Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Groningen

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Groningen zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Groningen mini-gids

Autoverhuur Groningen
Autohuur Groningen

Voor velen is gemak de voornaamste reden om een auto te huren in Groningen. Met een dergelijke auto kun je immers op eigen tempo en in alle vrijheid de stad verkennen. Daarnaast is een huurauto handig als je veel spullen meeneemt. Je wil immers niet met al jouw bagage op een overvolle bus stappen. Bovendien kun je ook plekken buiten deze stad bezoeken als je een huurauto hebt. Je avontuur start pas als je je eigen vervoer hebt!

Groningen Gids

Eenmaal in Groningen aangekomen, wil je wellicht dat een gids je een rondleiding geeft. Dat is gelukkig niet nodig, omdat je uiteraard van tevoren al bent nagegaan waar je allemaal naartoe wilt gaan. Met een huurauto kun je bovendien al deze plekken gemakkelijk bezoeken. Om je op weg te helpen met je avontuur vertellen we je graag over deze bijzondere plaats. Groningen is een provincie en een stad, die in het noorden van Nederland ligt. In 2019 telde de stad ongeveer 202.285 inwoners. Van deze inwoners heeft ongeveer 24,6% een migratieachtergrond.

Verder heeft Groningen een relatief geïsoleerde ligging ten opzichte van de machtcentra in Nederland. Om deze reden maakte de stad voorheen als Hanzestad deel uit van het Noord-Duitse handelsnetwerk. Vervolgens ontwikkelde de stad zich tot een regionaal marktcentrum. Als er gekeken wordt naar de ontwikkeling van de gemeente, dan zien we dat het inwonersaantal tussen de achttiende eeuw en heden enorm is gestegen. In 1795 telde de gemeente 23.000 inwoners en in 1930 waren er zo’n 100.000 inwoners. Groningen kent tegenwoordig een gevarieerde handel en industrie en is zelfs een studentenstad geworden. Hieronder meer over zijn ligging:

  • Deze stad ligt op de noordelijke uitloper van de Hondsrug
  • Aan het westen en oosten van de stad lagen er oorspronkelijk lager gelegen veengebieden
  • In het noorden van Groningen ligt het kleigebied van de Ommelanden
  • De stad heeft een centrale functie

Groningen bezoeken is een avontuur. Dit komt mede door de gemengde bevolking. Echter, een ander aspect dat deze stad uniek maakt, is het feit dat de stad een eigen dialect kent. Dit dialect heet het Stadsgronings. Het dialect wordt ook in het dorp Haren gesproken. Als we naar de geschiedenis kijken, dan zien we dat het dialect een enorme invloed heeft gehad. Zo gaven de Ommelanden rond het einde van de middeleeuwen hun Oost-Fries massaal op en kozen voor het Saksische Gronings. Het Stadsgronings was in de achttiende eeuw zelfs de belangrijkste factor in de ontwikkeling van het Veenkoloniaals.

Net zoals heel Nederland heeft ook Groningen een zeeklimaat. Echter, doordat deze stad een noordelijke ligging heeft, kent Groningen iets lagere minima dan andere Nederlandse steden. Ga voor je bezoek dus eerst na in welke maanden de temperaturen wat lager of hoger liggen. We geven je een beeld van deze temperaturen. De gemiddelde maximumtemperatuur is in de maanden juli en augustus wat hoger. In deze maanden is de gemiddelde maximumtemperatuur zo’n 22,1 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperaturen liggen het laagst in januari en februari. In deze maanden kan de temperatuur respectievelijk dalen tot -0,4 en -0,6 graden Celsius.

Op verkenning met je huurauto

Als je eenmaal een auto hebt gehuurd in Groningen, dan wil je de stad waarschijnlijk meteen verkennen. Dat is prima, want er is ook veel te zien en te doen in deze stad. We zouden je allereerst aanbevelen om de Martinitoren te bezoeken – vlakbij de Grote Markt. Deze toren wordt door de Stadjers d’Olle Grieze genoemd en is het symbool van de stad samen met zijn bijbehorende kerk. Als je al eenmaal in die omgeving bent, dan zijn het Goudkantoor en het stadhuis ook het bezichtigen waard. Personen die dol zijn op vis kunnen de Vismarkt bezoeken.

Ben je iemand die geniet van serene plekken, dan raden we je aan om het Martini-kerkhof te bezoeken. Deze plek ligt in het noordoosten van de Grote Markt en op 15,3 km van de luchthaven. Hier kun je bovendien ook de blikvangers het provinciehuis en het Prinsenhof bezichtigen. Het is grappig te weten dat deze prachtige en serene plek tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw gebruikt werd als parkeerterrein. Misschien kun je ook de prachtige Prinsentuin bezoeken. Deze tuin met rijk vormgegeven zonnewijzers ligt achter het Prinsenhof – op 240 meter van de Grote Markt.

