Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Cape Town

Verlang je er naar om in de voetstappen van Vasco da Gama te treden langs de Kaap de Goede Hoop? Dan is een bezoekje aan het hedendaags Kaapstad een goede keus. Net als de meeste havensteden in Afrika heeft deze stad een duistere koloniale geschiedenis dat een verrassend aangescherpte en diverse cultuur heeft verzorgd. Er zijn veel bezienswaardigheden in en om de stad, waardoor het raadzaam is van tevoren contact op te nemen met een autoverhuurbedrijf zodat je je auto op kunt halen bij aankomst. 

Kaapstad reisgids

Autoverhuur Cape Town
Autohuur Cape Town

Voordat we in detail treden, is hier wat informatie over Kaapstad. Deze geweldige stad bevindt zich op de zuidwestelijke kust van Zuid Afrika aan de Atlantische Oceaan. Kaapstad heeft ongeveer 3.740.026 inwoners. Terwijl het grootste deel hiervan inheemse Zuid Afrikanen zijn is er ook een grote mix van personen van verschillende afkomsten, vanuit de hele wereld, die een thuis hebben gevonden in de stad. Dit geeft de stad een mooie culturele mix. 

Terwijl je in Kaapstad bent, kun je mooie road trips maken en nabijgelegen steden bezoeken terwijl je het prachtige landschap bewondert. Het is een onvergetelijke ervaring om door het Zuid Afrikaanse landschap te rijden. Een goede stad om te bezoeken is Port Elizabeth. Deze stad is gelegen aan de oostkust waar de Indische oceaan aan land komt, ongeveer 748.6km (465.2 mijl) van Kaapstad af. Er zijn ontzettend veel activiteiten die je kunt ondernemen tijdens deze epische road trip. 

Bijvoorbeeld, een bezoek aan het Kogelberg Nature Reserve zal je gegarandeerd sprakeloos maken. Als je nog meer plezier wilt hebben tijdens je reis kun je met andere reisgroepen afspreken. Er zijn veel reisorganisaties die road trips organiseren. Je kunt ook kiezen voor een road trip van Kaapstad naar Durban via de Garden Route. 

Maak ook veel tussenstops om van het landschap te genieten. De golvende Afrikaanse heuvels met houten hutjes en grazende dieren geeft het platteland een prachtige sfeer. Er zijn veel dorpen onderweg waar je kunt overnachten en genieten van de heerlijke Afrikaanse keuken. Een aantal leuke activiteiten voor onderweg zijn vogels spotten en wandelen. Het is een goed idee om met vrienden of familie op reis te gaan om deze speciale momenten samen te ervaren. 

Ontdek met jouw huurauto 

Houd je van witte zandstranden? Dan moet je zeker bij Fish Hoek Beach langsgaan. Het strand is slechts 38 km (23.6 mijl) van de stad vandaan en makkelijk te bereiken met de auto. Vanaf het centrum van Kaapstad doe je er ongeveer een uur over om er te komen. Het goede nieuws is dat het een schoon, wijd en veilig strand is. Als je kinderen hebt, zullen ze er vast van genieten om in het zand te spelen. Tussen juli en november heb je trouwens de kans om walvissen te spotten in de zee. 

Als je van wijn houdt dan is het aangeraden om Stellenbosch aan je to-do-lijstje toe te voegen. De stad ligt 50 km van Kaapstad af. De stad staat bekend om alle wijngaarden in de omgeving. Er zijn natuurlijk ook andere activiteiten voor de avontuurlijke ziel. Je kunt bijvoorbeeld musea bezoeken die in het teken staan van de rijke geschiedenis van het gebied, voornamelijk tijdens de Georgische en Victoriaanse tijdperken. 

Dit zijn maar een aantal plekken die je kunt ontdekken met je huurauto, de lijst is natuurlijk oneindig lang. Je kunt bijvoorbeeld ook naar de Tafelberg rijden om een adembenemend uitzicht over de stad te hebben. Een bezoek aan Robben Island is ook erg indrukwekkend. Dit is de plek waar Nelson Mandela een aantal jaar in gevangenschap heeft doorgebracht. 

Luchthavens

Wanneer je naar Kaapstad vliegt, land je hoogstwaarschijnlijk op Cape Town International Airport. Het is het derde grootste vliegveld van Afrika en staat bekend om het grote aantal VIP-toeristen die de regio bezoeken. Het vliegveld heeft het ook makkelijk gemaakt voor bezoekers om de juiste aankomst- en vertrekinformatie te vinden. 

De website van het vliegveld bevat bijvoorbeeld uitgebreide informatie over de autoverhuur, inclusief waar je de loketten kunt vinden. Een aantal van de internationale autoverhuurbedrijven die op het vliegveld aanwezig zijn, zijn Budget en Avis. Verder zijn er ook lokale bedrijven als Thrifty Car Rental en Comet Car Rental die een uitstekende service leveren. 

Dit vliegveld verbindt Afrika met de rest van de wereld. Als internationaal vliegveld vliegen een aantal van ’s werelds grootste vliegmaatschappijen regelmatig naar dit vliegveld, zoals Emirates, Lufthansa, British Airways en KLM. Daarnaast zijn een aantal populaire bestemmingen vanaf Kaapstad onder anderen Dubai, Londen, Berlijn en Italië

Verkeer

Over het algemeen zijn de wegen in Zuid Afrika goed, maar buiten de steden zullen de wegen van iets mindere kwaliteit zijn. Als je van plan bent om op zandwegen te rijden is het aan te raden een 4×4 auto te huren. Dit maakt het een stuk comfortabeler. Het is ook belangrijk om te weten dat op sommige snelwegen tol betaald dient te worden. 

Daarom is het belangrijk om research te doen en goed voorbereid op reis te gaan. Houd je aan snelheidslimieten op snelwegen en in drukke gebieden. Wees ook op de hoogte van de spitstijden in de ochtend en avond, vooral in Kaapstad is het erg vroeg en lang druk. Het is raadzaam om buiten de spits te rijden.