Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Den Haag

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Den Haag zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Den Haag mini-gids

Autoverhuur Den Haag
Autohuur Den Haag

Als je een stad in Nederland bezoekt, dan is het handig om een auto te huren. Tijdens je verblijf in deze stad huur je een auto om op je gemak de stad te verkennen. Op die manier ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Beeld je in hoe eeenvoudig je het uitgaansleven kunt verkennen met een huurauto. Vergeet tevens niet om een bezoek te brengen aan de vele monumenten en historische hoogtepunten in Den Haag.

Den Haag Gids

Het is de moeite waard om Den Haag in je huurauto te verkennen. De stad die officieel ‘s-Gravenhage heet, is na Amsterdam en Rotterdam namelijk de grootste stad van Nederland en is de hoofdstad van de Provincie Zuid-Holland. Het is daarom niet verbazingwekkend dat de stad, die tot de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag behoort, meer dan 500.000 inwoners telt. Deze stad trekt bovendien veel bezoekers, omdat de Nederlandse regering en het parlement hier zijn gevestigd. Daar blijft het niet bij. Er is namelijk enorm veel te doen en te bezichtigen in deze stad.

Voordat we je vertellen over de bezienswaardigheden en hoogtepunten, waar een gids je naartoe kan brengen, willen we eerst wat meer vertellen over de indeling van deze stad. Den Haag is verdeeld in acht stadsdelen. Deze stadsdelen beschikken elk over een eigen kantoor. Bij deze kantoren zijn de meeste diensten van de gemeente gehuisvest. De kantoren zorgen er bovendien voor dat de gemeente voor veel zaken gemakkelijker bereikbaar is. In 1988 zijn de stadsdelen door de gemeenteraad ingedeeld en onderverdeeld in wijken en buurten. Hieronder het aantal inwoners per stadsdeel:

  • Het Centrum telt ongeveer 100.650 inwoners
  • Laak telt zo’n 40.350 inwoners
  • Leidschenveen-Ypenburg telt ongeveer 48.200 inwoners
  • In Escamp wonen er zo’n 120.000 personen
  • Loosduinen telt ongeveer 45.865 inwoners
  • Segbroek telt zo’n 60.600 personen
  • In Scheveningen wonen er ongeveer 55.700 personen
  • Haagse Hout telt ongeveer 44.250 inwoners

Nu je weet hoeveel inwoners de verschillende stadsdelen tellen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de achtergrond van deze inwoners. Het is gebleken dat inmiddels meer dan 50% van de Den Haagse inwoners een migratieachtergrond heeft. Je vindt er zowel westerse als niet-westerse migranten. In bepaalde stadsdelen zijn er zelfs bijna alleen inwoners met een migratieachtergrond. Misschien vind je het wel leuk om een gesprekje aan te gaan met de inwoners van de verschillende stadsdelen. Zo ontmoet je mensen met verschillende achtergronden en ook met verschillende inkomens. De gemiddelde inkomens per hoofd verschillen immers per wijk.

Aan de hand van de bovenstaande informatie kun je zelf beslissen in welk stadsdeel je het liefst wil logeren. Het kan echter zijn dat je naar deze stad gaat om nieuwe ervaringen op te doen. Dan wil je waarschijnlijk je huurauto pakken en ook andere omliggende plekken bezoeken. De kans is dan groot dat je niet blijft binnen de stadsdelen van Den Haag. Dit is geen probleem. Doordat je Den Haag per auto kunt bereiken via verschillende autosnelwegen, kun je ook gemakkelijk vanuit deze stad met je huurauto naar andere steden rijden.

Verken met je huurauto

In Den Haag is er voor ieder wat wils. Dit is vooral het geval als je een huurauto hebt om de stad te verkennen. Er zijn namelijk veel attracties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden. Met een inwonersaantal van zo’n 500.000 is dat niet verbazingwekkend. Voor de vele inwoners moeten er namelijk ook leuke dingen te doen zijn zodat ze na een werkweek heerlijk kunnen ontspannen. Nu denk je misschien dat er alleen in het weekend recreatiemogelijkheden zijn. Gelukkig is dat niet zo. Je kunt bijvoorbeeld elke dag van de week de vele rijksmonumenten en oorlogsmonumenten bezichtigen.

Doordat Den Haag een oude stad is met veel historie, zijn er veel monumenten en monumentale panden te bezichtigen. Enkele herdenkingsmonumenten die belangwekkend zijn, zijn het Binnenhof en het Vredespaleis. Het Binnenhof is een gebouwencomplex, dat in het centrum van Den Haag ligt. Hier is al eeuwenlang het middelpunt van de Hollandse en Nederlandse politiek. Als je daarnaast het Vredespaleis bezoekt, dan herken je dit gebouw meteen aan de grote toren met een hoogte van 80 meter. Het silhouet is zeer kenmerkend, mede vanwege de kleine erkertorens op twee niveaus.

