Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Tilburg

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Tilburg zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Tilburg mini-gids

Autoverhuur Tilburg
Autohuur Tilburg

Ben je van plan binnenkort een bezoek te brengen aan Tilburg? Een huurauto komt dan erg goed van pas. Met een huurauto kun je namelijk gemakkelijk en snel de mooiste en leukste plekken van de stad ontdekken. In de stad kun je diverse auto’s huren bij de verschillende autobedrijven. Je kunt ook direct een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven op Einhoven Airport waarmee je in minder dan een half uur de Noord-Brabantse stad kunt binnen rijden.

Gids Tilburg

Tilburg is een stad die in het zuiden van Nederland ligt. De stad behoort tot de provincie Noord-Brabant. Qua grootte is de stad de op 1 na grootste van de provincie na Eindhoven. Naast het zijn van een stad is Tilburg ook een gemeente. De gemeente Tilburg bestaat uit de stad Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot. Udenhout en Berkel-Enshot zijn beide kleine dorpen waardoor de stad Tilburg de grootste is van zijn gemeente. De stad Tilburg heeft een hoog bewonersaantal van circa 197.000 mensen. Wanneer je de bewoners van de gemeente Tilburg hierbij optelt kom je uit op circa 217.260 bewoners.

Naast het feit dat Tilburg veel bewoners heeft is het ook een zeer multicuturele stad. Je treft dan ook diverse nationaliteiten aan in de stad. In de provincie Noord-Brabant is Eindhoven de enige stad met een grotere diversiteit aan bewoners dan Tilburg. In cijfers komt dit neer op ruim 60.000 bewoners die geen autochtone achtergrond hebben. Dit is een percentage van 27%. Dit zorgt voor veel diversiteit in de winkels, eettentjes en evenementen in de stad. Ondanks de grote diversiteit aan bewoners is Tilburg een vrij rustige stad. Naast de autochtone bewoners zijn de meest voorkomende bevolkingsgroepen in de stad:

Een keer per jaar is er de Tilburgse kermis. Deze kermis is de grootste kermis van België, Nederland en Luxemburg. Bovendien beslaat de kermis qua oppervlakte de gehele binnenstad van Tilburg. De kermis duurt 10 dagen waar er naast de welbekende kermis attracties ook andere activiteiten worden georganiseerd. Naast de reguliere kermis is er ook de welbekende roze maandag op de kermis. Dit is een dag waarop de LGBTQ gemeenschap in het zonnetje wordt gezet. De kermis kleurt dan ook roze en daarnaast zijn er extra feesten die op en rondom het kermisterrein worden gegeven.

Zoals de andere Brabantste dorpen en steden viert ook Tilburg Carnaval. Wanneer de Carnavalsperiode van start gaat neemt de stad een andere naam aan en heet het voor de gehele periode Kruikenstad. In deze periode zijn er veel verschillende activiteiten voor jong en oud. Een van de grootste evenementen is de optocht. Deze is erg geliefd en populair bij zowel de inwoners van Tilburg als die uit andere steden. Carnaval in Tilburg is dan ook een drukbezocht evenement waarbij je niet alleen de bewoners van Tilburg tegenkomt, maar ook bewoners uit het gehele land.

Ontdekken met je huurauto

Tilburg is een stad met een rijk cultureel erfgoed en ligt op 34,7 km van Eindhoven. De stad heeft een bruisend uitgaansleven, veel restaurants, leuke winkels en verschillende musea. Een van deze musea is De Pont – een museum waar moderne kunst centraal staat. Het museum heeft enkele vaste tentoonstellingen en wisselende tentoonstellingen het hele jaar door. Vanuit Eindhoven doe je er 40 km over om aan het museum te komen. Een ander museum in Tilburg is het Natuurmuseum Brabant. Hier staan het landschap en de natuur van Brabant centraal. Hier doe je 35,3 km om er vanuit Eindhoven te geraken.

Naast de diverse musea in Tilburg heeft de stad ook veel plekken waar je lekker kunt eten. Bij Eethuis Twintig kun je genieten van een heerlijk kop je thee. Ben je een liefhebber van vis? Dan geniet je van het beste van de zee in restaurant Visserij. Zij hebben een menukaart gevuld met alle soorten vis. Zowel Eethuis Twintig als Visserij kun je vinden op een afstand van 38,7 km vanuit Eindhoven. In het centrum van Tilburg vind je ook restaurant De Burgerij. Hier kun je genieten van een bourgondische maaltijd.

