Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Durban

Bent u van plan om alleen of met een groep Durban te bezoeken? Dan bent u hier aan het juiste adres voor het huren van een auto. Ons doel is om u zeer voordelige aanbiedingen en de beste prijzen aan te bieden die u nergens anders kunt krijgen! Hier heeft u een ruime keuze aan auto’s, waaronder zuinige wagens, ruime multifunctionele voertuigen en prestige auto’s. 

Durban Gids

Autoverhuur Durban
Autohuur Durban

Durban ontleent zijn naam aan het woord in Zulu “eThekwini”, dat lagune of baai betekent. Het ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika, aan de Atlantische Oceaan. Het is naast de grootste stad in de KwaZulu-Natal provincie ook de op twee na meest bevolkte stad na Kaapstad en Johannesburg. De stad beschikt over de natuurlijke Durban Harbour, de drukste haven van het land en de op drie na drukste van het zuidelijk halfrond. Bovendien is de stad na Johannesburg de belangrijkste productiezone van Zuid-Afrika. 

Durban behoort tot de topbestemmingen voor toeristen vanwege de uitgestrekte en ongerepte stranden. Ook het warme subtropische klimaat draagt bij aan de recreatieve waarden. De stad ligt binnen de grotere eThekwini gemeente, waar ook naburige steden als Umlazi, Westville en Queensville een onderdeel van zijn. De gemeente heeft een gezamenlijke bevolking van ongeveer 3.8 miljoen mensen, waaronder een groot netwerk van etnische groepen (Zoeloes, Indiërs en Britten). Door het enorme aantal mensen behoort de hele gemeente eThekwini tot de grootste in Afrika aan de kustlijn van de Indische Oceaan. 

De bevolking van Durban bestaat echter uit ongeveer 595.000 mensen. De stad is rijk aan verschillende culturele tradities en geloofsovertuigingen. Naast de Zoeloes, die de grootste culturele groep vormen, zijn er ook mensen van Indiase en Britse afkomst. Zij zijn van invloed op Durban vanwege hun religies, unieke culturen en keukens. Volgens statistische gegevens is 38% van de bevolking van de stad jonger dan 19 jaar, terwijl 68% op werkende leeftijd is. 

Op ontdekking met uw huurauto

Fugitives’ Drift Battlefields ligt op 265 kilometer afstand van Durban en is één van de meest gebruikte slagvelden uit de geschiedenis. Het biedt intrigerende slagveldscenario’s van alle Zoeloe oorlogen in het gebied, waaronder Rorke’s Drift en Isandlwana. Onder leiding van een erkende gids komt u meer te weten over de moedige Zoeloekrijgers die bij Isandlwana over het Britse leger zegevierden. U hoort tevens het populaire historische verhaal van Rorke’s Drift (een leger van 4.000 zoeloekrijgers die 139 Briste soldaten aanvielen). 

Shakaland – Zulu Cultural Centre: Op ongeveer 156 kilometer van Durban ligt Shakaland – Sulu Cultural Centre, dat een spannende Zoeloe-ervaring biedt. Hier kunt u in slechts één onvergetelijke dag alles leren over de Zoeloe cultuur! Van traditionele dansen live uitgevoerd door de lokale bevolking tot een traditionele maaltijd, deze ervaring zal u een blik geven op de culturele aspecten van de Zoeloes. Bovendien leert u de kunst en expertise van het maken van culturele hutten, pottenbakken en het brouwen van lokaal bier. 

De Umgeni Steam Railway: deze spannende bezienswaardigheid ligt op ongeveer 45 km afstand van Durban. Als u terug in de tijd wilt door aan boord te gaan van een vintage stoomtrein op één van de eerste spoorwegen van Zuid-Afrika, dan is dit de ideale manier! De omgeving wordt door allerlei soorten bezoekers gewaardeerd. Er is geen betere manier om het aantrekkelijke landschap van de regio te bewonderen, dan met de trein door de vallei van de Thousand Hills (tussen Ichanga en Kloof stations) te rijden. 

Luchthavens

Het reizen per vliegtuig van en naar Durban wordt gemakkelijk gemaakt door verschillende nabijgelegen luchthavens. Het dichtstbijzijnde vliegveld van Durban is de King Shaka International Airport – ongeveer 40 kilometer verderop. Dit vliegveld bedient zowel lokale als internationale vluchten met frequente lijnvluchten van en naar Nairobi, Duba, London, Windhoek, Mauritius, Istanbul en Gabarone. 

Een andere luchthaven die dicht bij Durban ligt is Pietermaritzburg, die de stad Pietermaritzburg en haar omgeving bedient. Het ligt op ongeveer 75 kilometer afstand van Durban en dient als handig alternatief voor de internationale luchthaven van King Shaka. 

Op beide luchthavens kunt u autoverhuurbedrijven vinden waar u tegen betaalbare prijzen een auto kunt huren. Populaire bedrijven op King shaka International Airport zijn onder andere AVIS Rent a Car, Tempest Car Hire, King Shaka Airport Car Hire en Europcar. Op Pietermaritzburg Airport vindt u autoverhuurbedrijven als AVIS Car Sales, Hertz Rent a Car, First Car Rental en Europcar. 

Verkeer

De wegen naar en van Durban zijn goed ontwikkeld, vanwege hun belangrijke ligging als toegangspoort tot Zuid-Afrika. De N3 Western Freeway gaat westwaarts en verbindt Durban met Gauteng. De N2 Outer Ring Road verbindt Durban met Mpumalanga in het noorden en de Oost-Kaap in het Zuiden. De Western Freeway is van vitaal belang voor vrachtverkeer tussen de haven en Witswatersrand. 

Gelukkig zal de meerderheid van de autoverhuurdiensten u voorzien van een GPS om u te helpen bij het navigeren. De stad beschikt tevens over ruime parkeerplaatsen zoals 85 on Field Parking, Durban Parking Services, Royal Parking, Workshop Parking, Interpark, Nicole Square Parking. De snelheidslimieten volgens de Zuid-Afrikaanse National Road Traffic Act van 1989 zijn als volgt; 120 km/u op snelwegen, 100 km/u op openbare wegen buiten de stad en 60 km/u op openbare wegen binnen de stad.