Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Helsinki

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Helsinki zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Helsinki mini-gids

Autoverhuur Helsinki
Autohuur Helsinki

Ga je op vakantie of zakenreis naar Helsinki? Helsinki is een populaire bestemming voor huurauto’s en veel mensen halen de auto liever op als ze op de luchthaven aankomen. Met een huurauto in Helsinki heb je geweldige mogelijkheden om meer van de regio buiten het stadscentrum te zien en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. 

Door de prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken, vind je de goedkoopste huurauto in Helsinki. 

Algemene informatie over Helsinki

Helsinki werd opgericht in 1550 door de Zweedse koning Gustav Vasa, en daarom wordt de Zweedse naam Helsingfors nog steeds gebruikt samen met de Finse naam. De stad is de hoofdstad van Finland en ligt in het uiterste zuiden van de Finse Golf. Het heeft ongeveer 620.000 inwoners (2014). 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de kathedraal van Helsinki, gebouwd in neoklassieke stijl uit 1840. Het ligt aan het Senaatsplein, in een gebied dat vaak het “Empire center” van Helsinki wordt genoemd. Een andere kerk die de aandacht trekt, is de orthodoxe Uspenski-kathedraal uit 1868. Het wordt gekenmerkt door de Russische invloed die in delen van de geschiedenis van Finland zeer aanwezig was. 

Ook bevat de Finse hoofdstad verschillende prachtige gebouwen in de modernistische stijl. Een van de meest opmerkelijke is ontworpen door de beroemde architect Alvar Aalto: Finlandia Hall (1971) en House of Culture (1958), beide belangrijke instellingen die verband houden met het rijke culturele leven van de stad. 

Op een paar eilanden buiten het havengebied van Helsinki ligt het zeefort Sveaborg (Fins: Suomenlinna), waarvan de bouw begon in het midden van de 18e eeuw. Tegenwoordig is het een museum. De Finse Marine Academie is daar ook gestationeerd. 

Op een ander eiland ten zuiden van het stadscentrum, genaamd Högholmen, bevindt zich de dierentuin van Helsinki (Korkeasaaren eläintarha). Grote katten zijn de specialiteit. Het eiland Högholmen is verbonden met het vasteland en het recreatie-eiland Blåbärslandet (Fins: Mastikkamaa) via bruggen. 

Luchthaven

De internationale luchthaven Helsinki Vantaa Airport (HEL) ligt op 20 km (12 mijl) ten noorden van het stadscentrum, met jaarlijks 15 miljoen passagiers (2014). Het is de belangrijkste luchthaven van Finland. 

Tussen terminal 1 en 2 vind je de loketten van verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt. 

Verkeer

Finland heeft een goed ontwikkeld wegennet van een goede kwaliteit. De verkeersregels en rijstijl verschillen niet veel van Nederland. De snelheidslimieten in Finland zijn 50 km/u (31 mph) op landwegen en 120 km/u (75 mph) op snelwegen. 

Je hoeft geen tol te betalen op de Finse snelwegen. De limiet voor rijden onder invloed is 0.5 promille, vergeleken met 0.2 in Nederland

Vanuit Helsinki is er een snelwegverbinding naar verschillende andere steden in Finland, zodat je gemakkelijk en snel andere bestemmingen kunt bezoeken. 

Het kan soms moeilijk zijn om een ​​gratis parkeerplaats in het centrum van Helsinki te vinden, en de parkeerplaatsen zijn vaak vrij duur. Verschillende hotels in het centrum bieden ondertussen parkeerplaatsen aan hun gasten. 

Rijtips

Met een huurauto in Helsinki kun je geweldige dagtrips maken in de regio buiten de hoofdstad, helemaal op je eigen tempo. 

Een tip is een roadtrip naar het Nationaal Park Nuuksio, gelegen op 37 km (23 mijl) ten noordwesten van Helsinki. Het nationale park werd opgericht in 1994 en bestaat uit een prachtig natuurlijk landschap met bossen, bergen, valleien en talloze meren. 

Er is een bezoekerscentrum bij de hoofdingang van het nationale park en je kunt kiezen tussen verschillende wandelpaden. 

Als je geïnteresseerd bent in klassieke muziek, moet je zeker naar het huis “Ainola” rijden, dat gelegen is op 40 km (25 mijl) ten noorden van Helsinki. De beroemdste componist van Finland, Jean Sibelius, woonde en werkte daar en vandaag is zijn huis omgebouwd tot een museum. Ainola Sibelius Museum ligt op 2.5 km (15 mijl) ten zuiden van de stad Träskända (in het Fins: Järvenpää) 

De havenstad Åbo is ook een geweldige bestemming. Het wordt Turku genoemd in het Fins. Åbo ligt 169 km (105 mijl) ten westen van Helsinki en is de 5e grootste stad van Finland, met 183.000 inwoners (2014). 

Åbo werd opgericht in de 13e eeuw en is de grootste stad in Finland. Hier kun je het kasteel van Turku bezoeken, dat werd gebouwd in de jaren 1280, evenals de kathedraal, die werd ingehuldigd in de 14e eeuw. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het openluchtmuseum Luostarinmäki en het museum “Aboa Vetus & Ars Nova” – met tentoonstellingen over geschiedenis, archeologie en hedendaagse kunst. 

Åbo werd in 2011 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa (samen met de stad Tallinn in Estland).