Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Orlando

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Orlando zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Orlando mini-gids

Autoverhuur Orlando
Autohuur Orlando

Heb je een huurauto nodig in Orlando? Het is een populaire keuze, omdat het hierdoor makkelijker is om de vele amusement- en themaparken in de omgeving te verkennen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun huurauto ruim van tevoren te boeken en op te halen op de luchthaven. Door prijzen van huurauto’s in Orlando van verschillende instanties te vergelijken, zul je ongetwijfeld een fantastisch aanbod vinden. 

Algemene informatie over Orlando

Orlando is centraal gelegen in de Amerikaanse staat Florida, met een bevolking van ongeveer 250.000 inwoners. Het grootstedelijk gebied heeft echter een bevolking van 2.2 miljoen inwoners (2012). 

Orlando ligt in Orange County, tussen de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. De stad staat bekend om zijn vele amusement- en themaparken en wordt vaak “de entertainment hoofdstad van de wereld” genoemd. Net buiten het stadscentrum vind je Walt Disney World, Seaworld Adventure Park, Universal Studios, Island of Adventure, ’s werelds grootste waterpark Wet’n Wild, evenals Gatorland, waar je alligators van dichtbij kunt bewonderen. 

Er zijn ook een aantal mooie golfbanen in de omgeving. 

Orlando staat ook bekend als een conventie- en conferentiestad. Het stadscentrum is bezaaid met wolkenkrabbers. Het hoogste gebouw is het SunTrust Center van 439 voet lang. 

Orlando is ook de thuisbasis van de kunstmusea Cornell Fine Arts Museum en Orlando Museum of Art, evenals het wetenschapsmuseum, het spoorwegmuseum en een provinciaal museum met historische tentoonstellingen. 

De stad biedt ook geweldige winkelmogelijkheden, met winkels en winkelcentra, evenals vele parken en groene ruimtes. 

Luchthaven

De belangrijkste luchthaven, Orlando International Airport (MCO), ligt 20 km ten zuidoosten van het stadscentrum en verwerkt jaarlijks 35.7 miljoen passagiers (2014). Bij de luchthaventerminals A en B vind je een aantal autoverhuurbedrijven, waaronder Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Firefly, National en Thrifty. 

Verkeer

De Verenigde Staten hebben een goed ontwikkeld netwerk van snelwegen en landwegen met de juiste bewegwijzering. Interstate Highways zijn snelwegen tussen staten en maken deel uit van de National Highways. De rijstijl van het land is comfortabel. 

De snelheidslimieten in de V.S. worden door elke staat ingesteld. De meeste snelwegen hebben een snelheidslimiet tussen 100 en 120 km/u. 

Ook de verkeersregels in de V.S. worden door elke staat bepaald, maar zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland. 

De alcohollimiet in het bloed in de V.S. is 0.8 promille, wat vier keer hoger is dan in Nederland

Sommige snelwegen zijn tolwegen, dus vergeet niet om muntstukken mee te nemen als je eropuit trekt. 

Mocht je onderweg door de politie aan de kant worden gezet, blijf dan kalm en houd je handen duidelijk zichtbaar op het stuur. 

Houd er ook rekening mee dat er in de grotere steden vaak veel verkeer is, vooral tijdens de spits. 

Rijtips

Een huurauto in Orlando biedt je een uitstekende gelegenheid om de regio te verkennen zonder dat je je zorgen moet maken over het openbaar vervoer als je een van de amusement- of themaparken wilt bezoeken. 

De snelweg Interstate 4 loopt door Orlando en strekt zich uit van Tampa naar Daytona Beach. 

Als je naar de Atlantische kust wilt rijden om te zwemmen, zijn er prachtige stranden te vinden in Cocoa Beach, 96 km ten zuidoosten van Orlando. Op het strand is de Cocoa Beach Pier, waar je restaurants, pubs en cadeauwinkels kunt vinden. 

Mocht je het zonnen, zwemmen en het strandleven van Cocoa Beach wat beu worden, dan bevindt het Kennedy Space Center zich slechts op 40 km ten noorden. Dit lucht- en ruimtevaartcentrum is eigendom van NASA en was de lanceerplaats van de Apollo 11 in 1969. Het Kennedy Space Center heeft een bezoekerscentrum met tentoonstellingen uit de ruimtevaartgeschiedenis, IMAX-bioscopen en nog veel meer.