Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Amsterdam

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Amsterdam zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Amsterdam mini-gids

Autoverhuur Amsterdam
Autohuur Amsterdam

Ben je op zoek naar goede aanbiedingen voor een huurauto in Amsterdam? Of je nu de huurauto op de luchthaven of in het centrum van Amsterdam wilt ophalen, je kunt er zeker van zijn dat je een auto vindt die perfect bij jou en bejehoeften past. 

Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en is de hoofdstad van het land. De stad ligt in het noordwesten van Nederland, in de provincie Noord-Holland. Amsterdam is verbonden met de oceaan via het Noordzeekanaal. Vanaf hier kun je een veerboot nemen naar Newcastle of Harwich in Groot-Brittannië. Er wonen 735.000 inwoners in het centrum van de stad, en met de buitenwijken meegerekend, wonen er in totaal 2.1 miljoen mensen in Amsterdam. 

Amsterdam staat bekend om tulpen, bier en de vele grachten. Het Rijksmuseum staat bekend om de Nederlandse meesterwerkschilderijen van onder andere Rembrandt, Van Gogh, maar ook om Gauguin en Toulouse-Lautrec. In het Stedelijk Museum vind je werken van moderne kunstenaars als Picasso, Chagall en Matisse. Amsterdam staat ook bekend om de muziekscene en het Concertgebouworkest heeft de reputatie een van de beste ter wereld te zijn. In Amsterdam vind je ook het Anne Frank Huis, waar Anne Frank en haar familie zich verstopten in de jaren 1942-44 en dat tegenwoordig een museum is. De stad heeft 7.000 historische gebouwen en een verscheidenheid aan musea, naast een dierentuin en een planetarium om enkele attracties van de stad te noemen. 

De luchthaven

Amsterdam Airport Schiphol (AMS) ligt 18 km (11.1 mijl) ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is de belangrijkste luchthaven van Nederland. Het is ook een van de drukste luchthavens in Europa. 

Veel van de toonaangevende, internationale autoverhuurbedrijven hebben hun kantoren op de luchthaven – waaronder Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt, Enterprise, Thrifty, Alamo en Dollar. 

Verkeer

Het wegennet in Nederland heeft een zeer hoge standaard en de bewegwijzering op straat is zeer goed en informatief. Veel van de snelwegen starten in Amsterdam, d.w.z. via de A1, A2, A4 en A8. 

De snelheidslimieten zijn 50 km/u in de dichtbevolkte gebieden, 100 km/u op de landwegen en 130 km/u op de snelwegen. 

De wettelijke bloed-alcohollimiet in Nederland is 0.2 promille, in tegenstelling tot andere landen waar het 0.5 of 0.8 is. 

Als je een auto huurt in Amsterdam, moet je vragen of het hotel waar je gaat verblijven parkeergelegenheid biedt voor hun gasten. De parkeertarieven in Nederland zijn vrij hoog en als je op de verkeerde plek parkeert, riskeer je een hoge boete. 

Rijtips voor de bestuurder

Amsterdam is een geweldige bestemming voor huurauto’s, met relatief korte afstanden naar andere steden en plaatsen in Nederland. Met een huurauto kun je ook naar eigen behoefte rijden en hoef je geen rekening te houden met het openbaar vervoer. 

Een rijtip is een bezoek aan de grootste en drukste zeehaven van Europa, Rotterdam, dat 74 km (45.9 mijl) ten zuidwesten van Amsterdam ligt. Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland met ongeveer 607.000 inwoners. De stad heeft een aantal interessante architectuur en de Erasmusbrug en de Kubuswoningen zijn geweldige bezienswaardigheden om te zien. Rotterdam heeft ook een dierentuin en een botanische tuin. 

Een reis naar “De hoofdstad van Europa”, Brussel in het buurland van België (210 km, 130.4 mijl) wordt ook aanbevolen. U kunt in ongeveer 2,5 uur van Amsterdam naar Brussel rijden. Brussel is de hoofdstad van België en heeft iets meer dan 1 miljoen inwoners. De stad herbergt o.a. het NAVO-hoofdkwartier, de EU-Raad, de Europese Commissie en het Europees Parlement. Een geweldig gezicht om te zien in Brussel is het centrale plein “Grote Markt”, met verschillende historische gebouwen, waaronder het stadhuis uit de jaren 1400. 

Een andere grote toeristische attractie is het miniatuurpark Mini-Europe. Hier kun je miniaturen van bekende gebouwen uit de meeste landen in Europa bezichtigen. 

Verder zijn er veel interessante steden binnen de grenzen van Nederland, goed geschikt voor daguitstappen met je huurauto.