Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Ljubljana

Ljubljana is een prachtige stad met een aantal internationale en lokale autoverhuurbedrijven. Als toerist of plaatelijke bewoner ben je verzekerd van goedkope en veilige reizen voor je roadtrip of bezoeken in de stad. De autoverhuur- en verhuurkantoren lopen helemaal van het vliegveld naar de stad. 

Ljubljana reisgids

Autoverhuur Ljubljana
Autohuur Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en is tot nu toe de grootste stad van het land. Het ligt in het centrum van Slovenië in het stroomgebied van Ljubljana, dat zich net tussen de bergen Karst en de Alpen bevindt. De hoofdstad heeft een bevolking van ongeveer 288.308 inwoners (volgens de telling van 2016), waardoor het de dichtst bevolkte stad in Slovenië is. Slovenië wordt begrensd door verschillende landen, zoals Italië op 199 km afstand, Oostenrijk op 330 km afstand, Kroatië op 455 km afstand en Hongarije op 101 km afstand. 

Sinds de onafhankelijkheid is Ljubljana het centrale punt van de Sloveense cultuur, politiek, onderwijs, economie en administratie. De stad herbergt verschillende etnische groepen zoals Slovenen die 83% van Ljubljana bezetten, gevolgd door de Serviërs, Kroaten en Bosniaks onder anderen die voornamelijk immigranten uit voormalig Joegoslavië zijn. De officiële taal die in de stad wordt gesproken, is Sloveens gevolgd door Italiaans en Hongaars. Als het gaat om religie, herbergt deze religie een groot aantal moslims en christenen, voornamelijk katholieken. 

Ljublijana is een speciale stad met een vochtig klimaat vanwege de oceanische ligging. De temperaturen variëren het hele jaar door van 12 graden tot 32 graden. Januari en juli zijn de warmste maanden, met juni en oktober als de natte maanden en januari en februari met de droogste maanden. De winter valt in vanaf december en eindigt in februari. Met deze klimaatkalender kun je probleemloos de beste maanden kiezen om de serene en prachtige stad Ljubljana te bezoeken. 

De stad Ljubljana is een vriendelijke stad met een rustige sfeer die wordt bezet door zeer gastvrije bewoners. Het is een stad vol verrassingen met mooie schilderachtige plekken en het huis van vele grotten zoals de Postojna-grot die deze stad speciaal maakt. Dit is de belangrijkste toeristische attractie in dit gebied en wordt elk jaar door miljoenen mensen bezocht. Andere aangename plaatsen om te bezoeken in de stad zijn het kasteel van Ljubljana, de Dragon Bridge en het nationale museum van Slovenië. 

Op ontdekking met je huurauto

Er zijn veel mooie en adembenemende plekken die je kunt bezoeken terwijl je in Ljubljana bent. Sommige van deze sites zijn onder meer Tivoli City Park: dit is een aantrekkelijk park en tevens het grootste park van Ljubljana met een paar opvallende gebouwen en talloze vogelsoorten. Het strekt zich uit naar het district Roznik in het westen, het district Siska in het noorden, het district Vic naar het zuiden. Dit is 5 minuten rijden met een huurauto vanuit Ljubljana, aangezien het slechts 20 minuten rijden is met een wegafstand van 26.7 km. 

De Ljubljana Zoo is een beschermd natuurpark en een thuis van meer dan honderd verschillende diersoorten en een totaal van vijfhonderd dieren. Het beslaat 20 hectare grond met wandelparken van 6.5 km. Het park ligt op 5 km afstand van de stad en is met een huurauto binnen 5 minuten te bereiken. Als je hier eenmaal bent, kun je genieten van tentoonstellingen zoals de kinderdierentuin (als je kinderen bij je hebt), Menage, incubatiehuis, natuurhotel en een plas. 

Voordat je Ljubljana verlaat, moet je het grootste kasteel “The Ljubljana Castle” bezoeken. Je kunt het al zien als je in het centrum van de stad bent, omdat het fungeert als een herkenningspunt van deze grote stad. Het kasteel ligt op 26 km afstand van de stad en op tien minuten rijden met je huurauto. 

Luchthavens

Er zijn verschillende luchthavens die je kunt gebruiken om Ljubljana te bereiken, zoals de luchthaven van Ljubljana, de enige internationale luchthaven die er is. Het is gelegen aan de noordkant van de stad met een afstand van 26 km. Het is slechts 30 minuten rijden van deze luchthaven naar de stad. Zodra je landt en zoekt naar autoverhuur, vind je agentschappen zoals Adria, Sixt en Budget die allemaal verhuren tegen vriendelijke prijzen. Zodra je je auto hebt, kun je bijvoorbeeld hotel Galleria of Austria Trend Hotel binnenrijden voor je verblijf. 

Je kunt Ljubljana bereiken via de luchthaven van Venetië, 142 km ten zuidwesten van deze stad. Het duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten om de stad te bereiken met behulp van autoverhuur van agentschappen zoals Fox rental, Hertz autoverhuur en Thrifty. Onderweg naar of van het vliegveld kun je de Basiliek van San Marco bezoeken, de beste kamer vol muurschilderingen van Europa volgens de beschrijving van Napoleon en de Rialtobrug. 

Ga naar Ljubljana via de luchthaven van Treviso, op 230 km van de stad. Zodra je op de luchthaven bent geland, huur je een auto om je naar Ljubljana te brengen, wat twee uur en 30 minuten duurt. Je zult het geluk hebben om de auto’s van Treviso car service, Hertz autoverhuur, Gold autoverhuurbedrijf en Europe car Treviso autoverhuurbedrijf te vinden. Onderweg kun je Piazza Dei Signori bezoeken voor een aantal heerlijke pizza’s en de stadsmuren en de drie belangrijkste poorten te bewonderen, waaronder Porta Altinia, Porta Santi Quaranta en Porta San Tommaso. 

Verkeer

Ljubljana heeft een kwalitief goed wegennetwerk, wat het veilig maakt voor reizen. Je zult goed gemarkeerde snelwegen vinden die verbonden zijn met andere steden en staten. Net als Europa gaan de verkeersborden en de verkeersregels hand in hand met elkaar. Tegenwoordig zijn de wegen meestal druk door de toename van het aantal auto’s in de stad. 

Er is altijd veel verkeer tijdens de spitsuren en in het weekend met zeer weinig en dure parkeerplaatsen in de stad. Wanneer de wegen echter vrij zijn en wanneer je op de snelweg rijdt, moet je je snelheid dienovereenkomstig aanpassen. In bebouwde gebieden is de snelheidslimiet 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u. Dubbele rijtuigen moeten zich houden aan 110 km/u en 130 km/u als het gaat om snelwegen.