Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Utrecht

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Utrecht zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Utrecht mini-gids

Autoverhuur Utrecht
Autohuur Utrecht

Wanneer je in Nederland bent en een bezoek wil brengen aan Utrecht zijn er verschilende opties om mee te reizen. Wanneer je ervoor kiest om met een auto te reizen kun je snel en gemakkelijk een auto huren bij een autoverhuurbedrijf. Er zijn veel plekken waar je vooraf online een auto kunt huren met als afhaalplaats Schiphol Airport. Maar je kunt ook bij aankomst een auto huren op het vliegveld of bij een van de andere verhuurbedrijven in de omgeving.

Gids Utrecht

Utrecht is een van de grote steden in Nederland. De stad is gevestigd in de gelijknamige provincie. En is tevens ook de hoofdstad van de provincie Utrecht. Utrecht ligt op een centrale plek waardoor deze goed te bereiken is vanuit het hele land. Waarbij de reisafstand nooit langer dan 2 uur is. Dit is een van de redenen waarom de stad zo populair is. Utrecht heeft verschillende randgemeenten die om de stad heen liggen. Dit zijn onder andere Bunnik, Nieuwegein, Ijselstein, Houten en De Bilt. De originele bewoners van Utrecht wijken dan ook vaak uit naar deze randgemeenten.

Door de centrale ligging van Utrecht en de goed aangeschreven hogescholen en universiteit is de stad populair bij studenten.Studenten vanuit het hele land verhuizen dan ook massaal naar Utrecht om hier te studeren. Hierdoor is er een groot tekort aan studentenkamers en studentenhuizen in de stad. Dit weerhoudt de studenten er niet van om naar de stad te verhuizen. Ook internationale studenten komen naar de stad om te studeren. Hierdoor mag Utrecht met trots een van de grootste studentensteden in Nederland genoemd worden. Enkele bekende en populaire hogescholen en universiteiten in Utrecht zijn:

  • Hogeschool Utrecht
  • Marnix Academie
  • Hogeschool Tio
  • Universiteit Utrecht

Naast de vele studenten die in Utrecht wonen, is de stad ook een echte multiculturele stad. Een derde van de inwoners van Utrecht heeft namelijk een migratieachtergrond. In een grote stad als Utrecht telt dit voor een groot deel van de inwoners. De grootste groep inwoners in Utrecht met een migratieachtergrond is van Marokaanse afkomst. Daarnaast wonen er onder andere ook inwoners die voornamelijk afkomstig zijn uit Turkije, Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. Dit zorgt ervoor dat Utrecht een echte smeltkroes is van verschillende culturen die samenkomen in de stad.

Bovendien is Utrecht erg milieubewust en wil de stad ook graag zijn steentje bijdragen aan het verbeteren hiervan. Hierdoor worden er steeds meer milieubewustere keuzes gemaakt. Een van deze keuzes is om over te stappen op duurzame energie. Door geleidelijk meer duurzame energie op te wekken en duurzame energie te promoten aan zijn inwoners, wil Utrecht energie besparen. Op deze manier zal er na verloop van tijd geen aardgas meer nodig zijn en kan de gehele stad aardgas vrij door het leven gaan – wat ervoor zal zorgen dat Utrecht een groene stad zal zijn.

Ontdekken met je huurauto

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Utrecht die je met de auto kunt bereiken. Zo kun je een bezoek brengen aan de bekende Dom kerk. Deze kerk kun je vinden in het midden van het centrum van Utrecht. Indien je de kerk wil bezoeken kun je beter parkeren in een van de nabij gelegen parkeergarages. Als je vanaf Schiphol Airport met de auto naar de Dom kerk gaat ben je ongeveer 38 minuten onderweg als je de A2 neemt. Dit staat gelijk aan 49,7 km vanaf het vliegveld naar de Dom kerk.

Als je meer van winkelen houdt dan is Hoog Catharijne de ideale plek om te bezoeken. Het (overdekte) winkelgebied grenst aan het centrale treinstation van Utrecht, maar is ook met de auto gemakkelijk en snel te bereiken. Je kunt hier diverse winkels vinden. Zowel nationale als internationale kledingwinkels, eettentjes, elektronica-zaken en boetiekjes. Om Hoog Catharijne te bereiken met de auto vanaf Schiphol Airport is het aangeraden om de A2 te nemen. Het neemt 34 minuten in beslag om de 48,2 km af te leggen die nodig is om bij Hoog Catharijne te komen.

