Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Eindhoven

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Eindhoven zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Eindhoven mini-gids

Autoverhuur Eindhoven
Autohuur Eindhoven

Als je van plan bent op vakantie te gaan naar Eindhoven, dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar een huurauto. Zo verplaats je je eenvoudig door de stad. Gelukkig is het vinden van een huurauto gemakkelijk. Er worden immers vrijwel overal auto’s verhuurd. Er zijn bijvoorbeeld verhuurbedrijven dichtbij het vliegveld. Iets verder een auto huren is ook mogelijk. Dergelijke verhuurbedrijven kun je gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt zelfs een auto online huren.

Eindhoven Gids

Als je van plan bent Eindhoven te bezoeken, dan wil je waarschijnlijk meer over deze stad weten. Een gids kan deze informatie verschaffen, maar het is ook goed om zelf onderzoek te doen. De stad en gemeente liggen in het zuiden van Nederland en in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Hoewel de stad voor 1920 slechts 6.500 inwoners telde, is dit aantal na de annexatie drastisch toegenomen. Daarbij nam ook het oppervlakte van de stad toe. Volgens de telling van januari 2019 telde Eindhoven op dat moment maar liefst 231.642 inwoners op een grondgebied van 88,84 km².

Nu je weet waar Eindhoven ligt en hoeveel inwoners de stad ongeveer telt, is het handig als je ook weet hoe deze bevolking is onderverdeeld. In 2019 werd geconstateerd dat zo’n 64% van de Eindhovense bevolking autochtoon is. Daarnaast woonden er 21,3% niet-westerse allochtonen in de stad. De rest van de bevolking, oftewel 14,8% van de bevolking was in 2019 Westers allochtoon. Je ontmoet dus zeer interessante personen van vrijwel overal van de wereld als je de stad en gemeente bezoekt. De onderverdeling van de niet-westerse allochtonen is als volgt:

  • Turken
  • Antillianen
  • Surinamers
  • Arubanen
  • Marokkanen

Als je een echte avonturier bent, kun je tijdens je verblijf in Eindhoven ook andere omliggende steden bezoeken. Klinkt dit als een goed idee, dan is het verstandig om een auto te huren. Zo kun je gemakkelijk andere omliggende steden bezoeken zoals Helmond. Misschien vind je het ook spannend om Tilburg of Weert te bezoeken. Helmond ligt in het noordoosten van Eindhoven. De andere twee steden die we genoemd hebben liggen respectievelijk in het noordwesten en zuidoosten van Eindhoven. Maak je verblijf in Eindhoven dus extra spannend door ook de omliggende steden te bezoeken.

We hebben je verteld over enkele omliggende steden die je kunt bezoeken wanneer je in Eindhoven bent. Wat je echter nog niet weet, is dat deze stad een vrij centrale ligging heeft. Hierdoor kun je ook de grotere steden gemakkelijk bereiken vanuit Eindhoven. We verwijzen bovendien niet alleen naar zijn ligging binnen Nederland, maar ook de ligging binnen Europa. Vanuit Eindhoven duurt het namelijk slechts 1,5 uur om naar Antwerpen en Amsterdam te gaan. Daarnaast kun je zelfs Düsseldorf of Londen binnen slechts anderhalf uur bereiken. Er is in en rondom Eindhoven voor ieder wat wils.

Ontdek allerlei plekken met je huurauto

Je bent intussen op de hoogte van de plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Eindhoven. Je hoeft echter tijdens je verblijf deze stad niet eens te verlaten. Er valt immers enorm veel te doen. De markt van deze stad is bijvoorbeeld centraal gelegen. Daar kom je voornamelijk grand cafés en grote terrassen tegen. Ga je echter wat meer naar het zuiden van deze stad, dan vind je het Stratumseind. Velen kenmerken dit als de langste caféstraat van Nederland. Je vindt daar meer dan vijftig aaneengesloten kroegen, (dans)cafés en discotheken. Hier geniet je dus op elk moment van de dag.

Als je meer het type bent dat rustig een goede film bekijkt, dan kom je in Eindhoven ook aan je trekken. Er is bij het station op het Stationsplein namelijk ook een bioscoop. Pak dus maar vast je popcorn en drank en geniet van de voorstelling. We hebben je dus het een en ander verteld over het uitgaansleven in Eindhoven. Zoals je hebt gezien, is er werkelijk voor iedereen iets leuks te doen in deze stad. Hoewel het uitgaansleven voor velen aantrekkelijk is, zijn er ook personen die genieten van architectuur. Ook op dat vlak stelt Eindhoven niet teleur.

