Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Almere

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Almere zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Almere mini-gids

Autoverhuur Almere
Autohuur Almere

Een auto huren is voor veel mensen geen vreemd fenomeen. Als je nooit eerder gebruik hebt gemaakt van een dergelijke dienst, dan heeft een van je vrienden of familieleden dat wel gedaan. Je hebt vast wel eens een reclame gezien van een autoverhuurbedrijf. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er voor alles een eerste keer. Ga je binnenkort naar Almere? Dan doe je er goed aan om de voordelen van een huurauto in deze stad te kennen.

Almere Gids

Hoewel het openbaar vervoer in Nederland over het algemeen goed georganiseerd is, heb je er misschien de behoefte aan om toch met eigen vervoer op stap te gaan. Op zulke momenten komt een huurauto goed van pas. Het fijne is dat Almere genoeg leuke plekken heeft om met de auto te bezoeken. De stad heeft net als vele andere steden in Europa een rijke en en interessante historie. Deze interessante historie, alsook moderne kunst wordt in de vele bezienswaardigheden van de stad weerspiegeld. Maar voordat wij het over de bezienswaardigheden hebben, vertellen we je eerst wat over deze prachtige stad.

De gemeente en stad Almere behoort tot de provincie Flevoland en ligt in het zuidelijk gedeelte van deze provincie. Flevoland ligt in het midden van Nederland en heeft tevens het kleinste oppervlakte van alle provincies in het land. Je kunt Flevoland in drie gedeelten indelen. Hierbij wordt er verwezen naar het zuidelijk gedeelte, waar Almere en Zeewolde deel van uitmaken. Daarnaast is er een noordoost-polder met Urk en Emmeloord. Het oostelijke gedeelte van Flevoland bestaat uit Lelystad en Dronten. Nu je wat algemene informatie hebt over Flevoland, vertellen we je graag wat meer over Almere zelf:

  • Almere is een stad en gemeente in Flevoland
  • Aan zijn landzijde grenst deze stad aan de gemeenten Zeewolde en Lelystad
  • Deze stad ligt, met uitzondering van de dijken, volledig onder het zeeniveau (2 tot 5 meter)
  • Op 1 januari 2020 telde Almere 211.704 inwoners

Hierboven kon je al lezen dat Almere aan zijn landzijde grenst aan Lelystad en Zeewolde. De stad heeft echter ook grenzen aan water, die gevormd worden door het Markermeer, Ijmeer en het Gooimeer. Almere heeft een totale oppervlakte van 24877 hectare en bijna de helft hiervan is water. Je weet intussen ook hoeveel personen deze stad telt. Het is mischien ook interessant om te weten dat de adressendichtheid in deze stad geteld werd op 1.601 adressen per vierkante kilometer. We vermelden als bonus ook de wijkindeling. Almere heeft 66 buurten en 6 wijken.

Wanneer je in Almere bent, maak je kennis met personen met verschillende achtergronden en verschillende leeftijden. Almere heeft een relatief jonge bevolking. Zo’n 28% van de bevolking is namelijk jonger dan 20 jaar. Daarnaast bestaat slechts 8% van de bevolking uit personen die 65 jaar of ouder zijn. Als je deze getallen vergelijkt met de rest van Nederland, dan zie je dat gemiddeld 24% van de bevolking jonger is dan 20 jaar en 15% 65 jaar of ouder is. De grootste etnische minderheidsgroep in Almere bestaat uit Surinamers. In de stad wonen er namelijk meer dan 22.000 Surinamers.

Ontdek met je huurauto

Sommige personen vinden het prettig om anderen te leren kennen. Daarom gaan zij gesprekken aan met vrijwel iedereen en nemen ze graag de bus om zich te verplaatsen. Maar niet iedereen wil zijn tijd op die manier doorbrengen. Daarom vinden bepaalde personen het interessanter om te weten te komen wat er allemaal te doen is in een land of stad en hoe ze er geraken. Als we kijken naar Almere, dan heeft deze stad veel te bieden. Zo ligt het grootste winkelgebied van Almere in het hart van de stad.

Aan de hand van het bovenstaande kun je concluderen dat je je helemaal uitleeft in deze stad als je dol bent op shoppen. Ben je echter iemand die van monumenten, bouwwerken en architectuur houdt, dan zit je in Almere ook goed. Deze stad heeft namelijk een rijk archeologisch bodemarchief. Daarnaast vind je in de stad diverse rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten. Al deze monumenten zijn het bezichtigen waard. Personen die graag monumenten bezichtigen, genieten meestal ook van kunstwerken. Zij kunnen in Almere diverse beelden bezichtigen of de musea zoals het Veiligheidsmuseum PIT en Museum De Paviljoens bezoeken.

