Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Leeuwarden

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Leeuwarden zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Leeuwarden mini-gids

Autoverhuur Leeuwarden
Autohuur Leeuwarden

Leeuwarden, die ook wel Lintwarde, Liwwadden, Luwt, Leewadden of Ljouwert wordt genoemd, is de hoofdstad van de provincie Friesland. Deze stad is het perfecte uitgangspunt voor een onvergetelijke reis door Friesland. Zo is er in het centrum van deze stad veel te beleven. Je kunt er bovendien heerlijk eten. Er zijn zelfs talloze manieren om de stad verkennen en leuke activiteiten te ondernemen. Wij adviseren je om in deze stad een auto te huren. Zo verken je de stad optimaal.

Leeuwarden Gids

Als je hebt besloten om Leeuwarden te bezoeken, dan wil je waarschijnlijk weten wat deze stad speciaal maakt. Intussen weet je dat deze plek de hoofdstad van Friesland is. Dat zal een gids je tijdens een rondleiding ook vertellen. Aangezien je met een huurauto op stap gaat, is er waarschijnlijk geen gids in de buurt. Daarom vertellen wij je graag wat Leeuwarden zo speciaal maakt. Deze stad ligt in het noorden van Nederland en is tevens de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Leeuwarden en een van de oudste steden van Noord-Nederland.

Mocht je vanwege zakelijke redenen naar Leeuwarden gaan, dan verbaast dat ons niet. Enkele belangrijke sectoren in deze stad zijn namelijk de financiële en zakelijke dienstverlening, de overheid en de non-profitsector. Je begrijpt dus dat voor zakenlui deze stad een paradijs is. Leeuwarden, die de grootste van de Friese elf steden is, telde in het jaar 2019 meer dan 92.750 inwoners. Het aantal inwoners was in de achttiende eeuw veel lager. De stad telde toen slechts 13.000 inwoners. Na 1840 is dit aantal in snel tempo toegenomen. De toename van het aantal inwoners verliep als volgt:

  • In het jaar 1741 telde de stad 13.462 inwoners
  • In 1811 was dit aantal gestegen naar 16.504
  • Er kwam tussen 1840 en 1946 een drastische toename van 21.956 naar 74.437 inwoners
  • In 1965 waren er 86.246 inwoners
  • Recentelijk, in 2019 telde Leeuwarden 92.760 inwoners

Sommigen vinden het fijn om kennis te maken met mensen die een andere achtergrond hebben. Daarom gaan ze graag een gesprek aan met inwoners van steden of landen die ze bezoeken. Als je in Leeuwarden bent, hoef je niet altijd de toeristische attracties te bezoeken. Je kunt immers je huurauto pakken en kennismaken met de inwoners van de stad. Hoewel de meeste inwoners van deze stad autochtoon zijn, ontmoet je vast wel enkele migranten. 7,5% van de inwoners zijn namelijk westerse migranten en 9,6% bestaat uit niet-westerse migranten. Er zijn onder andere inwoners uit Marokko, de Antillen, Suriname en Turkije.

Als je voor langere tijd in Leeuwarden logeert, dan is het wellicht leuk om ook omliggende plekken te bezoeken. Rijd je via de hoofdwegen, dan kom je gemakkelijk op verschillende plekken aan. Zo kun je bijvoorbeeld rijden naar Harlingen, Heerenveen of Groningen. Hoewel Heerenveen een relatief laag aantal inwoners heeft, maakt dit de stad niet minder interessant. Daar vind je namelijk veel rijksmonumenten en bezienswaardigheden. Er zijn daar ook enorm veel sportmogelijkheden. Het leukste is bovendien dat je vanuit Leeuwarden slechts een half uurtje hoeft te rijden om Heerenveen te bereiken.

Ontdek Leeuwarden met je huurauto

Nadat je in Leeuwarden bent aangekomen, pak je je spullen uit en ga je weer weg. Er is namelijk veel te beleven in deze stad. Denk bijvoorbeeld aan het uitgaansleven. Je hoeft je geen moment te vervelen als je logeert in Leeuwarden. In deze stad zijn er namelijk meer dan 100 horecagelegenheden. Zo kun je verschillende kroegen bezoeken, waar je allerlei lekkere drankjes koopt. Wil je liever gezellig dansen, dan ga je naar een van de vele feestcafés of de grote discotheek, Club Red. Je kunt tot 3 uur of op sommige plekken 5 uur ’s nachts je hart ophalen!

Sommige personen gaan naar Leeuwarden om speciale evenementen mee te maken. Behoor jij tot deze groep? Dan kan het dat je naar deze stad gaat om de Bloemenmarkt te bezoeken. Het gaat hier om de grootste bloemenmarkt van Nederland. Je kunt deze geweldige bloemenmarkt bezoeken op Hemelvaartsdag. Er zijn ook andere evenementen die het bezoeken waard zijn. Wat dacht je van het Media Art Festival? Dit festival wordt jaarlijks georganiseerd en focust op de audiovisuele mediakunst. Je kunt desgewenst ook het jaarlijks metalfestival dat in augustus wordt gehouden bezoeken. Dit festival heet Into the Grave.

