Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Zadar

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Zadar zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Zadar mini-gids

Autoverhuur Zadar
Autohuur Zadar

Heb je besloten je vakantie door te brengen in de prachtige Kroatische stad Zadar? Misschien ben je ook van plan om tijdens je verblijf een auto te huren, zodat je meer van de Dalmatische kust kunt verkennen? Er zijn veel mooie plekken om te zien buiten Zadar en op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het openbaar vervoer. Het wordt aanbevolen om je auto ruim van tevoren te boeken, omdat de beste aanbiedingen erg populair zijn. 

Algemene informatie over Zadar

Zadar is een havenstad die centraal in Kroatië ligt, ongeveer 200 km ten zuidwesten van de hoofdstad van het land, Zagreb. De stad is prachtig gelegen aan de Adriatische Zee, met een bevolking van ongeveer 75.000 inwoners. Het grootste toeristische gebied, met prachtige stranden, hotels, restaurants en winkels, ligt in de buurt van het stadscentrum. 

De oude binnenstad van Zadar ligt op een schiereiland, omringd door een stadsmuur. Dit is een autovrij gebied, waar je de rooms-katholieke kathedraal van St. Anastasia kunt vinden, gebouwd in de 13e eeuw, de 13e-eeuwse St. Mary’s Church en de 9e-eeuwse kerk van St. Donatus. 

Andere bezienswaardigheden in Zadar zijn een kunstmuseum, een archeologisch museum, verschillende parken en het 16e-eeuwse Volksplein, waar je een aantal mooie gebouwen kunt bezichtigen. Een bezoek aan de haven van de stad laat je zowel het Monument to the Sun als het Zeeorgel ervaren, dat zeegolven gebruikt om muziek te maken. 

Luchthaven

Zadar Airport (ZAD) is een internationale luchthaven op 12 km (7.5 mijl) ten zuidoosten van het stadscentrum. Het verwerkt jaarlijks 495.000 passagiers (2014). Tijdens de zomer neemt het aantal chartervluchten toe. 

Een aantal autoverhuurbedrijven zijn te vinden op de luchthaven, waaronder Lulic, Fleet, Filipovic, Avia, Hertz, Air, Sixt, National, Uni, Europcar en Alamo. 

Verkeer

Kroatië heeft een goed ontwikkeld wegennet en de snelweg A-1 verbindt Zagreb in het noorden met Split in het zuiden. Het netwerk van snelwegen passeert Zadar en wordt zuidwaarts uitgebreid naar Dubrovnik. Deze tolwegen zijn goed onderhouden en van hoog niveau. 

De snelheidsbeperkingen in Kroatië zijn 60 km/u (35 mph) in bebouwde gebieden, 100 km/u (60 mph) op autowegen en 130 km/u (80 mph) op snelwegen. Sommige landelijke wegen zijn smal en bochtig. 

De alcohollimiet in het bloed in Kroatië is 0.5 promille, vergeleken met 0.2 in Nederland

De rijstijl van het land is veel agressiever dan in Nederland, en in de grote steden is er veel verkeer en lange files tijdens de spits. 

Als je met je huurauto in Zadar aankomt, is het raadzaam om je hotel van tevoren te vragen of zij parkeergelegenheid voor hun gasten aanbieden of niet. Zo niet, dan zijn er parkeergarages in het stadscentrum. In de oude stad zijn weinig parkeerplaatsen beschikbaar en het wordt aanbevolen om de parkeerplaats net buiten de oude stadsmuur te gebruiken. 

Rijtips

Een huurauto hebben terwijl je in Zadar bent, geeft je de mogelijkheid om de regio op eigen houtje met de auto te verkennen. De prachtige Dalmatische kust strekt zich uit ten zuiden van Zadar tot Dubrovnik. Langs de kust vind je vele pittoreske vissersdorpjes. 

Het is absoluut een aanrader om naar het eiland Vir te rijden, 28 km ten noorden van Zadar. Het eiland is via een brug verbonden met het vasteland en is een populaire toeristische bestemming in de zomer. Hier vind je prachtige stranden, wandelroutes, kliffen en kleine baaien langs de kustlijn. Ongeveer 3000 mensen wonen op het eiland. Bovendien heeft het een grote selectie aan cafés, restaurants en winkels. 

In de inham Kozjak op het eiland kun je het oude 18e-eeuwse kasteel Kastelina bewonderen. Vir heeft ook verschillende oude kerken, evenals een vuurtoren uit 1881. 

Onderweg naar of van Vir kun je een stop maken in het kleine stadje Nin, ongeveer 17 km ten noorden van Zadar. Hier vind je de kerk van het Heilige Kruis, een belangrijke toeristische attractie die werd gebouwd in de 9e eeuw. Het staat bekend als ’s werelds kleinste kathedraal. 

We bevelen je ook een roadtrip naar het Plitvice Nationaal Park aan, dat ongeveer 118 km ten noordoosten van Zadar ligt. Plitvice wordt beschouwd als een van de mooiste nationale parken in Europa en het gebied bestaat uit prachtige groene en turquoise meren, hoge bergen, bossen en watervallen. Het nationale park heeft ook veel wilde dieren, waaronder heel wat vogels. Het gebied biedt ook verschillende wandelroutes om uit te kiezen. Deze routes zijn goed onderhouden en sommige zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij de hoofdingang is er een café en een souvenirwinkel.