Autoverhuur Limburg

Een auto huren om Limburg te verkennen is zeker een aanrader. Met je eigen wagen kan je je lekker makkelijk en op je eigen tempo verplaatsen in en rondom deze prachtige streek. Er zijn tal van verhuurbedrijven te vinden die je al te graag een wagen zullen verhuren voor een prikje. Veel makkelijker en vooral goedkoper dan je met het openbaar vervoer te moeten verplaatsen. Wil je deze streek dus eens grondig verkennen denk dan zeker eens aan deze optie!

Gids Limburg

Limburg is een provincie dat zich op de grens tussen Nederland en België bevindt. Het is een van de 12 provincies in Nederland. De hoofdstad van Limburg is Maastricht. Op 30 november 2011 telde de provincie Limburg 1.123.478 inwoners. De naam Limburg werd voor het eerst in 1815 in gebruik genomen onder aanvoeren van koning Willem I die een lappendeken van gebiedjes – die vroeger tot het oude hertogdom Limburg behoorden – omgetoverd heeft tot de provincie die het heden ten dage geworden is. De naam werd snel en met grote fierheid door de bevolking opgenomen.

De hoofdstad van de provincie, Maastricht heeft als bruisende stad heel wat aan te bieden. Zo kan je er naast kunst en cultuur ook het nachtleven induiken of op culinair vlak van allerlei specialiteiten genieten. Ook aan natuurlijke rijkdom heeft Limburg heel wat aan te bieden en is het de plek bij uitstek om even tot rust te komen en te genieten. Er zijn tal van natuurparken in de omgeving waar je naar hartelust van de natuur kunt genieten. Limburg is dus voor zowel jong als oud een ideale bestemming.

  • Grote provincie met heel wat om te ontdekken
  • Maastricht is de hoofdstad van Limburg
  • Rijkdom aan natuur

Limburg heeft door zijn geschiedenis een heel eigen en aparte culturele samenleving opgebouwd. Dit zie je bijvoorbeeld aan de tal van verschillende dialecten die er gesproken worden. Je vindt hier trouwens nog tal van kerken en zelfs fanfares terug. Indien je je in Limburg bevindt, moet je zeker ook eens de typische en welbekende Limburgse vlaai proeven. Als een van de culinaire delicatessen van deze streek moet je deze zeker geproefd hebben! Indien je liever iets anders tot jou neemt is er uiteraard tal van keuze uit kleine of grotere restaurants.

Deze trouwens zeer gastvrije provincie is overigens zeer rustgevend dankzij het groene en glooiende landschap met hier en daar kleine gezellige dorpjes. Indien je er even tussenuit wilt, is Limburg dus zeker een optie om in het achterhoofd te houden. Naast de rust en de natuur kan je in deze streek ook tal van grote steden bezoeken, waar je een bruisend nachtleven zult terugvinden. Daarnaast zijn er tal van gezellige plekjes om een drankje te drinken of een hapje te gaan eten. Om het even waar je van houdt, in deze streek vind je voor ieder wat wils.

Verken met een huurwagen

Zoals eerder vermeld is de optie om de streek te verkennen met de eigen wagen zeker het overwegen waard. Beschik je niet over een eigen wagen of is het moeilijk om met je eigen wagen tot hier te geraken, dan zal je tal van opties vinden in en rondom Maastricht om in het bezit van een huurwagen te komen. Indien je over je eigen vervoer beschikt kan je je namelijk ontzettend makkelijk in en rondom de streek verplaatsen en de tal van bezienswaardigheden op je eigen tempo verkennen. Je geniet dan van alle vrijheid.

Het hartje van Limburg is de hoofdstad van de provincie, namelijk Maastricht. In- en rondom deze prachtige en tevens ook grote stad vindt je de meeste bezienswaardigheden die Limburg aan te bieden heeft. Binnenin de stad zijn er tal van musea die op je wachten. Van historische tentoonstellingen tot moderne kunst! Indien je het nachtleven wilt induiken neem dan zeker eens een kijkje op het Vrijhof, het grootste plein van Maastricht en omringd door tal van cafeetjes en restaurants met gezellige terrasjes om lekker in de zon te genieten of een onvergetelijke avond te beleven.

