Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Haarlem

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Haarlem zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Haarlem mini-gids

Autoverhuur Haarlem
Autohuur Haarlem

Het bezoeken van de stad Harleem kan een erg leuke trip zijn. Wanneer je de stad wil bezoeken is het aan te raden een auto te huren zodat je gemakkelijk en snel de stad in en uit kunt komen. Je kunt in de stad zelf bij verschillende autoverhuurbedrijven een auto huren. Dit kan veilig en snel online. Een andere plek waar je een auto kunt huren is Schiphol Airport. Hier zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd waar je een auto kunt huren.

Haarlem Gids

Haarlem is een Nederlandse stad in de provincie Noord-Holland. De stad behoort ook tot de regio Zuid-Kennemerland. En is daarbij ook een gemeente. De stad is niet een grote stad, maar behoort ook niet tot de kleinere steden in het land. Haarlem heeft circa 161.000 bewoners. Hierdoor is de stad ondanks zijn middelgrote maat wel de op twee na grootste stad in de provincie Noord-Holland. De enige stad die namelijk groter is in de provincie is Amsterdam. Ondanks dat Amsterdam groter is en de hoofdstad van Nederland is en Haarlem de hoofdstad van de provincie.

Haarlem is een stad met een grote diversiteit aan bewoners. De meeste huishoudens in de stad bestaan uit bewoners die alleen wonen. Hierbij gaat het om meer dan 40% van de bewonders van de stad. Dit komt voornamelijk doordat de stad veel faciliteiten heeft, goede woningvoorzieningen en de woningen betaalbaarder zijn in vergelijking met de woningen in andere steden in de Randstad. Daarnaast heeft de stad ook een gunstige ligging gezien het in de buurt van vele andere steden ligt. De afstand van en naar Haarlem tot de andere omliggende steden is als volgt:

  • Amsterdam = 21,9 km en is de reistijd met 32 minuten met de auto
  • Bloemendaal = 4,1 km en is de reistijd 12 minuten met de auto
  • Zandvoort = 11,6 km en is de reistijd 20 minuten met de auto

Het hele jaar door vinden er diverse evenementen plaatst in de stad. Dit zijn voornamelijk familie evenementen die door zowel jong en oud kunnen en worden bezocht. Een van deze jaarlijks terugkerende evenementen is het Bevrijdingsfestival. Er worden door het hele land Bevrijdingsfestivals georganiseerd op 5 mei, maar het festival in Haarlem is een van de grootste in het land. De stad is jaarlijks ook de standplaats van twee kermissen. Deze kermissen zijn niet erg groot in vergelijking met andere kermissen in het land, maar bevatten wel veel verschillende attracties.

Een ander jaarlijks terugkerend evenement is de Mars der Muzikanten. Dit is een groots muzikaal evenement. Een ander muzikaal evenement in Haarlem is het Houtfestival. Maar het populairste muziek evenement in de stad is Haarlem Jazz & More. Vele mensen reizen vanuit het land af naar Haarlem om hierbij aanwezig te zijn. Naast muzikale evenementen organiseerd Haarlem ook diverse sportevenementen. Een daarvan is de hardloopwedstrijd genaamd de Halve van Haarlem. Dit evenement is meerdere malen een naamswijzigings ondergaan in verband met het wegvallen van de hoofdsponser, maar heeft altijd zijn populairiteit behouden.

Ontdekken met je huurauto

In Haarlem valt er dagelijks erg veel te beleven. De stad is ook een goed alternatief wanneer je de sfeer van een grote stad wil proeven, maar niet constant omringd wil worden door grote groepen toeristen. Er zijn diverse restaurants, uitgaansgeledenheden, winkels en musea in de stad te vinden. Een van deze musea is het Corrie ten Boom Huis. Dit museum is vergelijkbaar met het Anne Frank Huis gezien hier ook mensen waren ondergedoken tijdens de oorlog. Mocht je dit museum willen bezoeken kun je er vanaf Schiphol Airport binnen 23 minuten.

Er zijn diverse restuarants die je in de stad kunt vinden. Bij het restaurant Diga kun je heerlijk Italiaans eten. Daarnaast zijn de gerechten betaalbaar dus ben je niet veel geld kwijt voor een avondje lekker uit eten. Binnen 20 minuten ben je bij restaurant Diga vanaf Schiphol Airport. Bij het restaurant India Corner kun je de Indiaanse keuken ontdekken. De menukaart staat vol met traditionele Indiaanse gerechten die vers worden gemaakt. Mocht je dus zin hebben in pittig eten kun je vanaf Schiphol Airport binnen 20 minuten bij het restaurant India Corner zijn.

