst moeten weten welke plekken u wilt bezoeken. Als toevoeging zullen we u echter enkele interessante bezienswaardigheden voorstellen die u misschien wilt overwegen. De eerste is de Piazza Maggiore. Dit is een groot stadsplein (piazza) in Bologna, met een ongelooflijk landschap. Het is erg Instagrambaar. Het plein ligt in het hart van de oude stad en herbergt een aantal van de beste bezienswaardigheden van Bologna, toeristische attracties en musea. Het meest opvallende van alles is het Palazzo d’Accursio, te vinden aan de westkant van het plein. 

Daarnaast kunt u ook een korte rondleiding maken over het Piazza del Nettuno, dat algemeen bekend staat als de fontein van Neptunus. Het is een monumentale grootstedelijke fontein op het iconische plein, naast Piazza Maggiore. De fontein portretteert de maniërisme-cultuur van de Italiaanse elite in het midden van de zestiende eeuw, die nog steeds tot heel wat elites terug te voeren is, zelfs in het hedendaagse Italië. Een andere interessante site die u zou moeten overwegen, zijn de scheve torens. Dit is een bijzonder geweldige site voor toeristen verliefd op de pracht van oude architectuur. 

In Bologna zijn er een paar torens die nog alarmerender lijken te zijn dan die van Pisa vanwege hun smalle vorm. Ze zijn de meest prominente van alle middeleeuwse torens die beschikbaar zijn in Bologna. De hogere toren heet Asinelli, terwijl de tweede – die de grootste kanteling heeft – Garisenda wordt genoemd. Historisch gezien werden deze tweelingtorens gebouwd als wachttorens en toevluchtsoorden voor bescherming tijdens aanvallen. Hun lengte werd echter een statussymbool voor de adellijke families die ze bouwden. 

De Asinelli-toren heeft 498 treden en als u naar de top gaat, krijgt u een panoramisch uitzicht op Bologna. Als uw bezoek spiritueel is, kunt u Santo Stefano (St.-Stefanusbasiliek) bekijken. Santo Stefano is een basiliek die een complex van religieuze structuren belichaamt. Santo Stefano wordt lokaal de Sette Chiese genoemd, wat de zeven kerken betekent. We kunnen de culinaire expertise van de mensen in Bologna niet weglaten. Een goede plek om ondergedompeld te worden in de ervaring zijn de smalle straatjes van de Quadrilatero-gevulde kleine winkeltjes met tuinproducten, kaas, pasta en gebak. 

Luchthavens

Er zijn nogal wat luchthavens die toegankelijk zijn voor Bologna met geweldig autoverhuur. De meest populaire is de Bologna Guglielmo Marconi Luchthaven (BGA), dat 3.5 km ten noordoosten van de stad ligt. De kleine regionale luchthaven heeft twee terminals voor effectieve operaties. Het is vernoemd naar Nobelprijswinnaar Guglielmo Marconi, de uitvinder van de radio. Guglielmo Marconi is de beroemdste Bolognese. Enkele van de meest populaire vluchten vanuit Bologna Guglielmo Marconi Luchthaven zijn routes naar London, Budapest en Madrid 

Er zijn verschillende autoverhuuropties beschikbaar op BGA. Het meest voorkomende bedrijf is Autovia, een Italiaans bedrijf met activiteiten in verschillende Italiaanse provincies. Er is ook Avis-Budget, een internationaal bedrijf dat online boekingsdiensten aanbiedt en ook in verschillende landen actief is. Andere autoverhuurbedrijven die op de luchthaven bereikbaar zijn, zijn Europcar en Maggiore om er maar een paar te noemen. U vindt de verhuurbedrijven op de begane grond in de aankomsthal. 

De meeste van deze verhuurbedrijven zijn elke dag actief tussen 06:00 en 12:00 uur. Naast de vele opties die u kunt overwegen, kunt u ook kiezen voor een auto met chauffeur als u de stress van het rijden wilt vermijden. Verschillende autoverhuurbedrijven hebben echter een ander aanbod en beleid, u moet door online beoordelingen kijken om te zien welke bureaus het beste voor u werken. 

Verkeer

Bologna heeft een goed wegennetwerk dat belangrijke sites verbindt. Het ligt in het centrum van Florence, Verona, Padua, Rimini en Milaan, met toegang tot de belangrijkste wegen voor het rondreizen. Door de toenemende toestroom van toeristen in de stad wordt de weg echter steeds drukker. De stad heeft twee belangrijke Italiaanse snelwegen die het noorden en zuiden van het land met elkaar verbinden, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit de grote Italiaanse steden. 

Met een omweg van Parma naar Genua kunt u naar Milaan reizen, vervolgens Venetië en dan Brenner. U kunt ook opteren voor het zuiden door naar Rome te gaan en vandaar naar Bari, Lecce of Taranto. Bologna heeft ook een ZTL (Limited Traffic Zone) die rijactiviteiten beperkt. Er zijn beschrijvende tekens die bestuurders van deze zones waarschuwen. Toeristen moeten goed bestuderen hoe ze deze tekens kunnen herkennen en wat ze betekenen. 

Het kenteken van elk voertuig wordt in de ZTL gecontroleerd om te bevestigen of de bestuurder in aanmerking komt om in het gebied te rijden. Als het niet in aanmerking komt, krijgt de bestuurder automatisch een ticket. Als u echter van plan bent om een ZTL te bezoeken en u ook van plan bent om te rijden, zijn er beveiligde openbare parkeerplaatsen voor u. Als u zich aan de zuidkant van de heuvels bevindt, heeft Bologna een ringweg met openbare parkeerplaatsen. Als u van plan bent in een hotel te verblijven, zal het personeel u graag informeren over alles wat u moet weten.