Daarnaast kun je in Limburg in Thermae 2000 ook baden in genezend water of lekker genieten van de sauna of een heuse beauty behandeling. Vervolgens is er ook de gemeente Valkenburg aan de Geul, klein maar tal van bezienswaardigheden die iedereen zullen bekoren. Je kan er zo nog het kasteel bezoeken of de oude mijnen en grotten die hier nog steeds intact zijn gebleven. Naast dit alles bevinden er zich bovendien ook twee attractieparken.

In Zuid-Limburg kan je trouwens ook heerlijk genieten van het heuvelachtige landschap. Om die reden trekt deze regio vele wandelaars en fietsers aan. Ook wijnliefhebbers kunnen hier de tal van wijngaarden bezoeken en zelfs hier en daar eens proeven. Natuurliefhebbers zullen hier dus zeker hun hart verliezen! Kom dus even tot rust voor je terug de stad intrekt met al die mensen en het lawaai. Zo kan je er terug met volle moed en boordevol energie terug tegenaan. Kortweg, Limburg zal je absoluut niet teleurstellen. Ga het zelf ontdekken en geniet met volle teugen.

Luchthavens

Rondom de provincie Limburg vindt je eigenlijk tal van luchthavens. Vliegen naar Limburg zal dus zeker geen probleem vormen. Een van de grotere luchthavens van Nederland bevindt zich zelfs in Maastricht. Je kan je van hieruit makkelijk verplaatsen naar je hotel of B&B door middel van het openbaar vervoer, taxi of zelfs shuttl- diensten die je graag naar naar elke bestemming in Nederlands zullen brengen. Uiteraardis ook een huurauto een optie!

Een huurauto is uiteraard nog steeds makkelijker en bovendien misschien zelfs veel goedkoper, omdat je over je eigen vervoer beschikt. Indien je met het vliegtuig toekomt zijn er tal van opties om zowel op of rondom de luchthaven een eigen wagen te huren bij een van de vele verhuurmaatschappijen. Zo kan je je in alle rust en met alle gemak van de luchthaven naar je bestemming verplaatsen. Zeker het overwegen waard dus!

Een van de vele verhuurmaatschappijen is het wereldbekende auto verhuurmaatschappij Sixt. Meer informatie vind je hier : https://www.sixt.nl/huurautos/nederland/limburg-nl. Daarnaast is er ook het eerder lokale Adrem autoverhuurbedrijf : https://adremlimburg.nl/goedkoop-huren/auto-huren/. Vervolgens zijn er nog tal van bedrijven die je maar al te graag zullen bijstaan en je zo de beste service en meest competitieve prijs zullen aanbieden. Je hoeft niet te zoeken, er zijn tal van mogelijkheden voor het huren van je eigen wagen.

Verkeer

Met een van de beste wegennetwerken in Europa is rijden op de Nederlands wegen ontzettend aangenaam. Zo zal je je makkelijk naar al je bestemmingen in en rondom Limburg kunnen verplaatsen. Dankzij de duidelijke wegmarkeringen zal je de weg zeker niet kwijt raken en kan je je zelfs zonder GPS systeem makkelijk doorheen de prachtige omgeving verplaatsen. Stop gerust ook eens even om van het uitzicht te genieten.

Op de website van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB (https://www.anwb.nl/) kan je overigens ook allerhande verkeersinformatie opvragen van files tot controles en wegwerkzaamheden. Je kan hier tevens ook zelf op voorhand je route plannen om zo vlot je tocht door de provincie in te zetten. De snelheidslimiet op de Nederlandse autosnelwegen is gelimiteerd tot 130 km/u. Buiten de bebouwde kom is deze 80 km/u en binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u.

Parkeren in de provincie Limburg is sterk afhankelijk van stad tot stad. Sommige steden beschikken over bepaalde parkeerzones met een variabel tarief. In Maastricht kan je tevens ook gebruik maken van parkeergarages en de Park en Walk terreinen die zich op loopafstand van het centrum bevinden. Op de website van Centrum parkeren (https://www.centrumparkeren.nl) kan je alle tarieven en regelgeving omtrent parkeren in eender welke stad in Nederland raadplegen. Twijfel er dus zeker niet aan om deze wondermooie provincie met de wagen te bezoeken en te genieten van de rust en de Limburgse cultuur.