Doordat Groningen de grootste stad in het noorden van Nederland is, vervult deze stad een centrale functie. Deze functie wordt tevens versterkt door de aanwezigheid van de hogeschool en universiteit met een gevarieerd aanbod aan cultuur. Daarom stelt de stad ook op dat vlak niet teleur. Zo kun je een bezoek brengen aan diverse musea. Denk maar aan het Groninger Museum. Ook op het gebied van theater en muziek kun je je uitleven in Groningen. Andere leuke steden rondom Groningen om te ontdekken met je huurauto zijn: Leeuwarden (60 km), Heerenveen (60 km) en Assen (29,1 km).

Groningen is ook verwelkomend voor de levensgenieters onder ons. Aangezien deze stad een studentenstad is, kent het immers een druk uitgaansleven. Je kunt dus talrijke cafés bezoeken, onder andere rond de Grote Markt. Daar ligt tevens het grote cafécomplex De Drie Gezusters. Er zijn in de Poelestraat tevens veel (studenten)kroegen. Wil je liever horecazaken bezoeken, dan kun je naar de Vismarkt gaan. Voedselliefhebbers worden aanbevolen om de verschillende restaurants te bezoeken. Met name restaurant Muller is een aanrader. De homohoreca maakt de stad bovendien aantrekkelijker. Zo is er onder andere ook een homosauna in Groningen.

Luchthaven

Er is een luchthaven in Groningen, namelijk Groningen Airport Eelde die op 15 km afstand ligt van het centrum. Deze luchthaven wordt ook wel vliegveld Eelde of luchthaven Eelde genoemd. Het vliegveld is bedoeld voor de burgerluchtvaart en ligt dicht bij het dorp Eelde in de gemeente Tynaarlo. Bovendien ligt het vliegveld in het noorden van de provincie Drenthe. Vanuit de luchthaven kun je de stad Groningen gemakkelijk bereiken. De luchthaven ligt immers slechts 10 kilometer van de stad. Het is wellicht fijn te weten dat deze luchthaven de op vier na grootste luchthaven is van Nederland.

Een verblijf in Groningen hoeft niet te betekenen dat je gedurende je hele vakantie in de stad blijft. Je kunt immers ook tussendoor naar de luchthaven gaan en naar een andere bestemming gaan. Zo vliegt het luchtvaartmaatschappij Transavia tweewekelijks naar Faro, Portugal en Mallorca, Spanje. Je kunt ook met deze luchtvaartmaatschappij vliegen naar Kreta, Griekenland. Als je kiest voor de luchtvaartmaatschappij Blue Islands, dan kun je elke zondag vanuit Groningen vliegen naar Guernsey, Kanaaleilanden. Zo haal je het optimale uit je vakantie.

Als je bent geland op de luchthaven van Groningen, dan wil je waarschijnlijk geen taxi pakken om naar je bestemming te gaan. Gelukkig hoeft dat ook niet. Je kunt namelijk al rechtstreeks op de luchthaven een auto huren. Daarbij heb je keuze zat. Er zijn namelijk meerdere autoverhuurbedrijven aanwezig op deze luchthaven. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een auto kunt huren bij Sixt Autoverhuur, Hertz, Doornbos Autoverhuur en Budget Autoverhuur.

Verkeer

We hebben je verteld hoe je het uiterste uit je vakantie in Groningen kunt halen als je vanuit deze stad ook andere plekken bezoekt. Daarbij hebben we verwezen naar vluchten vanuit de luchthaven van deze stad. Echter, je kunt andere plekken ook verkennen door naar deze plekken te rijden met je huurauto. Er zijn namelijk verschillende autosnelwegen die Groningen verbinden met andere steden. Denk maar aan de autosnelweg A28, die een directe verbinding biedt naar het zuiden richting Utrechte, Amersfoort en Zwolle.

Misschien ben je op een bepaald moment zo enthousiast om je bestemming te bereiken, dat je zo snel mogelijk daar wil aankomen. Dan ben je gauw geneigd om hard te rijden. Houd tijdens het rijden echter rekening met de toegestane maximumsnelheden. Binnen de bebouwde kom mag je in Groningen tussen de 30 en 50 kilometer per uur rijden. Buiten de bebouwde kom ligt deze maximumsnelheid wat hoger. Daar is een snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. Op de autowegen mag je maximaal 100 kilometer per uur rijden en op de autosnelwegen 130 kilometer per uur.

Als je een auto hebt gehuurd, dan is het belangrijk om ook te weten waar je de auto kunt parkeren. Op dat vlak zijn er namelijk ook regels in Groningen. Gelukkig zijn er verschillende parkeergarages en -terreinen in de stad. Deze liggen verspreid zodat je, ongeacht waar je in de stad bent, je auto veilig kunt achterlaten. Sommige personen kiezen er zelfs voor om hun auto op een P+R terrein aan de rand van de stad te parkeren. Daar hoeven ze immers geen parkeergelden te betalen. Ze reizen vervolgens gewoon verder met de P+R bus.