Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Poznan

Terug in de tijd naar het begin van de Poolse beschaving? Ontdek het verleden door een auto te huren in de Poolse stad Poznan! Gelukkig zijn er diverse ophaalpunten en autoverhuurbedrijven in de stad, waardoor je eenvoudig en goedkoop in je eigen tempo kunt reizen. We hebben op deze informatieve pagina alle antwoorden op eventuele vragen over het vinden en besturen van een huurauto. 

Stadsgids Poznan

Poznan
Autohuur Poznan

Poznan ligt aan de rivier de Warta in westelijk-centraal Polen, en is een van de oudste steden van het land. Bovendien is het de 5e stad van Polen en beroemd om zijn regionale gebruiken en cultureel-historische binnenstad. Maar daarnaast is er nog genoeg anders te zien! Verder is het een van de dichtstbevolkte steden van Polen met ongeveer 538.000 inwoners, voorsteden als Janikowo, Glowna en Bogucin meegerekend. 

De stad heeft een oppervlak van 261,3 km², met de top van de Morasko-heuvel (Gora Moraska) op 157 meter als hoogste punt. Het laagste punt vind je in het Wartadal op 60 meter boven de zeespiegel. De Warta is de belangrijkste rivier die door de stad stroomt, in noordelijke richting. Kleinere rivieren zijn de Cybina, de Junikowo-beek, de Wierzbak en de Bogdanka. Badderen, zeilen, kanoën en roeien kun je op de meren Strzeszyn en Rusalka, en op de meren Kiekrz en Malta

Poznan is de administratieve hoofdstad van de provincie Groot-Polen. Tot de dag van vandaag is het een zakelijke en culturele trekpleister voor handel, technologie, onderwijs, toerisme en sport. Als onderwijscentrum biedt het onderdak aan een levendige academische scene met 130.000 studenten. Ook een van de grootste universiteiten van Polen is er gevestigd – de Adam Mickiewicz Universiteit. Tevens werd hier het eerste Poolse bisdom gesticht en kun je er terecht op een van de grootste industriebeurzen van Europa – de internationale beurs van Poznan. 

Wat Poznan ook speciaal maakt is de notering als Gamma-alfa-stad volgens Globalization and World Cities Research Network (GaWC). De kwaliteit van onderwijs, welzijn, gezondheidszorg en veiligheid scoren hoog. Menigmaal heeft de stad een prijs gewonnen vanwege de sterke merknaam. Bovendien werd het kunst- en zakencentrum van Poznan in 2012 uitgeroepen tot een van de “7 Wonderen van Polen”. Samengevat, de prestaties en rust maken van Poznan een speciale toeristenbestemming! 

Op verkenning met je huurauto

Poznan biedt talloze cullturele bezienswaardigheden en monumenten. Gelukkig liggen de meeste in het stadscentrum en doe je er nog geen half uur over om ze te bereiken. De koninklijk-keizerlijke tocht is een toeristenwandeling op 15,5 km ten oosten van de luchthaven Poznan Lawica. Je krijgt hiermee de identiteit, geschiedenis en cultuur in de belangrijkste gedeeltes van de stad te zien. Ook het kunstmatig aangelegde Maltameer op ongeveer 3 km van het stadscentrum is een populaire bestemming voor onder andere zeilers. Verder vind je er een recreatiegebied met een kunstmatige piste, een dierentuin en een treintje. 

De muurschildering van Srodka is een openbaar kunstwerk in de wijk Srodka te Poznan, op 14 km van de luchthaven Poznan Lawica. Deze fantastische weergave van Srodka in de jaren 20 van de vorige eeuw bedekt een heel gebouw en is op zeer realistische wijze geschilderd door Arleta Kolasinska. Een andere aanrader in Poznan is het interactieve erfgoedcentrum Porta Posnania, tegenover de oostoever van het eiland. Je komt er meer te weten over de bewogen geschiedenis achter het ontstaan van Polen. 

De hierboven genoemde bezienswaardigheden zijn slechts enkele van de vele in de stad. Maar waarom zou je je dagen alleen maar in Poznan slijten? Je kunt ook de auto pakken en naar Noord-Polen rijden, op 292,1 km. Dit gedeelte herbergt enkele prachtige culturele plaatsjes en steden, zoals Szymbark, Wiezyca, Chojnice en Gdansk. 

Luchthavens

Wil je Poznan via de lucht bezoeken? Dat komt goed uit, er zijn namelijk enkele burgerluchthavens rond de stad. De luchthaven Poznan-Lawica Henryk Wieniawski is een van de oudste luchthavens in Polen en ligt 5 km ten westen van het centrum. Een deel van de naam is afgeleid van het naastgelegen plaatsje Lawica, niet ver van de wijk Jezyce. Vaak wordt de luchthaven verward met de militaire luchtbasis Poznan-Krzesiny. 

Tot 2009 werd het noordelijke gedeelte gebruikt voor militaire vluchten en het zuidelijke deel voor burgerluchtvaart. De basis is van origine een Duitse keizerlijke luchtbasis. Er is een plan om het vliegveld te verplaatsen, aangezien de aanvliegroute recht over de stad gaat. De luchthaven Poznan-Lawica Henryk Wieniawski verwerkt vracht-, binnenlands en internationaal vliegverkeer. Het kan maximaal 3,5 miljoen passagiers ontvangen. 

Opvallende autoverhuurbedrijven op de luchthaven zijn: Alamo, Enterprise, Europcar, Green Motion, Keddy by Europcar en Sixt. Andere luchthavens rond de stad zijn de Aeroclub Poznan Kobylnica en Zerniki landing-Airport Biernat. Al deze vliegvelden bevinden zich in de buurt van de stad, waardoor het makkelijker is om een hotel of verblijfplaats te vinden in Poznan. 

Verkeer

De snelweg S5 is een beperkt toegankelijke weg tussen Ostroda, Grudziadz, Bydgoszcz, Poznan en Wroclaw. De ontwikkeling van de weg zit in een versnelling sinds Polen werd aangewezen als gastland voor EURO 2012. De hoop om de weg in zijn geheel af te hebben bij aanvang van het kampioenschap bleek te optimistisch. De snelweg tussen Wroclax en Poznan is echter klaar en in gebruik. Hou rekening met de snelheidslimiet en probeer niet in de problemen te komen met de ordehandhaving. 

De maximale snelheid op enkelbaanse wegen met scheidingslijn bedraagt 100 km/h, op tweebaanse wegen 120 km/h en op snelwegen 140 km/h. Betaald parkeren geldt van maandag t/m vrijdag, tussen 08:00 en 18:00 uur. Je kunt betalen bij de parkeermeter of met de app MoBilet. Plaats je parkeerkaartje achter je raam om een wielklem te voorkomen. Er is genoeg parkeerruimte bij Aleje Marcinkowkiego 52, Dominikanska 52 en Panny Marii 52.