Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Venetie

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Venetie zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Venetie mini-gids

Autoverhuur Venetie
Autohuur Venetie

Ben je op zoek naar een goede huurauto in Venetië? Of je nu op vakantie gaat of op zakenreis, je kunt zowel tijd als geld besparen door je huurauto ruim van tevoren te boeken. Een populaire optie om te overwegen is om je auto op te halen op de luchthaven van Venetië. De auto staat klaar als je aankomt! 

Over Venetië

Venetië is de hoofdstad van de regio Veneto. De stad werd gesticht in 421 na Christus. De stad ligt aan de kust van de Adriatische Zee, in Noord-Italië. Venetië is in de eerste plaats, vanwege de vele grachten in het oude stadscentrum, een ​​van de populairste toeristische bestemmingen van Europa. Bij aankomst voelt het alsof je terug in de tijd bent gereisd naar de 17e-eeuwse renaissance. 

Venetië heeft een bevolking van ongeveer 265.000 inwoners (2014). Piazza San Marco is een zeer populaire attractie, ook bekend als het San Marcoplein. Hier vind je ook het prachtige Dogenpaleis. De stad is ook de thuisbasis van een aantal musea en kunstinstellingen, zoals de beroemde Galleria dell’Accademica. 

De stad heeft ook een aantal architectonische bezienswaardigheden. Alleen al langs Canal Grande vind je meer dan 200 paleizen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. Hier kun je ook de Ponte di Rialto vinden. De beroemde brug werd gebouwd in 1551 en is de oudste brug van Canal Grande. 

Luchthavens

Er bevinden zich twee luchthavens in Venetië. De luchthaven Marco Polo (VCE) is de belangrijkste luchthaven en ligt 8 km ten noorden van de stad. Als je vervoer nodig hebt, kun je vanaf het vliegveld op een bus stappen en deze brengt je naar het treinstation van Venetië. Je kunt ook met de boot naar het stadscentrum reizen, vanaf het dok van de luchthaven. Op de luchthaven zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven te vinden, zoals Avis, Europcar, Easycar, Budget, Hertz, Sixt, Thrifty, Targa Rent, Italië met de auto en Travelcar. 

Sommige budgetmaatschappijen hebben ervoor gekozen om te vliegen vanaf de kleinere en goedkopere luchthaven van Treviso (TSF), die 20 km ten noorden van Venetië ligt. De luchthaven is met de trein in 30 minuten verbonden en je kunt ook hier autoverhuurbedrijven vinden zoals Europcar, Maggiore, Auto Europa, Avis en Hertz. 

Verkeer

Het Italiaanse wegennet is goed ontwikkeld en de meeste grotere steden zijn met elkaar verbonden via snelwegen. Sommige hiervan zijn tolwegen. De meeste van deze snelwegen hebben een hoge standaard en worden in het Italiaans “Autostrada” genoemd. Merk echter op dat sommige landwegen smal en bochtig kunnen zijn. 

De Italiaanse snelheidslimieten zijn ingesteld op 50 km/u (30 mph) in bebouwde gebieden, 90 km/u (55 mph) op landwegen en 100-130 km/u (60-80 mph) op de snelwegen. 

De alcohollimiet in het bloed in Italië is 0.05 promille, vergeleken met 0.02 promille in Nederland

Verschillende Italiaanse steden verbieden het rijden in de historische stadscentra, bekend als “Zona Trafico Limitado” (ZTL). Een reeks camera’s bewaakt deze gebieden. Bij binnenkomst wordt je auto gefotografeerd, vervolgens wordt een boete verstuurd naar je huisadres via het autoverhuurbedrijf. 

Venetië is over het algemeen een stad voor voetgangers en gondels. Grote parkeergarages kun je buiten het stadscentrum vinden. Sommige hotels bieden echter wel parkeergelegenheid voor hun gasten. 

Rijtips voor de chauffeur

Met een huurauto heb je de vrijheid om het gebied buiten het centrum van Venetië op eigen houtje en in je eigen tijd te verkennen. Op die manier kun je meer van Noord-Italië zien. 

Bijvoorbeeld, misschien wil je de charmante stad Treviso bezoeken, 32 km ten noorden van Venetië. Treviso heeft een bevolking van ongeveer 83.000 (2013) en is een provinciale hoofdstad. De stad is de thuisbasis van het hoofdkantoor van het beroemde modemerk Benetton. 

Treviso heeft ook een aantal bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, zoals de oude stad met goed bewaarde 16e-eeuwse stadsmuren, een 12e-eeuwse kathedraal en de San Francesco-kerk, die werd gebouwd in de 13e eeuw. Een bezoek aan het historische museum, Museo di Santa Caterina, wordt ook sterk aanbevolen. 

Verder kun je ook rijden naar de stad Padua, die 39 km (24 mijl) ten westen van Venetië ligt. Padua is een van de oudste steden van Italië, met een bevolking van ongeveer 210.000 (2014). Een van de belangrijkste attracties van de stad is de prachtige Sint-Antoniusbasiliek. Gebouwd in de 14e eeuw, herbergt de kathedraal kunstwerken van de beroemde renaissance beeldhouwer Donatello. 

Padua heeft ook een botanische tuin, opgericht in 1545, waarvan wordt gezegd dat het de oudste van Europa is.