Als je dol bent op speciale evenementen, dan is Almere ook dé stad voor jou. Binnen de grenzen van deze gemeente worden er namelijk bepaalde grootschalige evenementen georganiseerd. Zo kun je het strandfestival ZAND bezoeken of je kunt gaan naar het Bevrijdingsfestival Flevoland. Misschien lijkt Almere Haven Festival je wat. Ongeacht voor welk evenement je kiest, je kunt met volle teugen genieten van je verblijf in Almere.

Hoewel heel wat mensen de architectuur van een stad bezichtigen, zijn er ook mensen die het meer op prijs stellen om in de natuur te zijn. Daarom heeft Almere ook rekening met deze personen gehouden. In de stad zijn er immers verschillende natuur- en recreatiegebieden zoals het Kotterbos (13 km), Zilverstrand (11 km) en de Ostvaardersplassen (26,7 km). Ook het Almeerderstrand (12,6 km) is een bezoekje waard. Sportievelingen kunnen met zeven sportparken in de stad ook hun hart ophalen. Daarnaast kun je met je huurauto Amsterdam (34,5 km), Utrecht (48 km), Zwolle (76 km) of Eindhoven (127 km) bezoeken.

Luchthavens

Je kunt Almere op verschillende manieren bereiken als je er met het vliegtuig naartoe gaat. Nabij deze stad zijn er namelijk meerdere luchthavens. Zo kun je aankomen via Heikens Airservices, die op 12 km buiten Almere ligt. Ook de Lelystad Airport is een mogelijkheid en ligt op 28,9 km verwijderd van Almere. De bekendste luchthaven nabij Almere is Amsterdam Airport of Schiphol en ligt op 44,7 km afstand van Almere. Vanuit alle luchthavens bereik je Almere gemakkelijk en snel.

Aangezien de luchthaven Heikens Airservices in Almere ligt, begrijp je dat het niet lang hoeft te duren om je bestemming te bereiken. Als je echter via een van de andere luchthavens naar Almere gaat, dan wil je wel weten hoe lang het ongeveer kan duren om de stad te bereiken. Vanuit Lelystad Airport duurt het ongeveer 22 tot 26 minuten om in Almere aan te komen. Als je echter vanuit Amsterdam Airport Schiphol naar Almere rijdt, dan duurt het wat langer. Vanuit deze luchthaven duurt het ongeveer 33 tot 35 minuten om Almere te bereiken.

Het is gemakkelijk om meteen na je aankomst op de luchthaven een auto te huren. Dat kan bij een van de autoverhuurbedrijven op of nabij de luchthaven. In de buurt van Heikens Airservices kun je een auto huren bij Diks B.V., SternRent Autoverhuur of Bochane Autoverhuur. Kom je aan op de Lelystad Airport, dan heb je andere mogelijkheden. Zo kun je in de buurt van deze luchthaven een auto huren bij Sixt, Happycar en Bochane Autoverhuur. Vanuit Amsterdam Airport Schiphol heb je ook meerdere opties, waaronder Europcar, Sixt en BB&L Autoverhuur B.V.

Verkeer

In vrijwel heel Nederland wordt er gezorgd voor goed onderhouden wegen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over een hobbelige rit wanneer je in je huurauto zit. Als je naar Almere gaat of je wil deze stad verkennen, dan komt een huurauto goed van pas. Er zijn namelijk veel rijks- en provinciale wegen, waardoor je gemakkelijk je bestemming bereikt. Hierbij maakt het niet uit of je binnen Almere blijft of een andere stad wil bezoeken.

Rijden in en nabij Almere is een waar genot. Dit komt doordat de infrastructuur binnen deze stad zich kenmerkt door gescheiden infrastructuur. Fietsen, auto’s en bussen hebben dus hun eigen rijbanen. Zo zijn er ook volledig vrijliggende fietspaden en er is een busbanennetwerk. Hierdoor raakt het verkeer niet gemakkelijk in de war. Er zijn dus ook geen onnodige opstoppingen, waardoor je soepel van de ene naar de andere plaats kunt rijden. De maximum toegestane snelheden in deze stad zijn vergelijkbaar met de toegestane snelheden in andere delen van Nederland.

Nadat je de stad vanuit je huurauto hebt verkend, wil je op een gegeven moment uitstappen om iets te nuttigen. Ga dan gerust parkeren, want dit kan altijd. Er is namelijk volop parkeergelegenheid in de vorm van parkeergarages, straatparkeren en parkeerterreinen. Je kunt het voordeligst parkeren in de parkeergarages en op de parkeerterreinen. Houd er wel rekening mee dat parkeren op straat iets duurder is vergeleken met parkeren in een parkeergarage of -terrein. De gemiddelde starttarieven voor parkeren bij parkeergarages en -terreinen liggen rond de 20 euro en het uurtarief ligt tussen de 1,60 en 2,10 euro.