Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Arnhem

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Arnhem zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Arnhem mini-gids

Autoverhuur Arnhem
Autohuur Arnhem

Bezoek je binnenkort Arnhem en wil je de omgeving comfortabel en op je gemak verkennen? Huur dan een auto. Met een huurauto kan je immers ook de nabijgelegen steden en natuur ontdekken. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven die je tegen een aantrekkelijke prijs voorzien van de beste auto voor jouw reiswensen. Het aanbod sluit aan op alle mogelijke eisen voor wat betreft de grootte en extra voorzieningen. Daarnaast zijn de auto’s op diverse plekken af te halen en te retourneren.

Arnhem Gids

In het Gelderse Arnhem wonen er ongeveer 160.000 inwoners. Dwars door de stad loopt de rivier de Rijn. Deze verdeelt de stad in een noordelijk en zuidelijk deel. Arnhem ligt daarnaast aan de IJssel, de Nederrijn en de Sint-Jansbeek. De gemeente is prachtig en natuurrijke. Dit komt doordat deze grenst aan een van de grootste natuurreservaten van Nederland, Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Vanuit Arnhem zijn nabijgelegen steden zoals Nijmegen, Veenendaal, Wageningen en Apeldoorn makkelijk te bereiken. Arnhem is de perfecte bestemming om zowel cultuur te snuiven als een frisse neus te halen op de Veluwse heide.

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. Deze stad wordt in de Arnhemse tongval geen Arnhem genoemd, maar Èrnem. Het dialect waar we hier naar verwijzen, namelijk het Èrnems, wijkt sterk af van andere dialecten in Zuid-Gelderland. Nu vraag je je misschien af hoe het komt dat dit dialect zoveel afwijkt. Dat heeft namelijk te maken met de Haagse invloeden. Er trokken namelijk in de tweede helft van de achttiende eeuw rijke Hagenaars naar buitenhuizen in de bossen rondom Arnhem. De lokale Arnhemse bevolking nam het Haagse accent vervolgens over, omdat het accent status verschafte.

  • Arnhem is een stad en gemeente en is de hoofdstad van de provincie Gelderland.
  • Op 1 januari 2019 telde deze stad 159.265 inwoners.
  • Internationaal staat deze stad bekend om de Slag om Arnhem.

Daar je hebt gelezen dat de stad bijna 160.000 inwoners telt, wil je misschien weten hoe dit aantal is onderverdeeld. Daarbij is het handig dat we je vertellen over de achtergronden van deze inwoners. Het grootste deel van de Arnhemse bevolking is afkomstig uit Nederland. Hier gaat het om meer dan de helft van de bevolking. Echter, zo’n 17.800 inwoners hebben een westerse migratieachtergrond. In de stad ontmoet je zelfs inwoners met een Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse migratieachtergrond. De overige inwoners hebben een niet-westerse migratieachtergrond. Tijdens je verblijf ontmoet je dus vast wel interessante personen.

Het is fijn te weten dat Arnhem fungeert als het centrum van technologie en energie. Dit is niet verbazingwekkend, omdat er voelbare innovatieve bedrijvigheid en creatief talent aanwezig is in dit gebied. Als je in deze stad logeert, merk je bovendien al gauw dat de stad profiteert van haar gunstige ligging. Arnhem ligt immers tussen het Ruhrgebied en de hoofdstad. Daarnaast heeft deze stad een gunstige ligging op routes tussen Noord-Zuid-Nederland en West-Oost-Nederland. Hij is tevens slechts 4 en een half uur verwijderd van Duitsland (via de A44). Deze factoren hebben ertoe bijgedragen dat Arnhem zich heeft ontwikkeld als handelsregio.

Verken Arnhem en omgeving met een huurauto

In en nabij Arnhem is er veel te beleven en te bezichtigen. Vooral geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog komen in deze stad goed aan hun trekken. Dit is het gevolg van de Slag om Arnhem en de Operatie Market Garden. Wist je dat er verschillende films, documentaires, exposities en zelfs computergames zijn verschenen over deze gebeurtenissen? Ook musea in deze stad trekken veel personen. Daarom is het wellicht prettig om het bekendste museum over De Slag te bezoeken. Dit museum heet het Airborne Museum en is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag.

Behalve de rijke geschiedenis trekt ook de rijke cultuur op topniveau bezoekers aan. Het is daarom begrijpelijk waarom dit gebied zich profileert als de culturele hoofdstad van het oosten. In de stad is er voor cultuurliefhebbers veel te beleven. Zo telt de stad verschillende theaters. Het belangrijkste theater van de stad is het Stadstheater Arnhem. Men gebruikt dit theater als schouwburg en concertzaal. Er zijn ook andere interessante theaters die je tijdens je verblijf kunt bezoeken. Als je er al eenmaal bent, dan zijn de 2 theaterfestivals Hoogte 80 en Sonsbeek Theatre Avenue ook een bezoekje waard.

