Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Girona

Binnenkort naar Girona? Zo ja, dan is het misschien handig om een auto te huren. Met een huurauto beweeg je namelijk vrijelijk door de stad, zonder het gedoe van openbaar vervoer. Bovendien reis je in je eigen tempo en kun je stoppen op plekken die niet in je planning stonden. Er zijn diverse autoverhuurbedrijven waar je tegen een schappelijke prijs een auto kunt huren. 

Stadsgids Girona

Girona
Autohuur Girona

De stad Girona in Catalonië ligt op het punt waar de rivieren Onyar, Ter, Galligants en Güell samenvloeien. Volgens de officiële cijfers van 2019 heeft de stad 101.852 inwoners, waardoor het een belangrijke Catalaanse stad is. Bovendien is het de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt op 99 km ten noordoosten van Barcelona. Girona kent een klimaat vol uitersten – koude winters en warme zomers. Juli is de droogste maand, alhoewel de regen redelijk evenredig is verdeeld over het hele jaar. 

Girona huisvest 1 universiteit, de Universitat de Girona, die in 1991 is heropgericht. Talloze studenten uit alle windstreken hebben in de schoolbanken gezeten van de diverse campussen en gebouwen rond Girona. Verder heeft de stad een sterke economie met een stevige infrastructuur. De belangrijkste sector is transport, met een uitgebreid transport per spoor en een groot station ten westen van het historische centrum. Ook cultureel gezien is er van alles te doen in de stad, waaronder: 

  • Theater 
  • Sport (Fietsen, hockey en voetbal) 
  • Onderwijs 

Girona grenst in het westen aan Vic en zuidwesten aan Sabadell. Ten oosten ligt de Middellandse Zee, en in het noorden de Spaanse grens en het Franse departement Pyrénées-Orientales. Girona biedt toeristen diverse bezienswaardigheden. We zullen er hier een aantal aanstippen. De eerste op de lijst is de wandeling over de stadsmuur. Deze prachtige bezienswaardigheid is van origine Romeins, werd begin 9e eeuw ten tijde van Karel de Grote uitgebreid en in de 14e eeuw herbouwd. 

Terwijl je over de stadsmuur wandelt kom je regelmatig wachttorens tegen. Je kunt ze via een trap beklimmen en vanaf het uitkijkpunt genieten van het uitzicht op Girona. Sommige gedeeltes van de route zijn wat smal en kunnen moeilijk begaanbaar zijn. Met goede wandelschoenen moet dit echter geen probleem zijn. Je kunt tussendoor ook afdalen naar het straatniveau om uit te rusten in de tuinen. Een andere trekpleister is de kathedraal van Girona, die honderden jaren geleden werd gebouwd en sindsdien bezoekende toeristen versteld doet staan. 

Op verkenning met je huurauto

Nadat je een auto hebt gehuurd, is het tijd om de stad en andere locaties rond Girona te verkennen. Je kunt naar Santa Coloma de Farners rijden, op 27.8 km van Girona. Deze plaats staat bekend om zijn commercie, en verkopers komen van heinde en verre om te handelen. Verder drijft de economie op toerisme in de zomer, bosbouw en landbouwproducten. In het stadje staan verschillende gotische gebouwen uit de 9e eeuw. 

Je kunt ook Sant Martí de Llémena op 20.5 km van Girona bezoeken. Deze rustige gemeente in de streek rond Girona bestaat uit 4 dorpjes. De plaats heeft een eeuwenoude kerk die nog steeds in gebruik is. Verder is het de moeite waard om het stille plaatsje Cassà de la Selva 12.1 km ten zuiden van Girona te bezoeken. Vanaf hier kun je prima met trein of bus naar Girona of plaatsen aan de Costa Brava als Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro of Palamós. 