Tilburg heeft veel leuke cafeetjes waar je een gezellige avond kunt doorbrengen. Zo kun je onder andere bij Cafe Polly Maggoo een lekker drankje benutten. Het café heeft ook nog een terras waar je buiten kunt zitten. Mocht je hier op een maandagavond komen, dan kun je onder het genot van een drankje ook deelnemen aan de pubquiz dat het café organiseerd. Met de auto ben je na 35,6 km rijden aan het cafe als je de A58 neemt vanaf Eindhoven Airport.

In Tilburg kun je ook een hele dag winkelen zonder je te hoeven vervelen. De stad heeft namelijk veel winkels in het centrum. De bekendere winkels zoals de H&M, de Zara en de Primark kun je er allemaal vinden. Naast deze grote winkelketens kun je hier ook kleinere en onbekende lokale winkels en boetiekjes vinden. Mocht je liever in een wat rustige omgeving willen winkelen, dan kun je een bezoek brengen aan het overdekte winkelcentrumWagnerplein. Het Wagnerplein ligt op 37,3 km van Eindhoven. Vanuit Tilburg kun je ‘s-Hertogenbosch (23,9 km), Breda (29,1 km) of Turnhout (33 km) in België bezoeken.

Luchthavens

Wil je naar Tilburg reizen? Dan heb je de optie om te landen op Schiphol Airport, Maastricht Airport en Eindhoven. Als het om de afstand gaat, dan is Eindhoven Airport het meest gunstig gelegen in dit geval, gezien dit vliegveld op 29,7 km afstand ligt van Tilburg. Deze afstand leg je af via de A58 in 21 minuten. Maastricht Airport ligt op 113 km afstand en Schiphol Airport op 118 km afstand van Tilburg.

Doordat Tilburg en Einhoven Airport in dezelfde provincie liggen is de afstand niet groot. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel met een huurauto van het vliegveld naar de stad rijden. Een huurauto kun je voordat je op het vliegveld aankomt online huren bij een van de autoverhuurbedrijven op Eindhoven Airport. Mocht je liever persoonlijk aan de balie je auto huren dan is dit ook mogelijk, alhoewel de keuze beperkt kan zijn tijdens topmomenten.

De autoverhuurbedrijven op Eindhoven Airport zijn beperkt, maar je hebt nog steeds de keuze uit vijf verschillende bedrijven. Dit zijn echter wel bekende autoverhuurbedrijven die ook op andere vliegvelden auto’s verhuren. Hierdoor hebben deze bedrijven een goede reputatie en ben je gegarandeerd van een veilige en betrouwbare huurauto. Zo kun je een auto huren bij Sixt, Avis, Europcar, Hertz of Enterprise. Deze autoverhuurbedrijven verhuren verschillende soorten auto’s waardoor er altijd een auto naar jouw smaak tussen zit.

Verkeer

De bereikbaarheid van Tilburg is niet erg goed gezien er maar een snelweg direct toegang geeft tot de stad. Dit is de snelweg A58. Op deze weg mag je maximaal 130 kilometer per uur rijden. Hierdoor kun je wel gas geven, maar is de kans dat je in een file terecht komt alsnog erg groot. De binnenwegen nemen is een optie om de stad binnen te komen als je grote files wilt vermijden.

Er zijn in de afgelopen jaren wel diverse werkzaamheden geweest aan de wegen rondom Tilburg. Dit om de stad makkelijker en sneller bereikbaar te maken. De werkzaamheden hebben deels geholpen en sommige delen van de stad (voornamelijk het noorden) is nu beter bereikbaar. In de komende jaren zullen er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd om de verbinding naar en van de stad nog beter te maken.

De gemeente is jaren geleden begonnen met het investeren in fietspaden in Tilburg. Hierdoor zijn er vele fietspaden waardoor je als automobilist geen extreme drukte van fietsers ervaart op de Tilburgse wegen. Naast het investeren in fietspaden is er ook geïnvesteerd in de autowegen. Deze zijn dan ook vrijwel allemaal in zeer goed staat wat het rijden door de stad aangenaam maakt. In Tilburg zijn er niet veel vrije parkeergelegenheden, maar er worden wel diverse parkeerplekken aangeboden. Zo zijn er diverse openbare parkeerplaatsen en overdeke parkeergarages. Deze parkings kan je gebruiken tegen een kleine vergoeding.