Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Split

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Split zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Split mini-gids

Autoverhuur Split
Autohuur Split

Ga je naar Split, Kroatië met het verlangen om meer van de regio te zien? Met een huurauto in Split ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kun je heerlijke daguitstappen maken op eigen houtje. Een auto huren in Kroatië is populair, omdat het land verschillende prachtige locaties heeft om te bezoeken die niet altijd bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Het is aangeraden om de auto vooraf te reserveren, voor je vertrek naar Split, vooral in het zomerseizoen, omdat de vraag groot is en er enige concurrentie is voor de goedkoopste aanbiedingen. 

Algemene informatie over Split

Split is de op één na grootste stad van Kroatië. De stad ligt op een schiereiland aan de Adriatische Zee. Split heeft 189.000 inwoners en is ook een zeehaven. Er zijn verbindingen met onder andere Hvar, Rijeka en Ancona

Daarnaast is Split ook een badplaats. Er zijn ook de ruïnes van het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus uit de 4e eeuw. De kathedraal van de Heilige Domnius, de oudste kathedraal ter wereld, bevindt zich in het paleis, evenals de tempel van de keizer. Ze is sinds de 9e eeuw in gebruik als kerk en is nu een doopkapel. Het paleis staat samen met delen van de stad op de UNESCO-lijst van het werelderfgoed. Vervolgens heeft Split ook een groot archeologisch museum, een stadsmuseum, een maritiem museum en een dierentuin. De oude stad Salona , die in het jaar 640 door de Avaren werd vernietigd, lag zes kilometer ten noorden van Split. Split heeft verschillende stranden met levendige cafés en markten. Het is een goede uitvalsbasis voor zeiltochten in de Adriatische Zee. 

De luchthaven

Split Airport (SPU) is de op twee na grootste luchthaven van het land en ligt 24 km (14.9 mijl) ten westen van het stadscentrum . Lokale en internationale autoverhuurbedrijven hebben hun kantoren op de luchthaven, waaronder Sixt, Hertz, Avis, Budget, Europcar en Alamo. 

Verkeer

Het is goed om te weten om voorbereid te zijn als je op het spitsuur in de ochtend en namiddag naar het stadscentrum van Split rijdt. 

De wegen in Kroatië zijn redelijk goed onderhouden, maar op sommige plaatsen kunnen ze smal zijn. Er is een snelweg van Split naar Zagreb in het noorden en naar Racva in het zuidoosten (A1). 

Tips voor de bestuurder

Met een huurauto in Split kan je bijvoorbeeld naar het kleine middeleeuwse stadje Trogir rijden, dat 29 km (18 mijl) ten westen van het centrum van Split ligt. Het historische centrum van Trogir staat in zijn geheel op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. Je vindt er smalle steegjes, geplaveide straatjes, gezellige cafés, kleine boetiekjes en de stadsmuren met torens en spitsen. De prachtige St. Laertiuskathedraal uit 1251 is een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Bovendien zijn er mooie badplaatsen in Trogir buiten de oude stad. 

Een andere optie met een huurauto is om een dagje naar Dubrovnik te gaan, gelegen op 229 km (142.2 mijl) ten zuidoosten van Split. Dubrovnik ligt aan de kust van de Adriatische Zee in het meest zuidelijke deel van Kroatië en is beroemd om zijn prachtige architectuur. 

Het oude stadsdeel van Dubrovnik staat sinds 1970 op de UNESCO-lijst van het werelderfgoed en is omgeven door stadsmuren uit de jaren 1400. Er zijn veel historische bezienswaardigheden in de oude stad, waaronder de kathedraal uit 1671, de autovrije straat Stradun, het Sponza Paleis uit 1522 en het Rectors paleis uit de jaren 1400, waar het Museum van Dubrovnik is gevestigd. 

Bezoekers kunnen ook met de kabelbaan naar de top van de berg Srd, die op 415 meter boven de zeespiegel ligt. De plek heeft een prachtig panoramisch uitzicht op Dubrovnik en de omgeving.