Met de huurauto rijd je ook zo naar Angles. Dit stadje 18.1 km ten westen van Girona is een surrealistische gemeente in de provincie. Het plaatsje telt hooguit 5000 inwoners, en was vroeger de woonplaats van de beroemde surrealistische schilder Remedios Varo Uranga. Natuurliefhebbers zullen het landschap rond het stadje kunnen waarderen. 

Op je verkenningstocht mag Figueres niet ontbreken. De stad kende talloze beroemde inwoners, waaronder de surrealistische schilder Salvador Dalí. Hij ontwierp bovendien het Teatre-Museu Gala Salvador Dalí, een museum met bovenal kunstcollecties. Ook de uitvinder van de eerste door een machine aangedreven onderzeeër komt uit deze plaats – Narcís Monturiol. De stad ligt 40.8 km ten zuiden van Girona. Naast deze beroemde burgers huisvest Figueres diverse historische gebouwen. 

Luchthavens

Girona wordt door diverse luchthavens bediend. De luchthaven Girona – Costa Brava is echter de belangrijkste luchthaven van de provincie. Sinds 1965 ontvangt het reizigers. De luchthaven ligt 12.5 km ten zuidwesten van Girona. Soms wordt de luchthaven gebruikt als alternatief voor Barcelona, hoewel het vliegveld 74 km ten noorden van het centrum van Barcelona ligt. 

Het aantal passagiers in 2018 bedroeg ongeveer 2 miljoen, hetgeen een groei van 5% betekende ten opzichte van 2017. De luchthaven bestaat uit 1 passagiersterminal met 2 verdiepingen, 33 incheckdesks en 11 boarding gates. Het is verbonden via diverse handige buslijnen. Verder kunnen passagiers een auto huren op de luchthaven. Enkele verhuurbedrijven zijn Hertz, Thrifty, Europcar, Enterprise Rent-A-Car, Firefly en Sixt. 

Bij de meeste autoverhuurbedrijven kun je online boeken, waardoor je niet fysiek aanwezig hoeft te zijn om een auto te huren. Vanaf de luchthaven vliegen mensen vooral naar Brussel, Amsterdam, Eindhoven en Birmingham. Overigens, in de buurt van Girona is nog een vliegveld, Camp de vol de Gurb. Dit is een kleine landingsbaan in Vic, een buurgemeente van Girona. Deze landingsbaan wordt echter niet voor commerciële vluchten gebruikt. 

Verkeer

Girona heeft een uitgebreid en goed onderhouden wegennet. Je reist eenvoudig van het ene naar het andere gedeelte van de stad. De maximum snelheid veschilt per wegtype en voertuig. Voertuigen als auto’s en motoren mogen maximaal 120 km/h op de snelweg, waar bussen en busjes hooguit 100 km/h mogen. Vrachtwagens en voertuigen met een aanhanger tot 750 kg moeten zich aan een maximum snelheid van 90 km/h houden. Als de aanhanger meer dan 750 kg weegt, ligt de maximum snelheid op 80 km/h. 

Op gewone wegen gelden ook maximum snelheden. Het verschil is in de meeste gevallen niet meer dan 10 km/h. Alle voertuigen dienen zich binnen de bebouwde kom aan een maximum snelheid van 50 km/h te houden. Als je door Girona rijdt, zijn er regelmatig politiecontroles op onder andere rijden onder invloed en het gebruik van veiligheidsgordels. Het doel is om bestuurders en auto’s in de beste condities op de weg te hebben. 

De stad wordt tevens doorkruist door enkele van de belangrijkste verkeersaders van het land, waaronder de AP7. In de stad zijn diverse parkeergarages, waaronder Aparcament SABA op loopafstand van het park La Devesa. Parking La Copa vind je in de buurt van de rivier de Ter. In het centrum van de stad is Parking Maragall Girona gevestigd. Houd er rekening mee dat de meeste parkeergarages in het centrum liggen. In de buitenwijken kan het lastig zijn te parkeren in een parkeergarage.