Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Zagreb

Ben je van plan Zagreb te bezoeken? Dan kunnen autoverhuurdiensten van pas komen tijdens je reis. Ze brengen je het gemak dat nodig is om vrij te bewegen. Het is echter aangeraden om eerst de details van een autoverhuurcontract te lezen voordat je het ondertekent. Dit artikel geeft je inzicht in het huren van een auto en enkele van de beste plaatsen die je kunt bezoeken tijdens je bezoek aan de stad. 

Zagreb reisgids

Autoverhuur Zagreb
Autohuur Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. Met een oppervlakte van 641 vierkante km geeft de stad een onderkomen aan 803.900 inwoners. Het is tevens de thuisbasis van belangrijke overheidskantoren en topindustrieën in het land. Sommige van de hier ontwikkelde producten zijn cement, kleding, schoenen, etenswaren en chemicaliën, om er maar een paar te noemen. Zagreb staat ook bekend om het organiseren van grote internationale beursevenementen waarin fabrikanten uit meer dan 50 landen hun producten presenteren. 

De stad heeft een rijke geschiedenis die duidelijk te zien is aan de vele monumenten en oude architectuur die zich verspreiden over het landschap. Andere kenmerken, zoals de ondergrondse oorlogstunnels, herinneren ons eraan dat de vrijheid die Kroatiërs vandaag genieten niet op een presenteerblaadje kwam. Ook zijn er veel musea in de stad die historische items herbergen welke ons vertellen over het verleden van het land, evenals artefacten uit het oude Egypte en Griekenland

Zagreb is zeer strategisch gelegen omdat het grenst aan de Middellandse Zee, Midden-Europa en Zuidoost-Europa. Hierdoor is het een belangrijk vervoersknooppunt. Gelukkig heeft de Kroatische regering zwaar geïnvesteerd in wegen- en spoornetwerken waardoor het goederenvervoer een fluitje van een cent is geworden. Over het algemeen is de kwaliteit van het leven in deze stad hoog en lijken mensen te genieten van een gemakkelijke levensstijl waarbij ze kunst en sport omarmen. Er zijn ook veel uitgaansmogelijkheden zoals balletdansen en live muziekconcerten. 

Andere steden in Kroatië die in de buurt van Zagreb liggen, zijn Zadar en Paula. Deze steden hebben een rijke Romeinse geschiedenis en beide liggen langs de kust van de Adriatische Zee. Hun nabijheid tot Rome verklaart waarom de oude Romeinse bezetting op handen was. Beide steden beschikken over zandstranden waar je kunt ontspannen en tot rust komen tijdens je vakantie. Met de onderling verbonden transportsystemen kun je gemakkelijk van Zadar naar Ancona in Italië varen in ongeveer 6 uur. 

Op ontdekking met je huurauto

Als je een bezoek aan deze prachtige stad plant, is het raadzaam om een ​​gedetailleerde routebeschrijving te maken om je verblijf in Zagreb te maximaliseren. Voel je vrij om de rijke geschiedenis van de stad te verkennen. Begin bijvoor beeld met het Kroatische nationale theater, op slechts 5 minuten rijden van het stadscentrum. Op slechts 400 meter van het theater ligt het beroemde museum van Mimara. Andere plaatsen die je in de stad kunt bezoeken zijn de kathedraal van Zagreb en het Museum of Broken Relationships. Je kunt je stadstour beëindigen door te dineren op de terrasjes in de Tkalciceva-straat. 

Een bezoek aan Zagreb is niet volledig zonder een bezoek te brengen aan het Plitvice Lakes National Park. Hier kun je enkele van de meest unieke meren ter wereld verkennen. Deze meren zijn met elkaar verbonden door watervallen en vertonen uitzonderlijke schoonheid. Een rit naar het park duurt ongeveer 2 uur en een rondleiding duurt de hele dag. Je moet dus een volledige dag voorzien om dit UNESCO-werelderfgoed te verkennen. Het is trouwens een goed idee om een ​​gids in te huren die het park goed begrijpt. 

De watervallen van Krka bieden je een ander avontuur. Het duurt ongeveer 3.5 uur om naar Lozovac te rijden. Hier bevindt zich het nationale park Krka. Er is een camping en een hotel waar je na een wandeling in het park kunt overnachten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dezelfde dag terugkeren naar Zagreb. 

Luchthavens

Franjo Tuđman Airport Zagreb is de grootste internationale luchthaven in Kroatië en verwerkt miljoenen passagiers die naar verschillende bestemmingen over de hele wereld reizen. Enkele van de populaire plaatsen waar mensen van en naar Franjo Tuđman Airport reizen, zijn Amsterdam, Athene, Moskou, Frankfurt en Londen. Het duurt ongeveer 20 minuten om van de luchthaven naar het stadscentrum te rijden, omdat de luchthaven slechts op 14.3 km verwijderd ligt van de stad. 

Een van de beste troeven van deze luchthaven is dat deze goed georganiseerd is. Hun website geeft je alle informatie die je nodig hebt om de luchthaven te bezoeken of te verlaten. De site geeft je bijvoorbeeld een lijst met autoverhuurbedrijven die je kunnen helpen aan een voertuig te geraken van zodra je landt. 

Deze lijst bevat zowel internationale als lokale bedrijven. De internationale autoverhuurbedrijven zijn onder andere Sixt, Hertz en Europcar. Aan de andere kant heb je lokale bedrijven zoals MACK autohuur en Oryx autoverhuur. Met deze informatie kun je vooraf reserveren en de auto van je keuze selecteren. 

Verkeer

Over het algemeen zijn de wegen in Zagreb in goede staat. De meeste gebieden zijn vlak en zonder gaten. Let wel op de snelheidsbeperkingen die op verschillende wegen van toepassing zijn. Snelwegen en tweebaanswegen hebben bijvoorbeeld een snelheidslimiet van 112 km/u (70 mph). Op een rijbaan en in gebieden met straatverlichting wordt er van je verwacht dat je niet sneller rijdt dan respectievelijk 96 km/u (60 mph) en 48 km/u (30 mph). 

Hoewel de stadswegen het grootste deel van de tijd druk zijn, is het verkeer het zwaarst tijdens de spits. Dit gebeurt ’s ochtends van 7:30 uur tot 9:30 uur en’ s avonds tussen 16:30 uur en 18:30 uur. Het is aangeraden om rond te rijden met je huurauto wanneer het verkeer afneemt. Op die manier verlies je geen waardevolle tijd.