Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Harstad Evenes Luchthaven

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Harstad Evenes Luchthaven zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Harstad Evenes Luchthaven mini-gids

Autoverhuur Harstad Evenes Luchthaven
Autohuur Harstad Evenes Luchthaven

Ga je naar Harstad en heb je een huurauto nodig wanneer je op de luchthaven aankomt? Het is slim om de huurauto ruim voor vertrek te boeken. Door prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken, kun je ook de goedkoopste huurauto vinden. Wanneer je van tevoren boekt, staat het voertuig bovendien voor je klaar wanneer je op de luchthaven aankomt. 

Luchthaven

Narvik Airport – Evenes (EVE) ligt op 44 km (27 mijl) ten zuidoosten van Harstad en op 75 km (47 mijl) ten noordwesten van Narvik. Op de luchthaven vind je verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt. De reistijd met de auto naar Harstad is ongeveer 45 minuten. 

Algemene informatie over Harstad

De kuststad Harstad ligt in het district Troms. Het heeft 23300 inwoners (2010). De stad ligt op het grootste eiland van Noorwegen – Hinnøya – richting de fjord Vågsfjorden. Vanaf dit eiland is er een verbinding naar het vaste land met de brug Tjeldsundbrua. 

Harstad heeft een rijk cultureel leven. Het is ook een belangrijk verkeersverbindingspunt. Hurtigruta (“de Expressroute”), tussen Bergen en Kirkenes, arriveert elke dag in Harstad, zowel met veerboten naar het noorden als naar het zuiden. 

De natuur, met zijn prachtige noordelijke Noorse landschappen, is de belangrijkste attractie voor toeristen in Harstad. Bovendien ligt de stad ten noorden van de poolcirkel, zodat je de middernachtzon in de zomer kunt ervaren, en het noorderlicht in de winter, als het weer het toelaat. 

Andere bezienswaardigheden in Harstad zijn het museum Trondarnes Distriktsmuseum – met een tentoonstelling over de lokale geschiedenis van Harstad; de Harstadkerk uit de 13e eeuw; de Adolf Gun – ’s werelds grootste canon op het land en gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog; en het zeilschip “Anna Rogde” – gebouwd in 1867/68. Ze is waarschijnlijk de oudste zeilschoener ter wereld. 

Op 6 km (3.7 mijl) ten noorden van het stadscentrum van Harstad, ligt de boerderij en het pension “Røkenes gård og Gjestehus” uit de jaren 1750. Deze plaats is een populaire toeristische attractie, gelegen in een prachtige natuur. Hier vind je verschillende oude huizen, een kunstgalerie, een restaurant en een café, evenals een golfbaan in de buurt. 

Harstad organiseert ook jaarlijkse het culturele evenement “Arctic Arts Festival” (“Festspillene i Nord-Norge”), dat in juni plaatsvindt. Het festival duurt een week en biedt concerten, tentoonstellingen, toneelstukken en meer. De dichtstbijzijnde steden bij Harstad zijn Narvik (117 km – 73 mijl), Tromsø (300 km – 186 mijl) en Bodø (312 km – 194 mijl). 

Rijtips

Er zijn verschillende plaatsen in de regio die gemakkelijk kunnen worden verkend met een huurauto. Een tip is om een ​​dagtocht te maken naar het dorp Svolvær in Lofoten, 169 km (105 mijl) ten zuidwesten van Harstad. Lofoten is sinds 2017 verbonden met het vasteland. De rit gaat door onbewoonde en ongerepte natuur. Svolvær is een belangrijke vissershaven. Hier kun je ook kunstgalerijen en het Lofoten War Memorial Museum bezoeken, evenals de ijssculptuurtentoonstelling. 

Met een huurauto in Harstad, kun je ook een bezoek brengen aan het Polar Park – het meest noordelijke dierenpark ter wereld. Polar Park ligt in het dorp Bardu – 120 km (75 mijl) ten zuidoosten van Harstad. Het park werd geopend in 1994. Vossen, wolven, beren, lynxen en andere veelvraten behoren tot de soorten die je daar kunt observeren.