Nadat je de hoogstandjes die naar het verleden verwijzen hebt bezichtigd en je op cultureel vlak bent uitgekeken, verlang je er wellicht naar om een beetje uit te gaan. Gelukkig is Arnhem een bekende uitgaansstad. Zo hebben de Korenmarkt, die op ongeveer 2 kilometer van het Stadstheater Arnhem ligt, en Varkensstraat een centrale ligging. Je komt daar prachtige grand cafés tegen, maar ook discotheken, grote terrassen en clubs. Tijdens de zomermaanden kun je de Rijnkade (1,1 kilometer van het Stadstheater) bezoeken. Daar zijn er in de zomermaanden prachtige terrassen. Bij diverse andere pleintjes kun je terecht voor lekker eten.

We hebben het zojuist gehad over het lekkere eten van Arnhem. Als je de lokale restaurants bezoekt, geniet je van de culinaire hoogstandjes. Er is bovendien een lokale lekkernij, die zeker het proberen waard is. Deze lekkernij is verbonden met de naam Arnhem, maar is ook buiten de stad bekend. We verwijzen hier naar de lekkernij “de Arnhemse meisjes”. Deze snacks zijn ovale hardgebakken koekjes van bladerdeeg. De koekjes zijn royaal bestrooid met suiker. Voor het eerst werden deze lekkernijen gebakken in 1829 door een Arnhemse bakker. Roald Dahl, de bekende auteur vond deze snacks enorm lekker!

Luchthavens

We hebben je verteld dat Arnhem een gunstige ligging heeft. Om deze reden bruist de stad. De gunstige ligging heeft er tevens voor gezorgd dat de stad beschikt over meerdere luchthavens. Zo vind je in Arnhem het Vliegveld Terlet, De Gelderse zweefvliegclub, Arnhem en Airport Eindhoven. Je kunt deze stad dus gemakkelijk bereiken, ongeacht waar je vandaan komt. Ook is het dankzij de vele luchthavens gemakkelijk om vanuit Arnhem andere plekken te verkennen. Voor het verkennen van verdere plekken is vliegen wellicht handig. Echter, als je plekken in de omgeving wil bezoeken, dan pak je gerust je huurauto.

Ben je geland op Vliegveld Terlet, dan hoef je niet ver te gaan om een auto te huren. Op zo’n 12 kilometer van dit vliegveld zijn er namelijk verschillende autoverhuurbedrijven. Hierbij kun je denken aan bedrijven zoals Hertz en Basis Autoverhuur Arnhem. Hoogstwaarschijnlijk zal je vliegtuig niet landen bij De Gelderse zweefvliegclub. Dit is namelijk een hobbyisten club. We raden je toch aan om een bezoekje te brengen aan deze club. Je kunt daar namelijk informatie verkrijgen om zelf te gaan zweefvliegen. Vanuit Airport Eindhoven kun je wel meteen een auto huren. Daarvoor kun je terecht bij Sixt of Europcar.

We hebben de bovengenoemde autoverhuurbedrijven niet zomaar als voorbeeld aangehaald. Deze bedrijven zorgen namelijk voor een prettige huurervaring op het gebied van auto’s. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Hertz en Sixt, dan zie je dat er bij hen geen sprake is van verborgen extra’s die betaald moeten worden. Ook Basis Autoverhuur Arnhem stelt niet teleur. Het is namelijk hun missie om je te ontzorgen, onthaasten en comfortabel te laten reizen, eventueel naar plekken waar je nooit eerder bent geweest. Een voordeel van Europcar is bovendien dat je de huurauto bij elke Nederlandse stadsvestiging kunt inleveren.

Verkeer

Nadat je hebt gelezen dat Arnhem een centrale ligging heeft, heb je waarschijnlijk reeds geconcludeerd dat er veel verbindingswegen door en langs deze stad lopen. Deze conclusie is correct. Vanwege de centrale ligging in oostelijk Nederland is deze stad namelijk een knooppunt voor verkeer via onder andere de weg, het water en ook het spoor. Door en langs Arnhem lopen er daarom verschillende provinciale en rijkswegen. Rond de binnenstad is er een Centrumring, met een lengte van 3,3 kilometer. Houd er rekening mee dat deze centrumring gedeeltelijk eenrichtingsverkeer kent tegen de klok in.

Vanwege de vele verbindingswegen is Arnhem het perfecte uitgangspunt om met je huurauto ook andere plekken te verkennen. Zo kun je via de A- en N-wegen rond Arnhem verschillende plekken bereiken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je via de N325 naar Knooppunt Velperbroek kunt gaan. Dit is een reis van ongeveer 15 kilometer. Er zijn tevens handige A-wegen die je naar spannende plekken brengen. De A325 brengt je zo naar Nijmegen, een rit van 24,3 kilometer. Daarnaast kun je gerust kiezen voor de A12, die je naar Den Haag, de Duitse grens brengt.

Nadat je de omgeving nabij of binnen Arnhem hebt verkend, wil je misschien bepaalde plekken van dichtbij bezichtigen. Dan is het handig om je huurauto ergens te parkeren en vervolgens te voet verder te gaan. Je kunt op die manier gemakkelijk ergens relaxen en bijvoorbeeld iets lekkers eten of drinken. Gelukkig is er in deze stad gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid. Zo heb je de mogelijkheid om op straat te parkeren, maar je kunt je huurauto ook achterlaten bij een parkeergarage. Het ligt aan jou om na te gaan waar voor jou het handigst en voordeligst is om te parkeren.