Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Zwolle

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Zwolle zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Zwolle mini-gids

Autoverhuur Zwolle
Autohuur Zwolle

Klinkt een rustgevende vakantie in Zwolle iets voor jou? En wil je daarbij ook de omgeving verkennen? De stad kun je te voet verkennen, maar voor een avontuur in de omgeving is het handig om een auto te huren. Deze historische Hanzestad heeft haar eigen charme. In de omgeving zijn er immers veel verschillende attracties voor jong en oud. Hier kom je tijdens een vakantie volledig tot rust en hoef je je geen moment te vervelen.

Zwolle Gids

Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel in Nederland. Deze stad beschikt nog over veel oude historische gebouwen zoals het kasteel Sassenpoort, de Librije en het treinstation. Als je de gebieden rondom Zwolle wil verkennen, dan kun je de steden Apeldoorn (40,3 km), Amersfoort (89,7 km) en Amsterdam (104 km) bezoeken. Zwolle is omgeven door water. Vanwege de grote hoeveelheid water was de stad vroeger verbonden via het Hanzeverbond. Dit was een organisatie van kooplieden, die de Hanzeleden de mogelijkheid gaf om via standaard contracten en regels zaken te doen. Zoals je ziet, heeft Zwolle een rijke geschiedenis.

Zwolle beschikt over drie grote winkelcentra, namelijk Zwolle South Mall, Aa-landen en Stadshagen. Voor wie graag merkkleding koopt en het leuk vindt de beste merken in een enkele winkel te vinden, is Bataviastad Fashion Outlet in Lelystad (62, 8 km) een aanrader. In slechts 50 minuten ben je daar. Zwolle heeft tevens een mooie, historische binnenstad met veel winkels en eetgelegenheden. In de Diezerstraat zijn er onder meer grote winkelketens en leuke lokale winkeltjes. In deze omgeving bezoek je ook de vele zijstraten met kleine winkeltjes. Daar koop je bijvoorbeeld souvenirs voor je familieleden.

  • Zwolle is een sfeervolle historische stad waar je goed kunt winkelen.
  • Vanuit Zwolle zijn veel andere grote steden en leuke attracties goed te bereiken.
  • Zwolle is een indrukwekkende stad en omringd door water.

Locaties die een bezoek waard zijn, zijn onder andere Waanders in Broeren, de Grote kerk, Onze Lieve Vrouwentoren en natuurlijk de Sassenpoort. Waanders in Broeren is een veredelde boekenwinkel waar je naast boeken kopen ook heerlijk kunt eten, leerzame lezingen of interessante concerten kunt bijwonen. De Grote Kerk, ook wel de Sint-Michaëlskerk ligt in het midden van de stad. Daar worden er diensten gehouden en ook concerten en lezingen. Onze Lieve Vrouwentoren heeft 236 traptreden waar je na het beklimmen een geweldig uitzicht hebt over de stad. De Sassenpoort is zowel buiten als binnen een bezichtiging waard.

Zwolle heeft veel meer bezienswaardigheden en voor meer informatie kun je je altijd wenden tot de plaatselijke VVV. Dit is een kantoor waar je terecht kunt voor informatie over toeristische aangelegenheden. De informatie is beschikbaar in verschillende talen. In een VVV kantoor kun je ook een lokale gids inhuren, die je een rondleiding met informatie kan geven door de stad. Ook kun je daar informatie verkrijgen over attracties, bezienswaardigheden, restaurants en hotels in de stad. Het is zelfs mogelijk om een kaart te krijgen van de stad en tickets te kopen voor het openbaar vervoer en verschillende attracties.

Ontdek de omgeving met je huurauto

Zwolle telt een aantal bezienswaardigheden en toeristische attracties waaronder het Cultuurschip Thor. Het ruim tweehonderd jaar oude schip werd na vele naamsveranderingen en diverse functies te hebben gehad, gedoopt to Cultuurschip Thor. Het schip ligt aangemeerd in Thorbeckegracht (1,1 km) en staat bekend om haar ruim aanbod aan culturele activiteiten. Verder is het noemenswaardig te vermelden dat deze stad voor een ieder wel wat interessants heeft. Of je nou van de natuur houdt of juist van het nachtleven, waar je los kunt gaan op de tonen van goede muziek; je komt zeker aan je trekken.

Zwolle staat ook bekend om haar bekende pure smaken en een bezoekje aan diverse eetgelegenheden mag daarom niet ontbreken. Een van deze plekken draagt de naam Dogtails, een cocktail bar waar je terecht kunt voor overheerlijke hotdogs en klassieke of juist speciaal voor jou gemaakte cocktails. Verder heb je midden in het centrum de gezellige “Kletsen en Proeven Bar en Bistro”. Wat aan deze lijst niet mag ontbreken is de Stadsbakker. Hier worden de lekkerste en meest unieke broodsoorten in interessante vormen gebakken en dat alles in het zicht van de klant.