Personen die dol zijn op theatervoorstellingen en muziek hoeven zich in Leeuwarden ook nooit te vervelen. Zij kunnen de 2 poppodia genaamd Neushoorn en Podium Asteriks bezoeken. Ook het muziektheater TrompTheater is voor velen aantrekkelijk. Er zijn daarnaast nog meer voorzieningen op het gebied van muziek en theater, maar deze zijn te veel om op te noemen. Tijdens je verblijf in Leeuwarden kom je ze vast wel tegen wanneer je de stad gaat verkennen met je huurauto.

Zelfs als je besluit enkel rond te rijden, geniet je van Leeuwarden. Op het gebied van architectuur valt er namelijk altijd iets te bezichtigen in deze stad. Ben je een fan van oude architectuur? Dan is het wellicht prettig om Oldehove te bezichtigen. Dit is een onvoltooide verzakte kerktoren. Je kunt desgewenst ook rijden langs de Waag, wat het oude centrum was van de handel. Ook het Provinciehuis is een bezoekje waard. Geniet je meer van moderne architectuur? Ga dan langs de NHL Hogeschool of de Averotoren. En na het bezichtigen van de architectuur, kun je de vele parken bezoeken.

Luchthaven

In Leeuwarden is er één luchthaven, namelijk Vliegbasis Leeuwarden. Deze luchthaven behoort tot de drie laatste MOB’s (Main Operation Base) van de Koninklijke Luchtmacht. Nu wil je misschien weten waar deze basis ligt. Het ligt enkele kilometers ten noordwesten van Leeuwarden in de wijk Westeinde en omgeving. Bij deze luchthaven werken er momenteel ongeveer 800 personen, waaronder militairen en burgers. Op deze basis zijn er verschillende squadrons gelegerd.

Als je eenmaal bent aangekomen in Leeuwarden, dan kun je meteen een auto huren. Nabij de Vliegbasis Leeuwarden zijn er namelijk verschillende autoverhuurbedrijven. Zo kun je onder andere terecht bij Europcar Autoverhuur Leeuwarden en Hertz. Beide bedrijven garanderen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is er een ruime keuze aan auto’s, waardoor iedereen aan zijn trekken komt. Op het gebied van de geleverde diensten verschillen de bedrijven wel. Zo krijg je bij Europcar gratis 24/7 pechhulp in Europa en bij Hertz zijn diefstal- en schadeverzekering inbegrepen.

Dat Leeuwarden de hoofdstad van Friesland is hebben we je reeds verteld. Daarom is het niet raar dat bezoekers van deze stad ook andere steden en gemeenten in Friesland aandoen. Men wil immers hun vakantie optimaal benutten. Vanuit Leeuwarden kun je onder andere gaan naar Vlieland. Dit eilandje bestaat voor ongeveer de helft uit zand en is daarom voor iedereen die in Friesland is een bezoekje waard. Je kunt ook rijden naar Harlingen. Dit stadje wordt weleens vergeten, maar barst van de mooie grachten, pandjes en leuke restaurants. Er zijn in dit stadje ook diverse leuke evenementen zoals de Visserijdagen.

Verkeer

Met je huurauto kun je Leeuwarden en de rest van Friesland optimaal verkennen. Het wegverkeer is namelijk goed geregeld. Zo wordt Leeuwarden goed verbonden met andere steden via diverse snelwegen. Als je kiest voor de A31 en N31 dan kun je vanuit Leeuwarden gemakkelijk rijden naar Drachten en Harlingen. Desgewenst rijd je van Harlingen naar Afsluitdijk. Je kunt er ook voor kiezen om Friesland te verkennen via de A32 en N32 snelwegen. Zo bereik je Heerenveen en Meppel. Via de N355 ga je naar Groningen.

Als je op uitstap gaat met je huurauto, dan wil je van tevoren weten wat de toegestane maximumsnelheid in Leeuwarden is. Je wilt immers geen verrassingen in je brievenbus. In de bebouwde kom mag je 50 kilometer per uur rijden. Buiten de bebouwde kom geldt er een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Op de snelwegen is de maximumsnelheid wat hoger. Daar mag je tussen de 100 en 130 kilometer per uur rijden.

Tijdens je verkenningstocht met een huurauto kom je in Leeuwarden vast wel langs bepaalde plekken die je aandacht trekken. Op dergelijke momenten wil je waarschijnlijk je auto ergens achterlaten. Daarom zijn er in deze stad voldoende parkeerplaatsen en parkeergarages. Wil je in het centrum parkeren, dan heb je de mogelijkheid om op straat betaald te parkeren. Hierbij dien je wel rekening te houden met de vastgestelde tijden. Ga ook na waar je gratis kunt parkeren. Personen met een loopbeperking of door een handicap afhankelijk zijn van anderen voor vervoer, kunnen zelfs in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart en -plaats!