Ga maar na dat Eindhoven meer dan 140 rijksmonumenten telt. Je kunt dus gedurende een langere tijd in de stad logeren en toch niet verveeld raken van alle pracht. Een groot deel van de rijksmonumenten zijn zelfs historische bouwwerken. Vergeet dus niet om je camera mee te nemen wanneer je in de stad bent. Je zal namelijk veel van de mooie rijksmonumenten willen vastleggen. Het is ook fijn te weten dat het gebied de Bergen nog in zijn oude staat verkeerd. Er zijn echter ook andere plekken in de stad waar je bezienswaardige historische panden kunt bezoeken.

Personen die architectuur bewonderen, vinden het vaak ook leuk om elementen uit de geschiedenis te bezichtigen. Er zijn daarom enorm veel monumenten die je kunt bezoeken. Verschillende plekken in Eindhoven, zijn beschermd stadsgezicht. Deze plekken zijn aanraders om te bezichtigen tijdens je verblijf in Eindhoven. Zo kun je Philipsdorp bezoeken, Villapark Tongelre en ook Het Witte Dorp. In de stad kun je ook rijks-, gemeentelijke en oorlogsmonumenten bezichtigen. Het voelt dus aan alsof je een wandeling maakt in het verleden. En nu je toch op wandel bent, raden we je ook aan om de parken en plantsoenen te bezoeken.

Luchthaven

Eindhoven Airport oftewel De Vliegbasis Eindhoven wordt in de volksmond ook wel Welschap genoemd. Deze luchthaven ligt in het westen van Eindhoven, tussen Best en Veldhoven. Als je op deze luchthaven bent aangekomen, kun je terecht bij verschillende autoverhuurbedrijven. We vertellen je over 2 van deze verhuurbedrijven. Beide bedrijven liggen aan de Luchthavenweg. Het ene bedrijf heet Sixt en het andere bedrijf heet Europcar. Hieronder meer over de diensten die zij bieden.

Laten we het eerst hebben over Sixt. Dit bedrijf heeft een vestiging op de luchthaven van Eindhoven. Daar kun je in een handomdraai een auto huren. Je zal versteld staan van de beschikbare auto’s. Het bedrijf heeft immers een zeer volledig assortiment auto’s voor je klaarstaan. Bovendien kun je ongeacht je budget bij dit autoverhuurbedrijf terecht. Er is voor elk budget een auto beschikbaar. Je bepaalt dus zelf of je een kleinere stads- of gezinsauto of juist een luxe zakelijke auto wil huren. Hierbij zijn de voorwaarden en huurovereenkomst glashelder. Je komt dus niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Nadat je hebt gezien welke voordelen een auto huren bij Sixt met zich meebrengt, wil je deze voordelen waarschijnlijk vergelijken met de voordelen van Europcar. Eén van de voordelen is dat er is gezorgd voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast brengt regelmatig reizen voordelen met zich mee. Zo is er een loyaliteitsprogramma die ervoor zorgt dat je in aanmerking kunt komen voor beloningen. De medewerkers zijn tevens vriendelijk en helpen je graag om de perfecte auto uit te kiezen. Het maakt niet uit naar welk type auto je op zoek bent.

Verkeer

De verkeerssituatie in Eindhoven is goed georganiseerd. Je kunt hierdoor gemakkelijk je bestemming bereiken. Rondom deze stad zijn er maar liefst zes autosnelwegen, namelijk A2, A50, A58, A67, A270 en N69. Op de hoofdrijbanen, de A-banen, is de maximaal toegestane snelheid 120 kilometer per uur. Rij je op een van de parallelrijbanen, oftewel de N-banen, dan mag je maximaal 80 kilometer per uur rijden. In woonwijken mag men nu tussen de 30 en 50 kilometer per uur rijden.

Wanneer je Eindhoven bezoekt, wil je op een gemakkelijke manier op je bestemming aankomen. Daarom heb je een auto gehuurd. Echter, als je ergens bent aangekomen, wil je ook veilig parkeren. In het centrum is er een parkeergarage, waar je je auto veilig kunt achterlaten terwijl je vervolgens te voet verder gaat. Als bezoeker van deze stad kun je bovendien in het weekend gratis gebruikmaken van de tijdelijke P+R Eindhoven Zuid parkeerplaats. Mocht je aan de westzijde van Eindhoven zijn, dan parkeer je bij P+R Meerhoven maximaal € 3,50 per dag.

De bovengenoemde informatie is van essentieel belang voor personen die een auto huren tijdens hun verblijf in Eindhoven. Mocht je echter een dagje de stad op een andere manier willen verkennen, dan heb je die mogelijkheid ook. Er zijn namelijk twee treinstations in deze stad. Desgewenst pak je ook de bus. De stads- en streekbussen in Eindhoven zijn van Hermes, maar je kunt ook kiezen voor enkele streekbussen van Arriva. Of je nou met het openbaar vervoer of met je huurauto op stap gaat, je geniet van een prettige rit. De wegen in Eindhoven zijn immers goed onderhouden.