Als je al eenmaal de verschillende monumentale gebouwen van Den Haag bezoekt, dan is het wellicht ook leuk om een bezoekje te brengen aan de musea. Voor kunstliefhebbers zijn de musea in deze stad het hoogtepunt van hun verblijf. Dit komt doordat er bijna 20 musea zijn in de stad. Zo komt ook iedere kunstliefhebber aan zijn trekken. ZO is er bijvoorbeeld een fotomuseum is, genaamd Fotomuseum Den Haag. Heb je kinderen? Dan kun je hen vermaken door hen naar het Kinderboekenmuseum te brengen.

Personen die minder genieten van kunst en monumenten kunnen zich in Den Haag op andere manieren vermaken. Voor hen is er onder andere een indoor dierentuin, genaamd Avonturia. Velen vinden het daarnaast prettig om het Reuzenrad op de pier te bezoeken. Een andere attractie die zeer populair is, is Madurodam, ook wel bekend als het miniatuurpark op een schaal van 1 op 25. Deze attractie is ook aantrekkelijk, omdat het een beeld geeft van een Nederlandse stad en de Nederlandse samenleving. Wil je gewoon je benen strekken, dan is het fijn om te wandelen op het brede zandstrand met duinenrij.

Luchthavens

Om vanuit de luchthaven naar Den Haag te gaan, duurt niet lang. Rotterdam Airport ligt namelijk op ongeveer 20 kilometer afstand van het centrum van Den Haag. Is het voor jou goedkoper om op een andere luchthaven te landen, dan heb je die mogelijkheden ook. Vanuit luchthaven Schiphol kun je Den Haag namelijk ook gemakkelijk bereiken. Deze luchthaven ligt op slechts 40 kilometer afstand van het centrum van Den Haag. Wist je dat Schiphol de grootste luchthaven van Nederland is? En tevens één van de belangrijkste luchthavens van Europa?

Nu we je hebben verteld over de luchthavens nabij Den Haag, willen we je graag wat meer vertellen over de luchtvaartmaatschappijen die deze luchthavens aandoen. Enkele luchtvaartmaatschappijen die hun thuisbasis hebben op de luchthaven van Schiphol zijn KLM, Arkefly, Transavia en Martinair. Kijken we daarentegen naar Rotterdam Airport, dan zien we dat deze luchthaven ook wordt aangedaan door verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hierbij kun je denken aan volgende maatschappijen die hun thuisbasis hebben op de luchthaven van Schiphol: KLM en Transavia. Een andere belangrijke luchtvaartmaatschappij die Rotterdam Airport aandoet is VLM Airlines.

Aangezien je waarschijnlijk hebt besloten dat je tijdens je verblijf in Den Haag een auto wilt huren, is het handig als je weet welke mogelijkheden je op dat vlak hebt. Ben je geland op Rotterdam Airport, dan kun je een auto huren bij autoverhuurbedrijven zoals Sixt Autoverhuur, Europcar en Budget Rent A Car. Kom je aan op de Schiphol luchthaven, dan kun je kiezen voor autoverhuurbedrijven waaronder Hertz, Alamo Rent a Car en Flizzr. Op de Schiphol luchthaven zijn er ook filialen van Europcar en Sixt Autoverhuur.

Verkeer

Als je een auto hebt gehuurd op een van de bovengenoemde luchthavens, dan kun je nu zelf naar de plaats van bestemming rijden. De wegen in en rondom deze stad zijn goed onderhouden. Daarom duurt het vanaf Schiphol slechts zo’n 45 minuten, zonder files, om in Den Haag aan te komen. Je neemt namelijk vanaf de luchthaven de A4. Deze leid je direct naar Den Haag. Ben je aangekomen op de Rotterdam Airport, dan neem je de A13 naar Den Haag. Vervolgens neem je op het verkeersknooppunt Prins Clausplein de A12 richting Den Haag. Je komt dus gemakkelijk aan!

Besluit je Den Haag met je huurauto te bezichtigen, dan ga je met een gerust gevoel op stap. Men doet er in deze stad veel aan om voor verkeersveiligheid te zorgen. Zo heeft de gemeente verschillende maatregelen getroffen, namelijk 30-kilometerzones, verkeersdrempels en snelheidsdisplays. Er is zelfs een website waar je de gemeente verder kunt helpen door verkeersonveilige situaties te melden. Om de verkeersveiligheid in de woonomgeving te garanderen, is het wegennet daarom ingedeeld in doorgaande wegen, waar er 50 kilometer per uur gereden mag worden en wegen in woonwijken, waar er 30 kilometer per uur gereden mag worden.

Het is niet omdat je een auto huurt dat je je hele vakantie in de auto zal doorbrengen. Je wilt immers je auto ergens veilig achterlaten zodat je de stad rustig te voet verder kunt verkennen. Gelukkig zijn er, verspreid over de stad, parkeergarages, parkeerterreinen en autobergingen. Mocht je deze stad nog niet kennen, dan weet je misschien niet exact waar de parkeergarages, -terreinen en autobergingen liggen. Daarom is er een Parkeerapp Parkeren Den Haag. De app is handig als je een parkeervergunning hebt. Met deze app voor je telefoon kun je immers je kentekens aan- of afmelden.