Haarlem is een stad met een bruisend uitgaansleven. Er zijn dan ook vele leuke cafe’s en clubs waar je uit kunt gaan. Een van deze clubs is club Ruis. Dit is een club waar je gezellig een avondje kunt dansen en een drankje kunt drinken met je vrienden of nieuwe mensen leren kennen. Wanneer je vanaf Schiphol Airport de A9 neemt zul je binnen 23 minuten aankomen bij club Ruis.

Haarlem is een stad waar je uitgebreid kunt winkelen. De stad heeft verschillende winkels zoals de welbekende namen H&M, Zara en C&A. Naast deze bekende namen heeft de stad ook veel vintage winkels waar je vintage items voor een leuke prijs kunt scoren. Daarnaast heeft de stad ook diverse boetiekjes waar je de meer exclusievere merken kunt vinden. Binnen 23 minuten kun je in het centrum van Haarlem zijn wanneer je vanaf Schiphol Airport vertrekt. Naast het winkelen in het centrum van Haarlem zijn er ook verschillende wikelcentra waar je kunt winkelen. Deze zijn zowel open als overdekt.

Vliegveld

Gezien Haarlem in de provincie Noord-Holland ligt is het dichtsbijzijnde vliegveld Schiphol Airport. De stad ligt op minuten rijden van het vliegveld. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel van het en naar het vliegveld rijden. Doordat Schiphol Airport het grootste vliegveld van Nederland is is het ook het meest bezochte vliegveld in het land. Daarnaast vertrekken en landen er ook meer vliegtuigen van Schiphol Airport dan van de andere vliegvelden in Nederland.

Doordat Schiphol Airport een groot vliegveld is zijn er meerdere vliegtuigmaatschappijen op het vliegveld te vinden. Zo kun je hier onder andere de KLM, Transavia en TUI vinden. Daarnaast kun je ook internationale vliegtuigmaatschappijen hier aantreffen. Deze worden echter grotendeels afgehandeld door afhandelingsmaatschappijen. Dit zijn bedrijven die op vliegvelden de check-in processen, baggage afhandeling en boarding processen van een (vaak) buitenlandse maatschappij uitvoeren. Ook deze afhandelmaatschappijen kun je op Schiphol Airport vinden.

Het vliegveld Schiphol Airport heeft 3 verschillende vertrekhallen. Deze vertrekhallen kun je alle drie boven vinden. Het vliegveld biedt de bezoekers vele faciliteiten. Zo kun je onder andere ook diverse auto’s huren op het vliegveld. Wanneer je lange rijen wil ontwijken is het slim om je auto online te huren. Maar mocht je liever op het vliegveld zelf een auto huren kun je dit bij meerdere autoverhuurbedrijven doen.

Verkeer

Het verkeer in en rondom Haarlem is erg druk. Dit komt grotendeels door de ligging van de stad. De wegen rondom de randstad zijn namelijk altijd druk gezien de grote steden druk bezocht worden. Daarnaast word er veel onderhoud gepleegd aan deze snel en binnenwegen. Dit komt ook door het vele verkeer waardoor de wegen sneller slijten en veel schade oplopen. Dus worden deze wegen vaker dan gemiddeld onderhouden.

De wegen die je kunt gebruiken om de stad Haarlem te bereiken zijn zowel snelwegen als provinciale wegen. De provinciale wegen leiden je vanaf westen en zuiden de stad in. Wanneer je de snelwegen gebruikt kun je de stad via het oosten en noorden binnen rijden. Hierdoor is de stad zeer goed bereikbaar, maar is het wel extreem druk op de wegen. Hier dien je dus rekening mee te houden wanneer je naar de stad gaat.

Zoals in vele andere steden in Nederland zijn de parkeerplekken in Haarlem schaars. Vaak kun je wel parkeren op een bewaakte parkeerplaats zoals een (overdekt) parkeergarage. Dit is wel een betaalde parkeergelegenheid. Andere parkeerplekken die niet bewaakt zijn vragen vaak toch om een betaling. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt een parkeerkaartje kopen in een van de omliggende parkeerautomaten of je kunt snel en gemakkelijk via een parkeerapp betalen. Mocht je beide opties niet uitvoeren dan kun je rekenen op een boete gezien er dagelijks controles worden uitgevoerd.