Hoewel eten voor veel personen belangrijk is, focussen andere personen misschien op andere factoren wanneer ze een stad bezoeken. Sommige personen vinden het bijvoorbeeld interessanter om leuke parken te bezoeken. Voor mooie parken ben je in Zwolle op de juiste plek. Zwolle staat namelijk vanwege de hoeveelheid parken bekend als de groene gemeente. De gemeente behaalde niet zomaar tussen 2004 en 2006 de prijs voor de groenste gemeente in Nederland. Er zijn in deze stad maar liefst 33 parken, die allemaal goed zijn onderhouden. De parken zijn dus zeker een bezoekje waard!

Als je iemand bent die graag unieke evenementen bezoekt, dan is Zwolle rond carnaval ideaal. Deze stad wordt namelijk in carnavalstijd omgedoopt tot Sassendonk. Deze naam kreeg de stad in 1971 van prins Mans I. In deze periode kun je volledig “los gaan”. Er zijn immers allerlei spannende tradities gebonden aan carnaval in deze stad. Ze is het drinken van een Blauw Handje een leuke traditie, waar je ook aan meedoet wanneer je in Zwolle bent. Deze drank bestaat uit brandewijn met bruine suiker. Ontdek ook de andere carnavalstradities in andere steden wanneer je je tijd doorbrengt in Zwolle!

Luchthavens

In Zwolle zelf zijn er geen luchthavens. Dat betekent echter niet dat je de stad niet via een luchthaven kunt bereiken. In de buurt van deze stad zijn er twee luchthavens, namelijk Groningen Airport Eelde, die op zo’n 75 kilometer van Zwolle ligt en Amsterdam Airport Schiphol. De laatstgenoemde luchthaven ligt wat verder van Zwolle, namelijk op een afstand van 93 kilometer. Ben je bereid nog verder te landen en nog meer te ontdekken met je huurauto, dan kun je Zwolle ook bereiken vanuit de Eindhoven Airport (152 km), Rotterdam The Hague Airport (151 km) of Maastricht Airport (224 km).

Nu je weet welke luchthavens er zijn in de buurt van Zwolle, wil je misschien vanuit deze stad ook andere plekken bezoeken. Dat kun je prima doen met je huurauto, maar desgewenst kun je ook met het vliegtuig andere plekken bezoeken. Wil je liever niet te ver gaan, dan kun je naar Assendorp, Hattem, Berkum, Aalanden, of Brinkhoek gaan. Deze plekken zijn allen minder dan 5 kilometer verwijderd van Zwolle.

We gaan ervan uit dat je zo dichtbij mogelijk van Zwolle wil landen als je met het vliegtuig naar deze stad gaat. Daarom vertellen we je nu over de autoverhuurbedrijven die te vinden zijn op of nabij Eelde Airport en Amsterdam Airport Schiphol. Op de Eelde Airport kun je een auto huren bij Sixt Autoverhuur en Hertz. Je kunt vooraf online of direct na je aankomst een auto huren. Kom je aan op de Amsterdam Airport Schiphol, dan kun je kiezen voor een huurauto van Sixt Autoverhuur, Europcar of Avis Budget Autoverhuur B.V. Er is dus keuze zat.

Verkeer

Als je al eenmaal een auto hebt gehuurd, dan wil jeuiteraard ook weten hoe het zit met het verkeer in Zwolle. Het is fijn te weten dat deze stad een knooppunt is voor zowel het auto- als treinverkeer. Hierdoor weet je van tevoren dat de wegen goed zijn onderhouden. Doordat men pas na 1950 erkende dat deze stad belangrijk was voor een soepel verloop van het verkeer, kende Zwolle pas na dit jaar een explosieve groei van het aantal inwoners.

Autowegen zijn belangrijk voor een goede doorstroming van het verkeer. Aangezien Zwolle een knooppunt is voor het auto- en treinverkeer, is er in deze stad gezorgd voor de nodige autowegen. Zo kun je via de A28 gemakkelijk van de ene stad naar de andere stad rijden. Deze weg loopt bovendien over een dijk dwars door de stad heen. De autoweg is zelfs zo belangrijk dat maar liefst 15 straten hem kruisen en er 4 aansluitingen zijn met de snelweg. Er zijn ook andere autowegen in Zwolle. Waar je dus ook naartoe wil gaan, je bereikt je bestemming zonder problemen.

Ook overhet parkeren hoef je je geen zorgen te maken wanneer je in Zwolle bent. Net zoals het verkeer, is ook dit goed geregeld en vind je eenvoudig een plek waar je je huurauto veilig kunt achterlaten. Er zijn genoeg parkeerplekken, zoals parkeergarages, parkeerterreinen en op straat. Houd er wel rekening mee dat je moet betalen om te parkeren in Zwolle. In het centrum betaal je gemiddeld € 3 per uur om te parkeren. Ten westen van de binnenstad kost het je € 2 per uur om te parkeren en ten oosten van de binnenstad kost parkeren je € 1,20 per uur.