Mocht je meer houden van markten dan kun je ook een bezoek brengen aan een van de vele markten die de stad rijk is. De bekendste Utrechtse markt is de Lapjesmarkt. Hier kun je gezellig een ochtend lang struinen over de markt en verschillende items tegen lage prijzen scoren. De markt is er echter alleen op zaterdagen te vinden. Dus houdt hier rekening mee in je planning. Via de A2 ben je er het snelst vanaf Schiphol Airport en doe je er ongeveer 36 minuten over.

Wanneer je lekker wilt eten in Utrecht en ook wilt genieten van deze mooie stad ben je bij WT Urban Kitchen aan het juiste adres. WT Urban Kitchen biedt je de mogelijkheid om te genieten van een privé-diner of een lunch/diner tussen de andere gasten. Hierbij beschikt het restaurant over 3 etages waardoor je uitkijkt over de gehele stad en dit onder het genot van een hapje en een drankje. De ideale plek om lekker te genieten van al het moois en lekkers dat Utrecht te bieden heeft. Vanaf Schiphol Airport ben je in 35 minuten bij het restaurant.

Vliegveld

Schiphol Airport is een vliegveld nabij Utrecht. Dit vliegveld is goed te bereiken van en naar Utrecht. Met de auto ben je in ongeveer 30 minuten op Schiphol vanuit Utrecht en andersom. Schiphol Airport is een populair vliegveld en het grootste vliegveld in Nederland. Hierbij is Schiphol ook de op 3 na meest bezochte vliegvelden in Europa. Vanuit Schiphol vliegen veel mensen naar Frankrijk en Londen. Zij stappen dan vaak over op Schiphol om bij hun eindbestemming te komen.

Andere bestemmingen die erg populair zijn vanaf Schiphol Airport zijn Curacao, Spanje en Dubai. Door de populariteit van Schiphol Airport is het altijd druk op het vliegveld. Hierdoor heeft het vliegveld in de afgelopen jaren enkele verbouwingen ondergaan om te kunnen voldoen aan de toenemende stroom nationale en internationale reizigers. Het vliegveld zou in de komende jaren nog meer willen uitbreiden, maar de buurtbewoners van het vliegveld denken hier anders over.

Wanneer je op Schiphol Airport bent, kun je bij verschillende autobedrijven een auto huren. Je vindt de grotere en bekendere autoverhuurbedrijven in de grote centrale hal. Een van de bekendere autoverhuurbedrijven die je hier kunt vinden is Sixt. Dit is een autoverhuurbedrijf dat erg populair is onder de mensen die een auto willen huren aan een degelijke prijs op het vliegveld. Zij bieden verschillende soorten auto’s voor ieders budget.

Verkeer

Utrecht ligt in een druk gebied. Er is dan ook veel verkeer in de omgeving en de wegen zijn altijd druk. Het is dan ook aan te raden om vroeg te vertrekken indien je de snelweg dient op te gaan. Op de Nederlandse snelwegen is het toegestaan om 130 kilometer per uur te rijden. Wanneer je harder rijdt, bestaat de kans dat je een flinke geldboete in je brievenbus ontvangt en mogelijk zelfs je rijbewijs moet inleveren.

De wegen in en rondom Utrecht zijn erg goed onderhouden. Dit komt doordat de overheid en de stad veel belastinggeld hierin investeren. Hierdoor kun je veilig en snel op de Utrechtse wegen rijden. Grote gaten, putten en een slecht wegdek zul je dan ook niet snel aantreffen. En mocht dit het geval zijn dan zullen deze snel worden gerepareerd. Dit zorgt ervoor dat de Utrechtse wegen een van de beste wegen in Europa zijn.

In Utrecht zijn er diverse pakeergelegenheden. Maar ondanks dat er meerdere parkeergelegenheden zijn kan het nog altijd moeilijk zijn om een parkeerplek te vinden. Er zijn plekken waar je gratis kunt parkeren, maar om deze te bemachtigen dien je snel te zijn en veel geluk te hebben. Anders ben je genoodzaakt om te betalen voor een parkeerplek. Dit kan op een onverdekte parkeerplaats zijn of in een overdekte (en bewaakte) parkeergarage. Wanneer je snel en eenvoudig wil betalen voor een pakeerplek kun je door de gehele stad betalen via de mobiele parkeerapps.